Bravúros győzelem!

Helyszín: Bajza József Általános Iskola

Játékvezetők: Jurák Krisztián, Gaál István, Kozma Balázs

Nézők száma: 67

Mérkőzés időpontja: 2019-01-19 16:00:00

 

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Újpest-MT 15 20 23 14 72
Óbudai Kaszások KA (NB1) 23 13 19 20 75

 

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: MOLNÁR 15, ONDIMA 15/3, Bencsik 12, Meleg 9, TAKÁCS 14/3, 

Cs: Farkas, Reiter 8/6, Pintér, van der Meer 2.

1. félidő

Nagyon jó ritmusban kezdtünk, egyértelműen mi irányítottuk a mérkőzést. Szépen kidolgozott helyzetekből szereztük kosarainkat, ehhez párosult egy szervezett, igazi csapatként funkcionáló védekezés. Nem is lehetett más eredménye, minthogy 8 pontos előnnyel vártuk a második negyedet. Ekkor azonban 180 fokos fordulatot vett a találkozó. Az Újpest agresszívabban kezdett védekezni, így támadásban már nem tudtuk hozni azt a szintet, amit a meccs elején. Ezzel párhuzamosan, avagy részben ennek köszönhetően, ellenfelünk feljavult támadásban is. El kell ismerni, kicsit kicsúszott a kezünkből az irányítás és az első negyeddel ellentétben, ekkor bizony az történt a pályán, amit a hazai gárda szeretett volna. A félidei szünetre így is sikerült egy pontos előnyt menteni…

2. félidő

A szünetben igyekeztünk rendezni sorainkat. Átbeszéltük, hogy mik voltak azok a dolgok, amik olyan jól működtek az első percekben és mire kéne figyelnünk az ellenfelünket illetően. Sikerült is feljavulnunk és mivel az újpesti csapat is magas szinten tudta tartani játékának minőségét, így egy kifejezetten magas színvonalú, nézők számára igen élvezetes, izgalmas küzdelmet hozott a második félidő. Végig fej-fej mellett haladt a két gárda, ám a hajrára a hazaiak tudtak előnnyel menni. 3 perccel a vége előtt 7 pontos hátrányban voltunk! Innen sikerült fordítanunk, valami elképesztő hajrával. 14:4-re nyertük meg az utolsó három percet és ezzel a mérkőzést is.

Összegzés

Elképesztő győzelem volt! Izgalmas, fordulatokkal teli és egyben magas színvonalú találkozót sikerült megnyernünk, valami felfoghatatlan hajrával a végén. A srácok ismét bebizonyították, hogy nem ismernek lehetetlent és amíg csak egy fikarcnyi esély van, nem adják fel. Egy jó meccshez azonban két csapat kell, megérdemli tehát az elismerést az Újpest. Ezért is olyan dicséretes ez a siker, hiszen egy jó csapatot győztünk le, saját otthonában. Köszönjük a szurkolást azoknak, akik kilátogattak a helyszínre, sokat jelentett a támogatásuk! Reméljük tudunk majd ebből a találkozóból erőt és hitet meríteni a következő fordulókban és folytatni tudjuk, immár 4 meccsből álló győzelmi sorozatunkat!

Hasonló tartalmak

 • Hosszú hétvége van mögöttünk, amelyet egy szerdai Kőbánya elleni rangadó és egy hétvégi Országos forduló követ. Mindenkire nagy szükség lesz, hiszen 8 nap alatt 5 meccset játszunk, amely…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-25 Kezdés: 11:00

 • Ellenfelünknek gratulálok a kemény játékhoz, de magunknak is győzelemhez. Tanulásgos lesz remélem a mérkőzés fegyelem és figyelem szempontjából. Szülőknek köszönjük a szurkolást!

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 16:30

 • Lassan kezdtünk, de sikerült felpörögni, melegítésünket komolyabban kell vennünk, a védő teljesítmény azonban megsüvegelendő!

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 12:00