Csak rajtunk múlt

Helyszín: Darázsfészek Kosárlabda Csarnok 1104 Budapest, Har

Játékvezetők: Szőts Dávid, Németh Fanni

Nézők száma: 40

Mérkőzés időpontja: 2020-02-09 09:00:00

Csapatok 1 2 Félidei büntető 3 4 Végeredmény
Budapest Honvéd SZSE 23 12 5 12 10 62
U12 Dűlői Kaszások 6 15 5 15 8 49

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Dűlői Kaszások: Csizmadia 1, Demeter-Nyitrai 2, Hili -, FÜLÖP 7, Kovács-Barcza 1, Körtvélyessy 7, Kronavetter 4, NÉMETH 21, STARCZ 5, Wéber 1,

1. félidő

A Gyermek Kupa 5. fordulójára foghíjas kerettel, fiatalokkal tűzdelt kerettel érkeztünk, így tudtam, hogy nem lesz könnyű dolgunk a bajnokság C csoportjában, ahol első ellenfelünk a Honvéd SZSE csapata volt. Az első negyedet sajnos mondhatni már szokásos módon álmosan és szétszórtan kezdtük, így megadtuk ellenfelünknek az esélyt, hogy már a mérkőzés korai szakaszában magabiztos előnyt építsen ki, amit a piros mezesek meg is tettek remek mezőnyszázalékuknak köszönhetően. A második ötösünk viszont remekül kezdett, agresszív 1:1-eink révén mind az öt játékosunk sikeres tudott lenni mezőnyből! Jó volt látni, hogy ebben a periódusban nem egy ember vette hátára a csapatot hanem mindenki egységesen vette ki a részét a felzárkózásból. Védekezésben, amikor hamar felvettük az emberünket és agresszíven védekeztünk, sorra dobálták ki a labdákat a pályáról, sajnos ezt nem tudtuk állandósítani az egész játékrészre, így a rövidzárlatainkból ők is sikeresek tudtak lenni, főleg 6-os játékosuk révén.

2. félidő

A félidei büntetők tekintetében 11-ből öten voltak sikeresek, ez közepes teljesítménynek mondható, ellenfelünk ugyanennyi pontot gyűjtött a szünetben, így a mérkőzés ezen szakasza nem hozott változást. A harmadik negyedben már Ati is magára talált, sőt támadásban egy személyes hadsereg látszatát keltette, mivel a csapat 3. etapban szerzett 15 pontjából mindet ő szerezte. A többiek pedig a védő oldalon végeztek nagy munkát, az első negyedben szerzett pontjaikat ezúttal meg tudtuk felezni, így még közelebb férkőztünk ellenfelünkhöz az utolsó felvonás előtt! A negyedik negyed első percében Peti 10 ponton belülre dobta a csapatot, aztán sajnos nem igazán tudtunk újabb ütéseket bevinni, támadásban sokat kapkodtunk, nem álltunk fel rendesen, sokszor szinte fejjel rohantunk a falnak, aminek az eredménye rengeteg eladott labda lett, így egy közel egál negyedet produkálva nem sikerült megfordítanunk a mérkőzést.

Összegzés

Az első negyedet leszámítva végig partiban voltunk ellenfelünkkel, ebből is látszik, hogy mennyire fontos jól kezdeni egy mérkőzést! Azonban a orssz kezdéstől függetlenül úgy gondolom, hogy végig a kezünkben volt a sorsunk, sokszor a mi hibáinkból éltek, mi pedig nem tudtunk kellően higgadtan és pontosan kosarazni az egész mérkőzés alatt. Ha a rengeteg kihagyott ziccer és a 13 kihagyott büntető csak felét értékesítjük, valószínűleg máshogy alakul a mérkőzés, de ezen kár bánkódni, azon kell dolgoznunk a jövőben, hogy ezek a helyére kerüljenek és legközelebb a mi oldalunkra billentség a mérleg nyelvét. A mai meccsen először a két debütáló fiatalt, Csizit és Vincét szeretném kiemelni, mindketten bátran és nagy kedvvel játszottak, Vince kiemelkedően eredményesen, hiszen a csapat második legeredményesebb játékosa lett! Egyéni teljesítmények közül még Ati harmadik és Ádi második negyede volt megsüvegelendő. Vár még ránk egy meccs, ahol lesz lehetőségünk kijavítani ezeket a hibákat, úgyhogy csak is előre nézzünk! Hajrá Kaszások!

Hasonló tartalmak

 • Serdülő csapatunk jelentősebb változáson ment keresztül a tavalyi évhez képest, sok fiatal játékos csatlakozott és többen távoztak csapatunkból. Ennek fényében kezdtük meg az augusztus felkészülést. A célunk a selejtezőig egy olyan egységes harcias csapat kialakítása, ahol egy csapatként küzdve sikerrel vehetjük az első „akadályt” és be tudunk…

 • Nagyon fiatal junior csapatunkkal szerettük volna azt a célt elérni, hogy bejussunk az országos főtáblára, de erre még jelenleg nem álltunk készen. Három mérkőzést játszhattunk ezen a hétvégén, ahol az erőviszonyokat ismerve tudtuk, hogy az első szombathely elleni mérkőzésen nagy esélyünk van győzni. Sajnos a mérkőzésen rengeteg…

 • Még két nappal a hétvége előtt sem alakult valami kecsegtetően az állapotunk; a fél csapatunk betegséggel küszködött. Végül majdnem teljes kerettel, de azt nem mondhatnám, hogy 100%-os állapotban utaztunk a szegedi selejtezőnkre.

  Szerettünk volna olyan teljesítményt nyújtani, hogy a felsőházba jussunk - a legjobbak közé. Úgy érzem,…

 • Szeptemberben már második sejetező procedúráján is túljutott az U18-as gárda, ahol sikeres szereplésünknek köszönhetően kivívtuk az Országos Bajnokságban való részvételt.

   

  Szombat reggeli indulás, és egy OSE elleni derbi várt ránk Szombathelyen, mint első megmérettetés.

  A mérkőzést részünkről hullámzó első negyed, és nagyon hatékony második jellemezte, ennek…