Bonyhádon is sikerült győzni

Helyszín: Bonyhádi Sportcsarnok

Játékvezetők: Radnóti Miklós, Borgula György, Téczely Roland

Nézők száma: zárt kapus

Mérkőzés időpontja: 2020-12-11 18:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Atomerőmű KSE Bonyhád 20 27 20 13 80
Óbudai Kaszások KA 31 17 18 20 86

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése 

Óbudai Kaszások: PUSZTA 9/9, Bencsik 4, VÁMOS 25/15, VARGA 10, Horváth 8

Cs: VAS-TEPLÁN 16/9, Bea 4, Kovács 5, Vigh 2, Dénes, Safranka, Hegedűs O.

1. félidő 

A Pápa elleni mérkőzés után rövid volt a pihenőnk, mindössze 3 nap és utaztunk Bonyhádra. Az első negyedben nem látszódott a rövid pihenő. Az első pontokat a bonyhádi csapat szerezte, de ezután csapatunk is megkezdte a pontgyártást. 4-2-nél Vámos süllyesztett el egy triplát, amivel át is vettük a vezetést. Ekkor lendült bele csapatunk és Puszta is betalált kintről, ezzel ellépve ellenfelünktől. Sikerült egy 8 pontos előnyt kiépítenünk. A hazai csapat azonban nem adta könnyen magát és tartotta magát. A játékrész végére 8 pontos előnyt tudhatott magáénak csapatunk, viszont Vas-Teplán dudaszóra elsüllyesztett félpályás kísérlete a gyűrűben landolt. A második negyedben fordult a játék képe, a bonyhádi csapat nagyon agresszívan és keményen védekezett, mi pedig ettől megszeppenve rendre eladtuk labdáinkat, a hazaiak pedig ezzel élve átrohantak rajtunk és így sikerült ezt a játékrészt 10 ponttal megnyerniük. Félidőben pedig 1 pontos vezetéssel pihent meg csapatunk.

2. félidő 

A harmadik negyed egy hazai triplával kezdődött, amire jött még egy kosár. Puszta viszont egy triplával válaszolt. A bonyhádi csapat azonban agresszívan támadta a gyűrűt és sorra pontokat szereztek belőle. Már 6 ponttal vezetett a Bonyhád, amikor Vámos talált be a triplavonalon túlról. 67-61-es állásnál Kovács értékesített egy triplát. 3 pontos differenciánál pedig Horváth kapott jó labdát Vámostól a festéken belül, akit csak faulttal tudtak megállítani. Ő pedig értékesítette mindkettőt, így 1 pontos hazai vezetéssel kezdődött az utolsó játékrész. Az utolsó negyed Vas-Teplán pontjaival kezdődött, amikkel át is vettük a vezetést. Bea jó beállásából is pontok születtek. Csapatunk pedig kiépített egy 9 pontos előnyt. Teltek a percek, a Bonyhád viszont magára talált és elkezdett zárkózni. 1 perccel a vége előtt azonban a különbség csak 3 pont volt. Ekkor viszont Vámos és Varga is betalált, a hazai csapatnak viszont csak egy válasza volt, így sikeres zártuk a Bonyhádi túránkat.

Összegzés 

Nehéz mérkőzésre számítottunk. Egy meccs sorozat kellős közepén vagyunk. Gratulálok a csapatnak, ez a győzelem egy igazi csapatmunka volt. A nehéz helyzetekben mindig volt valaki, aki előre lép és vállára veszi a csapatot. Nagyon jó első negyed után, a Bonyhád védekezést váltott, egy nagyon agresszív és rengeteg kontakttal. Ez annyira nem feküdt nekünk és egy kicsit megrekedtünk. Nagyon jól reagált a csapat, hogy hátrányban kellett játszanunk az utolsó negyedben. Jól vettük az akadályt és sikerült megnyernünk a mérkőzést.

Fotó: Atomerőmű KSE Bonyhád

Hasonló tartalmak

 • Majdnem 2 hónapig nem játszottunk a serdülő bajnokságban, vártuk a fordulót! Persze addig se ültünk tétlenül, mert volt min javítanunk és az utóbbi időszak ilyen szempontból nagyon jól sikerült. A kadett korosztályban vitézkedve nagyon hasznos tapasztalatokat gyűjtöttünk és úgy érzem, ez most megtérült.

  A kaposvári együttes fizikailag…

 • A végeredmény 63 – 57 oda. Az idei szezon legjobb játéka volt ez, de még messze van az a szint amit szeretnénk elérni. Daru ismét húzó ember volt…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2023-11-27 Kezdés: 19:10

 • Görcsösen kezdtünk. A támadásainknak nem volt ritmusa, védekezésben pedig rendre könnyű kosarakat engedélyeztünk ellenfelünknek. Az első negyedet leszámítva azonban elégedett vagyok a srácokkal. Ha nem is játszottunk tökéletes…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2023-11-25 Kezdés: 09:00

 • A végjáték nagyon értékes tapasztalatot hozott a csapatnak, viszont jobb munka kell a mérkőzés egészében védekezésben.

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-11-25 Kezdés: 15:00