Borzalmas második negyed

Gyermek I. (ffi)

Helyszín: Tüske csarnok – 2. terem

Játékvezetők: Komlódi Benedek, Szentpáli-Gavallér Csaba

Nézők száma: 40

Mérkőzés időpontja: 2019-03-10 09:00:00

Csapatok 1 2 Félidei büntető 3 4 Végeredmény
Kőbányai Darazsak/A 8 28 11 12 18 77
Gyermek I. (ffi) 8 6 6 11 14 45

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: Németh 3, Seres 4, Kőszeghy 7, Neszmélyi 4, Orosházi, Szabó 5, Herbák 7, Jarkas 3, KRAJCSI 7, Goór 4, Gergely 1, Sárváry.

1. félidő

A hatodik U12-es fordulóban ismert csapatokkal találkoztunk. Elsőként a kőbányai fiúkkal csatázhattunk. Remek lehetőség volt felmérni, hogy pihenten mire mehetünk ellenük. Megbeszéltük, hogy jobb szerkezetű ellenfelünkkel szemben kulcsfeladat lesz a szabad labdák begyűjtése. Jól indult a meccs, mi dobtuk az első kosarat, határozottnak tűntünk hátul is. A negyed közepén néhány jó védekezést és lendületes támadást követően 8:2-re elléptünk. Ezután kicsit elbizonytalanodtunk, így a játékrész végére egyenlített az ellenfél. A 8 kapott pontunkra nem lehetett panasz, annak is volt köszönhető, hogy leszedtünk 10 lepattanót és szereztünk 6 labdát. A második negyed maga volt a rémálom. Akaratgyenge, lélektelen játékot mutattunk. A számok is beszédesek voltak, 2 lepattanót szedtünk az egész negyedben és mindössze 1 labdát csentünk el. Ellenfelünk ezt 28 dobott ponttal hálálta meg.

2. félidő

A közepes büntetőzés után volt mit helyrehozni.
A harmadik negyed ismét kiegyenlített játékot hozott, féltávnál 14 pontra jöttünk fel, ennél közelebb nem tudtunk kerülni, végül 1 ponttal elveszítettük a negyedet. 9 lepattanóval és 7 szerzett labdával mégis vállalhatóbb mezőnymunkát produkáltunk. A záró játékrész gyakorlatilag a becsületünk megmentéséről szólt. 8 lepattanóval és 3 szerzett labdával abszolváltuk ezt az időszakot, ezzel mindössze 4 ponttal veszítettük el a periódust.

Összegzés

Jó csapat a kőbányai, néhány egészen jó alkatú, jól képzett kosarassal. A 32 pontos különbséget azonban nem ez okozta. Az értékelhetetlen második negyeden kívül is voltak olyan periódusok, amikor nem harcoltunk eléggé védekezésben. Tudjuk jól, hogy az erős csapatok ellen az lehet az esélyünk, ha jobban küzdünk, jobban akarunk náluk. Csúszni-mászni kell az elejétől a végéig. Voltak percek, amikor igazából meg sem kellett erőltetniük magukat. Mi sem tettük, sajnos. Két játékosuk ért el 20 pontot, belőlük igazi sztárokat varázsoltunk. A 77 kapott pont irdatlanul sok.

Hasonló tartalmak

  • Majdnem 2 hónapig nem játszottunk a serdülő bajnokságban, vártuk a fordulót! Persze addig se ültünk tétlenül, mert volt min javítanunk és az utóbbi időszak ilyen szempontból nagyon jól sikerült. A kadett korosztályban vitézkedve nagyon hasznos tapasztalatokat gyűjtöttünk és úgy érzem, ez most megtérült.

    A kaposvári együttes fizikailag…

  • A végeredmény 63 – 57 oda. Az idei szezon legjobb játéka volt ez, de még messze van az a szint amit szeretnénk elérni. Daru ismét húzó ember volt…

    Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

    Időpont: 2023-11-27 Kezdés: 19:10