Egy jó negyedünk volt

Római Kaszások

Helyszín: Zrínyi Gimnázium 1108 Budapest, Mádi u. 173.

Játékvezetők: Hőgerl Bence, Süveges Zalán

Nézők száma: 40

Mérkőzés időpontja: 2019-03-02 12:15:00

Csapatok 1 2 Félidei büntető 3 4 Végeredmény
Csata Pónik 12 8 3 8 13 44
Római Kaszások 2 0 3 8 2 15

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Római Kaszások: Horváth Áron 6, Kiszely Kristóf 5, Horváth Hella Sára 2, Felkai Dávid 1, Lenner Bianka 1, Mihályi Barnabás, Horváth Anna, Bonifer Barnabás, Bakos Anna Dominika, Juhász Adrienn

1. félidő

Az előző fordulóban körbeveréssel sikerült egy csoporttal feljebb jutnunk, így a hétvégén a Csata Pónik és a Kőbányai Darazsak /B ellen léptünk pályára Kőbányán. Sajnos ismét csak karcsú, 10 fővel tudtunk elutazni, reméltük mindenki bírna fogja a két mérkőzést.
Az első összecsapás a Csata Pónik csapata ellen vívtuk meg. Ellenfelünk lányai az első perctől kezdve nagyon agresszívan és tudatosan kosárlabdáztak, amelyhez nem tudtunk felnőni és hamar komoly hátrányba kerültünk. Sajnos a második ötösünk sem tudott változtatni a játék képén és habár egyre több szép támadásunk volt, még mindig nem sikerült pontra váltanunk a próbálkozásainkat, ellenfelünk pedig azt csinálta amit mi szerettünk volna, és gyors kosarakat szerzett. Ellenfelünk lányai büntették a védekezésbeli hibáinkat, ha valaki nem volt ott az embere mellett, azt egyből megtalálták a labdával és helyzetbe hozták. Hasonló támadójátékra kell törekednünk a következő fordulókban nekünk is !

2. félidő

A félidei büntetők egyik oldalt sem estek be nagy számban, 3-3 ponttal gazdagodtak a csapatok a második játékrész kezdete előtt. Kis változtatás után végül sikerült egy egál negyedet kicsikarnunk Áron és Barnabás vezetésével. Ekkorra valamivel harcosabb játékot mutatott az öt római aki a pályára került és végre védekezésben is sikerült megtalálnunk az embereinket, így elkerülve a könnyű kosarakat. Az utolsó negyedben már nem tudtunk hasonló produkciót bemutatni, de itt is javulás látszódott a játék minden területén és erre lehetett alapozni a második mérkőzésen!

Összegzés

A mérkőzés folyamán jól kijöttek a hiányosságaink és ezt a Pónik agresszív és okos játékukkal kegyetlenül kihasználták. Sajnos egy negyed kivételével nem tudtunk komoly ellenállást kifejteni így alakult ki a 29 pontos különbség, amely ellenére reménykedtünk a Darazsak elleni győzelemben, hiszen a második félidőben voltak jó periódusaink. Remélem tanulságos volt mindenki számára a mérkőzés és tudjuk később kamatoztatni .

Hasonló tartalmak

  • U14 Fiú B
  • Ha azt nézzük, hogy ez a csapat még sosem játszott ilyen összeállításban, sőt Áront sokat ma látták először, akkor az, az egészet más megvilágításba helyezi. Mérkőzésen belül sikerült…

    Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

    Időpont: 2022-11-29 Kezdés: 18:00