Egy jó félidő most sem volt elég

Helyszín: Kocsis Sándor Sportközpont -1107 Budapest, Bihari

Játékvezetők: Bárány Levente, Kutrik Andrea

Nézők száma: 0

Mérkőzés időpontja: 2022-03-05 11:00:00

Csapatok 1 2 Félidei büntető 3 4 Végeredmény
Újpest-MT/A 17 18 5 9 9 58
Óbudai Kaszások U11 4 15 2 10 11 42

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

ZENTAI 8, SÁNDOR 9, JÁNOSI 10, Kiss-Hindulák 1, GRÓSZ 2, Udvardi-Lakos, Daróczi 4, GYŐR 7, Sussmann 1,

1. félidő

Egy meccs pihenő után az Újpest-MT A csapata ellen léptünk pályára, akik fölényes győzelmet arattak a Törekvés felett, így tudtuk, hogy még nehezebb meccs vár ránk, mint az első. Ehhez képest elég dekoncentráltak voltunk mind a melegítés, mind a meccs kezdeti szakasza alatt. A liláknak sikerült is tetemes előnyt kovácsolnia ebből, és úgy tűnt két különböző képességű csapat játszik egymással. A második negyedben valamelyest javult a helyzet támadásban, Peti és Balu jól mozgatták egymást és a csapatot, de védekezésben továbbra is enerváltak voltunk, Balut kivéve, aki szinte egy teljes csapat helyett védekezett. Az előző meccsünkhöz képesti koncentrációs különbséget talán a félidei büntetőink mutatták meg, hiszen az első meccsen bedobott 9/7 után ezúttal 9/2 volt a mutatónk, ezzel tovább nőtt a különbség a két csapat között.

2. félidő

Az első félidőt és az eredményt látva akár el is engedhettük volna a meccset, de szerettem volna, a megmutatjuk, hogy mi ennél jobbak vagyunk és méltó ellenfele tudunk lenni az Újpestnek. Úgy látszik, hogy a fiúk fejében is sikerült valamit átkapcsolni, hiszen újul erővel keztünk kosarazni. Támadásban kevesebbet erőltettük a labdavezetést, és többet passzoltunk, aminek meg is lett az eredménye, Geri és Füli könnyebben jutottak el a gyűrűig. Védekezésben pedig mindenki belerakta a melót, ez igaz a lepattanókra is, így a lilák sokszor érezhették fegyvertelennek magukat, ami először fordult elő a meccsen. Ezt a negyedet sikerült is megnyernünk! Ebben főszerepet játszott Máté feljavuló játéka, ami erőt adott az egész csapatnak. Az második négyesünk sem akart lemaradni az elsőtől, látták, hogy küzdéssel igen is van keresni valónk ezen a meccsen. Balu mellé a többiek is felnőttek védekezésen és támadásban és néha igazán szép akcióknak lehettünk szemtanúi! Védekeztünk, indítottunk és ha az nem ment, passzokkal kerestük meg a lyukakat védekezésben. Érdemben ugyan nem tudtunk közelebb férkőzni a Tigrisekhez, de a negyedet sikerült megnyerni, ami akkor legalább olyan jó érzés volt, mint a végső győzelem!

Összegzés

Egyrészről szomorú vagyok, hogy elszórakoztuk a meccs elejét és nem sikerült kellően felpörögni a pihenő után. Ez nyilván még a csapat korából is adódik, de úgy gondolom, hogy nem felmentő körülmény, tekintve, hogy ellenfelünk két meccset játszott zsinórban. Másrészről nagyon boldog vagyok, hogy egy ilyen erős csapat ellen is fel tudtunk állni, és megmutattuk, hogy igen is képesek vagyunk ellenük szépen és keményen kosárlabdázni. Ez maradjon meg a fejekben és törekedjünk rá, hogy máskor ne legyen egy félidőnyi rövidzárlat. Összességében jár a gratuláció mind a 9 fiúnak a mai meccskehez, jó látni a fejlődést rajtatok egyenként, a csapaton, és a eredményeken is! Dolgozzunk tovább, hogy ez így is maradjon! Hajrá Kaszások!

Hasonló tartalmak

 • Hosszú hétvége van mögöttünk, amelyet egy szerdai Kőbánya elleni rangadó és egy hétvégi Országos forduló követ. Mindenkire nagy szükség lesz, hiszen 8 nap alatt 5 meccset játszunk, amely…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-25 Kezdés: 11:00

 • Ellenfelünknek gratulálok a kemény játékhoz, de magunknak is győzelemhez. Tanulásgos lesz remélem a mérkőzés fegyelem és figyelem szempontjából. Szülőknek köszönjük a szurkolást!

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 16:30

 • Lassan kezdtünk, de sikerült felpörögni, melegítésünket komolyabban kell vennünk, a védő teljesítmény azonban megsüvegelendő!

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 12:00