Bonyhádon is sikerült győzni

Helyszín: Bonyhádi Sportcsarnok

Játékvezetők: Radnóti Miklós, Borgula György, Téczely Roland

Nézők száma: zárt kapus

Mérkőzés időpontja: 2020-12-11 18:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Atomerőmű KSE Bonyhád 20 27 20 13 80
Óbudai Kaszások KA 31 17 18 20 86

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése 

Óbudai Kaszások: PUSZTA 9/9, Bencsik 4, VÁMOS 25/15, VARGA 10, Horváth 8

Cs: VAS-TEPLÁN 16/9, Bea 4, Kovács 5, Vigh 2, Dénes, Safranka, Hegedűs O.

1. félidő 

A Pápa elleni mérkőzés után rövid volt a pihenőnk, mindössze 3 nap és utaztunk Bonyhádra. Az első negyedben nem látszódott a rövid pihenő. Az első pontokat a bonyhádi csapat szerezte, de ezután csapatunk is megkezdte a pontgyártást. 4-2-nél Vámos süllyesztett el egy triplát, amivel át is vettük a vezetést. Ekkor lendült bele csapatunk és Puszta is betalált kintről, ezzel ellépve ellenfelünktől. Sikerült egy 8 pontos előnyt kiépítenünk. A hazai csapat azonban nem adta könnyen magát és tartotta magát. A játékrész végére 8 pontos előnyt tudhatott magáénak csapatunk, viszont Vas-Teplán dudaszóra elsüllyesztett félpályás kísérlete a gyűrűben landolt. A második negyedben fordult a játék képe, a bonyhádi csapat nagyon agresszívan és keményen védekezett, mi pedig ettől megszeppenve rendre eladtuk labdáinkat, a hazaiak pedig ezzel élve átrohantak rajtunk és így sikerült ezt a játékrészt 10 ponttal megnyerniük. Félidőben pedig 1 pontos vezetéssel pihent meg csapatunk.

2. félidő 

A harmadik negyed egy hazai triplával kezdődött, amire jött még egy kosár. Puszta viszont egy triplával válaszolt. A bonyhádi csapat azonban agresszívan támadta a gyűrűt és sorra pontokat szereztek belőle. Már 6 ponttal vezetett a Bonyhád, amikor Vámos talált be a triplavonalon túlról. 67-61-es állásnál Kovács értékesített egy triplát. 3 pontos differenciánál pedig Horváth kapott jó labdát Vámostól a festéken belül, akit csak faulttal tudtak megállítani. Ő pedig értékesítette mindkettőt, így 1 pontos hazai vezetéssel kezdődött az utolsó játékrész. Az utolsó negyed Vas-Teplán pontjaival kezdődött, amikkel át is vettük a vezetést. Bea jó beállásából is pontok születtek. Csapatunk pedig kiépített egy 9 pontos előnyt. Teltek a percek, a Bonyhád viszont magára talált és elkezdett zárkózni. 1 perccel a vége előtt azonban a különbség csak 3 pont volt. Ekkor viszont Vámos és Varga is betalált, a hazai csapatnak viszont csak egy válasza volt, így sikeres zártuk a Bonyhádi túránkat.

Összegzés 

Nehéz mérkőzésre számítottunk. Egy meccs sorozat kellős közepén vagyunk. Gratulálok a csapatnak, ez a győzelem egy igazi csapatmunka volt. A nehéz helyzetekben mindig volt valaki, aki előre lép és vállára veszi a csapatot. Nagyon jó első negyed után, a Bonyhád védekezést váltott, egy nagyon agresszív és rengeteg kontakttal. Ez annyira nem feküdt nekünk és egy kicsit megrekedtünk. Nagyon jól reagált a csapat, hogy hátrányban kellett játszanunk az utolsó negyedben. Jól vettük az akadályt és sikerült megnyernünk a mérkőzést.

Fotó: Atomerőmű KSE Bonyhád

Hasonló tartalmak

  • A legutóbbi fordulóban sikerült megszereznünk első győzelmünket a Honvéd/B csapata ellen, bár mindkét oldalon hiányzott több kulcsjátékos is! Most is több játékosunk segítette a bajnokságban előrébb jutó U14-es csapatunkat, ellenfelünk viszont „nagyot nőtt” és az eddigi legerősebb keretével vágott neki az utolsó fordulónak. Nagy meglepetés nem született,…