Bravúros fordítás!

Helyszín: CAMUGO

Játékvezetők: Kovács Róbert, Borsos Balázs

Nézők száma: 50

Mérkőzés időpontja: 2022-04-02 10:20:00

Csapatok 1 2 Félidei büntető 3 4 Végeredmény
Budafoki Békák 18 12 6 8 13 57
Óbudai Kaszások U11 11 11 9 20 11 62

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

ZENTAI 19, SÁNDOR 10, JÁNOSI 11, Kiss-Hindulák 3, Grósz 1, Udvardi-Lakos 1, DARÓCZI 12, Bognár 1, Pál 1, Orosz 2, Balázs 1, Berecz-Erdei,

1. félidő

A Budafokkal játszottuk az első meccset a bajnokság 7. fordulójában, amely talán az első olyan forduló volt, ahol alig kellett játékost nélkülöznünk és nagy örömömre 12 fővel tudtunk kiállni a meccsekre. Ellenfelünk keményen bekezdett az első negyedben, két legjobb játékosuknak köszönhetően 18 ponttal szórták meg a gyűrűnket, nálunk Peti és Daru volt magabiztos támadásban, és bár sok pont bennünk maradt, örültünk, hogy nem szakadtunk le nagyon a Békáktól. A második negyedre megváltoztak az erőviszonyok, gondoltam én, mivel a két legjobbat már bevetették az első negyedben, de sajnos a mi második alakulatunk nehezen jött bele a játékba. Védekezésben sokszor aludt el valaki, vagy nem volt kellően agresszív, amelyet szinte az összes budafoki játékos ki tudott használni. Fülöp és Geri révén 11 pontot azért összeszedtünk az 1:1-ből, de tudtuk, hogy ennél több kell a második félidőben, a meg akarjuk nyerni a mérkőzést. Ehhez az első dolgunk volt bedobni a félidei büntiket, amit végre is hajtottak a srácok, 12/9-et dobtunk, ez szerintem az idei legjobb teljesítményünk volt, teszem hozzá azért is, mert végre ki tudtuk maxolni a rádobások számát. Bravó fiúk!

2. félidő

A sikeres félidei dobásainkkal nem csak közelebb tudtunk kapaszkodni ellenfelünkhöz, de új lendületet is adott. Valószínűleg ezért, és mert ellenfelünk kicsit megkeverte a kártyákat, kirobbanóan kezdtük a harmadik negyedet. Két perc alatt 6-0-s futást produkáltunk, ellenfelünknek pedig így fel kellett adnia azt a taktikáját, hogy erősebb játékosait az utolsó felvonásra hagyja. Azonban ez sem lassított le minket, Alex és Udvardi Geri remekül védekezett a budafoki 67-esen, aki sok borsot tört az orrunk alá az első negyedben, Daru és Peti ihletett formában játszott támadásban utóbbi az utolsó másodpercben egy dudaszós ”3 pontost” is bevágott, megkoronázva a csapat teljesítményét ebben a negyedben! 7 pontos előnnyel fordultunk az végjátékra, a világ szeme a második 6 emberünkön volt, hogy vajon meg tudják-e tartani az előnyt. Érezhető volt, hogy a nyomás ott csücsül a srácok vállán, és ez sajnos a játékunkon is meglátszott, hajtottunk tepertünk, de kezdetben semmi nem akart összejönni, a dobások kipördültek, sokszor kapkodtunk a passzokkal, így sok volt az eladott labdánk is. Fülöpnek sikerült megtörnie a jeget egy ziccerrel, majd Palkó is betalált. Védekezésben J. Gerire bíztuk ellenfelünk ”legrutinosabb”, 30-as számú játékosát, aki ugyan dobott 11 pontot a negyedben, de összességében szépen védekezett az egész csapat. inkább ennek volt köszönhető, hogy nem tudta megfordítani a Budafok a meccset, mintsem a támadásunknak.

Összegzés

Gratulálok a csapatnak a győzelemez! Döcögősen indult az első félidő, de ahogy azt már többször is bebizonyították a srácok, most sem estek kétségbe vagy letargiába és egy remek második félidővel, és büntetőzéssel megfordítottuk a mérkőzést. A harmadik negyedünk extrát ment mind támadásban, mind védekezésben, a negyedikben felkerülő srácok pedig nem rogytak össze a nyomás alatt és kikaparták a gesztenyét a csapatnak, így azt gondolom nem ferdítek, ha azt mondom, hogy igazi csapatmunka volt! Még egyszer gratulálok, csak így tovább! Hajrá Kaszások!

Hasonló tartalmak

 • Hosszú hétvége van mögöttünk, amelyet egy szerdai Kőbánya elleni rangadó és egy hétvégi Országos forduló követ. Mindenkire nagy szükség lesz, hiszen 8 nap alatt 5 meccset játszunk, amely…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-25 Kezdés: 11:00

 • Ellenfelünknek gratulálok a kemény játékhoz, de magunknak is győzelemhez. Tanulásgos lesz remélem a mérkőzés fegyelem és figyelem szempontjából. Szülőknek köszönjük a szurkolást!

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 16:30

 • Lassan kezdtünk, de sikerült felpörögni, melegítésünket komolyabban kell vennünk, a védő teljesítmény azonban megsüvegelendő!

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 12:00