Egy jó félidő jutott

Helyszín: Gabányi László Sportcsarnok

Játékvezetők: Gruber Nikolett, Gombor Márk

Nézők száma: 40

Mérkőzés időpontja: 2022-02-16 19:15:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
MAFC U20 18 21 26 28 93
Óbudai Kaszások U20 16 15 8 14 53

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: VAS-TEPLÁN 17, Korompay, KALASSAI 12/6, DÓCS 11, Orbán 6
Cs: Antal 4, Dobossy 2, Kolozsvári 1.

1. félidő

Halasztott mérkőzést kellett pótolnunk a hét közepén, mind a felnőtt mind az U20-as csapat komoly hétvégi győzelme után. Sajnos nem volt teljes a keretünk, de így sem érkeztünk feltartott kezekkel. Jól kezdtük a mérkőzést, védekezésünk miatt nem tudott érvényesülni a MAFC gyors kosárlabdája. Remek összecsapásnak lehettek szemtanúi a kilátogatók, a két csapat teljesen kiegyenlített mérkőzést játszott az első negyedben. Pár buta hibával azonban a hazaiak kezdhették előnnyel a második negyedet. A folytatásban sajnos lazult a védelmünk és több könnyű kosarat tudott szerezni a MAFC és félidőre sikerült 7 ponttal is ellépnie tőlünk. A hátrány ellenére viszont elégedettek lehettünk az első félidei teljesítményünkkel.

2. félidő

Félidő után már nem tartogatott sok jót számunkra a mérkőzés. Sikerült a MAFC-nak a játék minden elemében felénk kerekednie, nekünk pedig csak jó epizódok jutottak a hátralévő időben. Nem tudtunk szigorúak lenni ellenfelünkkel, az első félidei rohamok megállítása után most rengeteg gyors kosarat kaptunk. Támadójátékunk ötlettelenné vált, sokszor akadozott. A mély gödörből semmi nem tudott kihúzni minket, ellenfelünk pedig ezt kihasználva óriási előnyt épített ki, amit nem tudtunk ledolgozni, csak kozmetikázni. Egy jó első félidő után, egy feledhető második félidővel sikerült lezárni a mérkőzést.

Összegzés

Sajnos a második félidőre teljesen szétestünk támadó és védő oldalon is. Míg az első félidőben mindent be tudtunk tartani a védő oldalon, ezzel komoly problémát jelentve ellenfelünknek, úgy a második félidőben szinte asszisztáltunk pontjaikhoz. Nem szabad ilyen jó első félidő után beszakadni és ilyen hátrányt összeszedni. Sajnos ezen a napon ennyi volt csapatunkban.

Hasonló tartalmak

 • Hosszú hétvége van mögöttünk, amelyet egy szerdai Kőbánya elleni rangadó és egy hétvégi Országos forduló követ. Mindenkire nagy szükség lesz, hiszen 8 nap alatt 5 meccset játszunk, amely…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-25 Kezdés: 11:00

 • Ellenfelünknek gratulálok a kemény játékhoz, de magunknak is győzelemhez. Tanulásgos lesz remélem a mérkőzés fegyelem és figyelem szempontjából. Szülőknek köszönjük a szurkolást!

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 16:30

 • Lassan kezdtünk, de sikerült felpörögni, melegítésünket komolyabban kell vennünk, a védő teljesítmény azonban megsüvegelendő!

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 12:00