Csoportgyőzelem

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Bátovszky Zsolt, Tarnai Gyula

Nézők száma: 30

Mérkőzés időpontja: 2022-01-22 14:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
BLF KK 21 23 10 6 60
Óbudai Kaszások U16 18 33 15 23 89

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

: Balogh 15/3, PATRIK-PIRK 31/9, PUSZTAI 11/9, LONTAY 17, Michel
CS: Herbák, BEKE 8/6, Goór 3/3, Lugossy 4

1. félidő

A közép régió „A” csoport döntőjének is beillő összecsapás helyszíne volt ezen a januári szombat délutánon az óbudai csarnok. Bár a BLF volt a pályaválasztó, az újpalotaiak a többszöri időpont módosítások után, nagyon sportszerűen belementek abba, hogy nálunk játsszuk le a mérkőzést. Ez azért mindenképpen előny volt a kezdés előtt.
A BLF egy fizikálisan erős, magas szerkezetű csapat, akik ellen a lepattanózás, ill. a támadásból védekezésbe való visszarendeződés tűnt a mérkőzés kulcsának. A találkozó elején egyik elemben sem teljesítettünk jól, így a vendégek dominálni tudtak és az első negyed vége felé 9 ponttal meg is léptek. Szerencsére még időben észbe kaptunk, agresszívebbé váltunk hátul, elől is elkezdtek működni a játékaink, kiegyenlítetté vált a küzdelem a második negyed közepére.
Nem volt könnyű a magas védők gyűrűjében a palánk közelébe kerülni, de ezt ellensúlyozni tudtuk a remek kinti dobóteljesítményünkkel. 7 db. !! triplát értékesítettünk a második negyedben és talán ez volt a döntő fordulat, a szünetre már hét pontos előnnyel vonultunk a kondiba.

2. félidő

Bár a 3. negyed első perceiben még akadozott a játékunk, később aztán beindultunk és 10 pont fölé tornásztuk a különbséget. A hosszú kihagyások után ismét formába lendülő Patrik-Pirket nem tudták tartani a vendégek, majd a negyedik negyed első perceiben a rendkívül agilisan és ponterősen játszó Lontay, valamint az akkora már feljavuló Balogh kosarai zárták le az érdemi kérdéseket. Az utolsó percekre fordulván, a szintén nagyot játszó Pusztai triplája már a gálát jelentette az, ekkor már inkább a cseresorát játszató, látogatók ellen.

Összegzés

Szép meccs volt ez és egyben csoportgyőzelmet is jelent! Gratulálunk a fiúknak, hogy ennyi balszerencse után, amely minket ért a szezon első félévében, így összekapták magukat és egy, nagyon tartalékosan elszenvedett vereséggel a tarsolyunkban, a nehezebb ellenfelek ellen megmutatták, hogy minőségi kosárlabdára is képesek! Azt is bizonyítottuk, hogy a szeptemberi balul elsült selejtező ellenére ott lenne a helyünk az országos bajnokság főtábláján!

Hasonló tartalmak

 • Megérdemeltük a mait, hatalmas munkát végzett a csapat, koncentrációban, fizikalitásban egyaránt. Igyekszünk ebben a szellemben dolgozni a további meccseken.

  Bajnokság: Országos Junior Bajnokság

  Időpont: 2024-02-10 Kezdés: 14:00

 • Ellenfelünket dicséret illeti a harcias játékért, a srácaimnak pedig a fegyelmezett, sokpasszos játékhoz gratulálok. A Radó meccshez képest jóval fegyelmezettebbek voltunk, megtaláltuk időben a helyeket, tudtunk ezáltal gyakorolni…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-07 Kezdés: 18:00

 • Az egész meccset, az első negyedtől kezdve, öt perces sorcserékkel játszottuk le. Azt kell mondjam, hogy valóban mindenki kivette a részét ebből a győzelemből, hiszen aki lehetőséget kapott,…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2024-02-11 Kezdés: 17:30

 • A két félidő teljesen ellentétes mederben folyt, mintha nem is ugyanaz a két csapat játszott volna egymás ellen. Nagyon sajnálom, hogy az első félidőben behozhatatlan előnyt adtunk a…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2024-02-10 Kezdés: 12:30