Drámai csatában maradtunk alul az elődöntőben!

Óbudai Kaszások KA (NB1)

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Balogh Gyula, Tóth Cecília, Major Ádám

Nézők száma: 204

Mérkőzés időpontja: 2019-05-08 18:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Bajai Bácska FKE 18 17 16 15 66
Óbudai Kaszások KA (NB1) 13 23 12 15 63

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: Molnár 16/3, ONDIMA 10/3, Farkas 11/6, Jenei, TAKÁCS 7
Cs: Rosemond 5/3, Meleg 5, Reiter 2, Bencsik 5, van der Meer 2

1. félidő

A mérkőzés első néhány pillanata kellőképpen figyelmeztető volt számunkra. Eladott labdánkat, rögtön egy triplával büntette a vendégcsapat. Hiába pörögtünk fel, az első negyed ötödik percében már hat ponttal vezetett a bajai csapat. A nyitó játékrész második fele komoly és kiegyenlített küzdelmet hozott. A második negyed, sajnos pontosan úgy kezdődött, mint az első. Bajai triplával… Bár egyértelműen demoralizáló volt, mégis a legjobbat hozta ki belőlünk. 3 perc alatt ledolgoztuk hátrányunkat és már csak 2 ponttal vezetett ellenfelünk. Az első félidő utolsó percei parázs csatát hoztak, aminek végén, ha csak egy ponttal is, egy hárompontosnak köszönhetően végre át tudtuk venni a vezetést.

2. félidő

A félidei dobóversenyen megosztva győzött Czirkos Panka és Mahmoud Nóra, női gyermek csapatunk játékosai. Gratulálunk! Velük lett teljes a szuperdöntő mezőnye.

A második félidő igazi rangadót hozott. Végig szoros volt az állás, érezni lehetett, hogy a tét súlya egyre inkább nyomja a játékosok vállát. Mindkét csapat keményen és agresszívan védekezett, ennek megfelelően igen kevés kosár esett. Bár négy ponttal elvesztettük a harmadik negyedet, a mérkőzés teljesen nyitott volt, hiszen csak három pont hátrányban voltunk. Ahogy az eddigi összes játékrészt, úgy a záró negyedet is rosszul kezdtük. Öt perccel a lefújás előtt az eddigi legnagyobb különbség alakult ki a két csapat között. 10 pontra duzzadt ekkor a bajaiak előnye. A teltházas közönségünkön is érezni lehetett, hogy szinte teljesen kilátástalan helyzetbe sodródtunk. És akkor ismét jött a már oly sokszor látott elképesztő hajrá. Négy perc alatt kilenc pontot ledolgoztunk a hátrányunkból. Elképesztő volt! A srácok harcoltak és küzdöttek minden labdáért, egyszerűen hihetetlen volt. A vendégek sem hittek a szemüknek, hogy a már simának hitt győzelem helyet, az utolsó percben, már csak egy árva pontocskával vezetnek. Sajnos a végén, bármennyire is megérdemeltük volna a győzelmet, fájó vereséget szenvedtünk.

Összegzés

Az NB1 „B” zöld csoport rájátszásának, elődöntő visszavágóját tekinthette meg teltházas közönségünk, ahol az életben maradás volt a tét. Egy esetleges győzelemmel kiegyenlíthettünk volna, és életben tarthattuk volna döntőbe jutási álmainkat. Elképesztően izgalmas mérkőzésen maradtunk alul, de emelt fővel jöhettünk le a pályáról. Egészen az utolsó pillanatig mindent megtettek a srácok, de ez sajnos ezen a napon nem volt elég. Ellenfelünk nagyon jól játszott, megérdemelten nyerte meg a rangadót. Az elkeseredettségünk teljesen érthető, de nem tarthat sokáig, hiszen a cél mostantól a bajnokság 3.helye. Győzelemmel és dobogós helyezéssel szeretnénk zárni az idei évet! Köszönjük a csodálatos szurkolást, várunk mindenkit szeretettel az utolsó párharc hazai mérkőzéseire is!

Hasonló tartalmak

 • Utolsó fordulónkat a már jól ismert Zrínyi Gimnázium parkettáján vívhattuk meg. Nagyon rég játszottunk lány csapat ellen így kifejezetten örültünk, hogy végre ilyen ellenféllel találtuk szembe magunkat.

  Kihasználva, hogy ellenfelünk duplázott jó ritmusban kezdtünk, szép add és fuss játékokból szereztük a kosarakat. A negyed második felére azonban…

 • Az első és az utolsó negyed hibátlan volt. A mérkőzésnek ezt a két fázisát 28 ponttal nyertük meg. Nagy kár azért, ami a meccs másik felében történt. Azt…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2024-04-16 Kezdés: 18:00

 • A szövetség drasztikus döntése – egyben a történtek alapján sokak által inkorrektnek tartott visszasorolásunk után az alsóházban kezdhettük a „B” döntőbe jutásért való harcot. Ez az ellenfeleinknek sem jelentett jót.

  Szerencsére a Csapat hozzáállásán és a játékunkon nem volt észrevehető a fentebb történtek negatív hatása! Jól álltunk…

 • A 7. forduló első mérkőzését a MAFC Grosics csapata ellen játszottuk. Fontos volt, hogy győztesként hagyjuk el a pályát, mert akkor az utolsó fordulóban a Pest megyei Bajnokság 2. helyezettjével játszunk. Nagyiramú tempót diktáltunk az első perctől, aminek meg is lett az eredménye. Sok könnyű kosarat sikerült…