Drámai győzelem

Helyszín: Eszterházy Károly Egyetem Sportcsarnoka

Játékvezetők: Bene Szilárd, Vaszi Ádám

Nézők száma: zárt kapus

Mérkőzés időpontja: 2021-01-27 19:30:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
EKE Eger KOK U20 17 20 16 12 65
Óbudai Kaszások KA U20 15 19 9 23 66

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: HEGEDŰS M. 10/3, VAS-TEPLÁN 10, HEGEDŰS O. 14/3, BENCSIK 18, DÉNES 15
Cs: Vasali, Csocsán 2, Korpás, Léh, Katona

1. félidő

Foghíjas csapattal érkeztünk Egerbe, ám a hazaiak is csak 6 embert tudtak kiállítani. Bencsik szerezte a mérkőzés első pontjait büntetőivel. Ám az Eger gyorsan válaszolt és át is vette a vezetést. Nem találtuk a ritmust támadásban és nagyon gyengén védekeztünk. Pár perc után azonban magunkra találtuk és teljesen kiegyenlített első negyedet játszottunk. Az első játékrész után 2 ponttal vezettek csak a hazaiak. A második negyedben nagyon extra dobásokkal találtak be a hazaiak, amig kicsit kizökkentettek minket és hol elléptek pár ponttal, hol zárkóztunk teljesen. A második negyed közepén viszont sikerült ellépni ellenfelünktől, ám ezt a különbséget gyorsan ledolgozta az Eger és át is vette a vezetést. Végül 37-34-es állásnál fordulhattak a csapatok.

2. félidő

A második félidőt megkezdve sikerült egyenlíteni csapatunknak, majd végig tartani a lépést az Egerrel. Az egri csapat azonban egy 6-0-ás futással el tudott lépni tőlünk és 10 pont előnyt kiharcolni magának. Az utolsó játékrészben ki-ki mérkőzés alakult ki, próbált ellépni az Eger, mi tartottuk velük a lépést, de egyenlíteni nem sikerült. Védekezést váltottuk, ez pedig megzavarta az Eger csapatát az utolsó játékrészben. 2 perc volt hátra amikor látszódott ellenfelünkön, hogy elfáradt. Extra nyomást tettünk ellenfelünkre, akikhez folyamatosan zárkóztunk. 1 perc volt hátra amikor Dénes kétszer is betalált. 64-63-as állásnál az utolsó támadásaink egyikét vezettük. Másodpercek voltak hátra a támadóórán amikor egy végső kiosztásból Hegedűs Milánhoz került a labda, aki kíméletlenül elsüllyesztett egy hárompontost. Ezután nem sok idő maradt, a hazai csapat büntetődobásig jutott, ott viszont csak egy pontot sikerült értékesíteni.

Összegzés

Óriásit küzdöttek a srácok, majdnem a meccs egészében hátrányban játszottunk, de mégis küzdöttek. Nagyon fegyelmezetten kosárlabdáztak és szinte hibátlan végjátékot tudtak hozni. Sok mindent lehetett tanulni ebből a mérkőzésből. Gratulálok a fiúknak, nagy győzelem volt ez!

Hasonló tartalmak

  • U14 Fiú B
  • Ha azt nézzük, hogy ez a csapat még sosem játszott ilyen összeállításban, sőt Áront sokat ma látták először, akkor az, az egészet más megvilágításba helyezi. Mérkőzésen belül sikerült…

    Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

    Időpont: 2022-11-29 Kezdés: 18:00