Csoportgyőzelem és feljutás!

Helyszín: Hajló utca

Játékvezetők: Balogh Kristóf, Szőts Dávid István

Nézők száma: 67

Mérkőzés időpontja: 2019-10-19 15:15:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
TFSE 14 7 6 8 35
Serdülő U13 24 29 20 24 97

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA/C: NÉMETH A. 24, SÁRVÁRY 4, HORVÁTH 12, KŐSZEGHY 3, LÜCKL 3, OROSHÁZI 12, GERGELY 10, LOVAS 9, LUGOSSY 8, HERCZEG, JÓJÁRT 6, KÖCSE 6.

1. félidő

Az öltözőben kiemelt hangsúlyt kapott a mérkőzés fontossága. Maga a tény, hogy csak akkor juthatunk magasabb csoportba, ha ezt a találkozót behúzzuk. Elengedhetetlen volt tehát számunkra ez a győzelem, hogy megteremtsük magunknak a lehetőséget, hogy komolyabb csapatok ellen játszhassunk és dinamikusabban fejlődhessünk. Látva a TF délelőtti játékát, egyértelműen látszott, hogy 2-3 kiemelkedő tehetségű játékossal rendelkeznek. Délelőtt a BKG ellen a csapatuk pontjainak majd 80%-át három játékos dobta, de mi a tét ellenére is ragaszkodtunk az elveinkhez és nem törődtünk azzal, hogy ellenfelünk milyen összeállításban kezdi el a találkozót. Továbbra is a saját játékunkra koncentráltunk és arra, hogy mindenki egyenlő és elegendő játékperchez jusson. Mindezek hatására az első pár percben ellenfelünk kemény ellenállást tanúsított és talán több kosarat szerzett, mint szurkolóink szerették volna, de aztán szép lassan meghozta gyümölcsét az agresszív védekezésünk és felőröltük ellenfelünket, ami számomra azért is volt boldogító, mert a fizikai fölény nem nálunk volt…

2. félidő

Az igazság az, hogy a második félidőre minden igazán fontos kérdés eldőlt. Már a második negyedben érezni lehetett, hogy a TF nem reménykedik többé a győzelemben. Az utolsó rohamukat az jelentette, hogy a nagyszünet után a legjobb összeállításukban léptek pályára. Mi az eddigiekhez hasonlóan továbbra sem variáltuk játékosaink összetét. Úgy küldtem pályára a srácokat, hogy a feladat az, hogy megőrizzék a kialakított előnyünk nagy részét. A 3. negyed kezdése sajnos nem sikerült jól, viszonylag gyorsan hat pontot kaptunk, ezért időt is kellett kérni. Megelégedéssel tölt el, hogy a negyed hátralévő részében többször már nem is kellett kiszednünk a hálóból a labdát… Aztán az olló szépen nyílt tovább és tovább, így innentől tényleg koncentrálhattunk arra, hogy minél hasznosabban töltsük el a hátralévő játékidőt.

Összegzés

Örülünk a sikernek, de természetesen tudjuk, hogy csak egy apró lépést tettünk. Sok munka áll még előttünk és sok a kijavítandó hiba! Fontos, hogy párosuljon a munkához sikerélmény is, de lényeg és a hangsúly mégiscsak a képzésen és a fejlődésen van. Remélem, hogy nagyjából egy hónap múlva további lépéseket tudunk majd tenni, addig is ezért fogunk majd dolgozni. Köszönjük szépen mindenkinek a szurkolást! Hajrá KaszááááSokSokSok ????

Hasonló tartalmak

  • Újra vasárnap délutáni időpontba játszottunk, de ezúttal Kőbányán két U11-es fiú csapat ellen. Először a Vasas U11-el találkoztunk, akik ellen már harmadszorra játszottunk idén. Jól tudtuk mire számíthatunk, agresszív faulthatáron lévő védekezésük ellen azonban újra teknősbékaként összehúztuk magunkat, sok hibát kényszerítettek ezáltal ki.  A gyenge első negyed…

  • A mérkőzés hullámzó és pontatlan volt a mi részünkről, kár mert kiváló lehetőség lett volna gyakorolni!

    Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

    Időpont: 2023-03-27 Kezdés: 19:00