Bravúros győzelem a BKG otthonában

Helyszín: Szigetszentmiklós Városi Sportcsarnok

Játékvezetők: Major Ádám, Hervay Tibor, Gaál Norbert

Nézők száma: 40

Mérkőzés időpontja: 2022-02-13 17:00:00

 

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
BKG Príma Akadémia 27 8 16 18 69
Óbudai Kaszások 18 20 19 30 80

 

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése 

Óbudai Kaszások: Czura 11/3, VAS-TEPLÁN 17/9, FEKETE 13/9, Boinitzer 4, Karavdic 11

Cs: BARTOS 15, Kalassai 4, Mészáros, Bencsik 5/3.

1. félidő 

Nehéz mérkőzés állt előttünk, ugyanis a tavalyi bajnokság második helyezettéhez látogattunk. A szezon eleji forduló során hazai pályán közel 40 pontos vereséget szenvedtünk el a szigetszentmiklósiaktól. Ezektől függetlenül győzelmi szándékkal érkeztünk meg, ugyanis szerettük volna javítani a MAFC elleni mérkőzés vereségért. Nem sikerült jól kezdeni a mérkőzést, kevesebb mint 4 perc alatt már 13 pontot tudott dobni ellenfelünk. Sokszor akadozott védekezésünk, egyéni és csapatvédekezésbe is belerontottunk folyamatosan. Támadójátékunk a negyed végére magához tért és sikerült 10 pontos különbség alá bekerülni. A második negyedre hihetetlen fordulat következett, csapatunk minden tagja a lehető legkeményebben védekezett és elképesztő szorgalommal csinálta mindenki a feladatát. Sikerült 8 ponton tartani ellenfelünket ebben a játékrészben, ezzel pedig teljes nyitottá tenni a párharcot.

2. félidő 

A második félidőre is szerettük volna megtartani szigorú védekezésünket. Ugyan nem 10 pont alatt, de itt is csupán csak 16 pontot tudott szerezni ellenfelünk, mi pedig szépen dolgoztuk le hátrányunkat. Az utolsó negyedben a briliáns támadójátékunkra nem talált ellenszert ellenfelünk és 30 pontot sikerült termelnünk, amire csupán 18 pont érkezett válaszként, ezzel pedig sikerült  kemény munkával megfordítani a mérkőzést és 11 pontos győzelmet aratnunk. Kétségkívül ez volt a szezon legnagyobb győzelme, így újra lehetőségünk nyílt megcsípni a rájátszást érő utolsó két hely egyikét.

Összegzés 

Gratulálok a játékosaimnak, a csapatnak! Nagyon jól tudtunk koncentrálni és meg tudtuk oldani azt az elképzelést, azt a taktikai dolgot, amit egész héten gyakoroltunk. Jó volt a védekezésünk, nem tudom mikor volt, hogy a BKG hazai pályán csak 69 pontot dobott. Azt gondolom, hogy ez valamennyire köszönhető a mi védekezésünknek is. Gratulálok mindkét csapatnak és sok sikert kívánok a továbbiakban a BKG csapatának!

Hasonló tartalmak

 • Hosszú hétvége van mögöttünk, amelyet egy szerdai Kőbánya elleni rangadó és egy hétvégi Országos forduló követ. Mindenkire nagy szükség lesz, hiszen 8 nap alatt 5 meccset játszunk, amely…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-25 Kezdés: 11:00

 • Ellenfelünknek gratulálok a kemény játékhoz, de magunknak is győzelemhez. Tanulásgos lesz remélem a mérkőzés fegyelem és figyelem szempontjából. Szülőknek köszönjük a szurkolást!

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 16:30

 • Lassan kezdtünk, de sikerült felpörögni, melegítésünket komolyabban kell vennünk, a védő teljesítmény azonban megsüvegelendő!

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 12:00