Ebben több volt

Kadett I. (ffi)

Helyszín: Menyecske utca

Játékvezetők: Győri Ferenc, Ürögi Zsolt

Nézők száma: 30

Mérkőzés időpontja: 2019-12-01 09:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Budapest Blazers 7 11 14 12 44
Kadett I. (ffi) 15 18 15 21 69

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: Medveczky 7/3, Marossy 7/3, Sárkány, Vermes 6, DURÁNSZKAI 12
CS: Szabados 5, KOCSIS 11/3, Márkus, KOLOZSVÁRI 13/6, Németh, PATRIK-PIRK 6, KISS K. 2

1. félidő

A Budapest Blazers gárdája a Nagykovácsiban található AISB, azaz az amerikai iskola csapata. A főleg külföldi diákokból álló hazaiaktól hiányzott a legjobbjuk, így azért sejthető volt, hogy akár nagyobb arányú győzelmet is arathatunk a heti két alkalommal tréningező ellenfelünk ellen.
Nehezen indult a találkozó számunkra, nem találtuk a ritmust, rengeteg dobást hibáztunk, leindításokból kosarakat kaptunk, így szorosan alakultak az első percek. Az áttörést az hozta meg, hogy agresszívebb védekezésre váltottunk, és a labdaszerzéseket gólra váltva meg tudtunk ugrani.
Már a második negyed elejére mind a 12 emberünk – köztük két serdülő korú játékosunk – beforgott, és a továbbiakban is teljes rotációval játszottunk, elosztva a játékperceket. Kiss Koppány élete első kadet meccsén egy szép kosárral debütált, és mezőnyben is hasznosan szorgoskodott.

2. félidő

Nem igazán tudtuk kihasználni ezt a mérkőzést a gyakorlásra. Pedig sokkal több is lehetett volna ebben a meccsben. Irányítóink nem jeleskedtek, nem volt határozott játékszervezés az 1-es posztról, így sokszor esetlegesek voltak a támadásaink. Nem használtuk jól az opciókat, kevés tiszta helyzetet teremtettünk felállt védelem ellen. A lerohanásainkkal tartottuk jól küzdő ellenfelünket „látótávolságon” kívül.

Összegzés

Sok hiányérzetünk lehet a találkozó után. Meghatározó játékosaink nem fogtak ki igazán jó napot, és finoman szólva sem volt olajozott a támadójátékunk. A Blazers előtt le a kalappal, nagyon jó szellemű társaságot ismerhettünk meg bennük és nagyon megnehezítették a dolgunkat.

Hasonló tartalmak

 • Utolsó fordulónkat a már jól ismert Zrínyi Gimnázium parkettáján vívhattuk meg. Nagyon rég játszottunk lány csapat ellen így kifejezetten örültünk, hogy végre ilyen ellenféllel találtuk szembe magunkat.

  Kihasználva, hogy ellenfelünk duplázott jó ritmusban kezdtünk, szép add és fuss játékokból szereztük a kosarakat. A negyed második felére azonban…

 • Az első és az utolsó negyed hibátlan volt. A mérkőzésnek ezt a két fázisát 28 ponttal nyertük meg. Nagy kár azért, ami a meccs másik felében történt. Azt…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2024-04-16 Kezdés: 18:00

 • A szövetség drasztikus döntése – egyben a történtek alapján sokak által inkorrektnek tartott visszasorolásunk után az alsóházban kezdhettük a „B” döntőbe jutásért való harcot. Ez az ellenfeleinknek sem jelentett jót.

  Szerencsére a Csapat hozzáállásán és a játékunkon nem volt észrevehető a fentebb történtek negatív hatása! Jól álltunk…

 • A 7. forduló első mérkőzését a MAFC Grosics csapata ellen játszottuk. Fontos volt, hogy győztesként hagyjuk el a pályát, mert akkor az utolsó fordulóban a Pest megyei Bajnokság 2. helyezettjével játszunk. Nagyiramú tempót diktáltunk az első perctől, aminek meg is lett az eredménye. Sok könnyű kosarat sikerült…