Egységes, jó csapatmunka

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Gaál István, Pál Roland

Nézők száma: 0

Mérkőzés időpontja: 2021-01-31 16:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
KLKA 14 18 22 12 66
Óbudai Kaszások U18 24 17 13 19 73

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA:
DOBOSSY 22/3, Varsányi, Konta 5, SAFRANKA 14, Dócs 8/3
CS: SZÁNTÓ 14/9, Bulyovszky 2, PIRINT 8/6, Vasali, Chabot

1. félidő

Egy hét után következett a listavezető elleni visszavágó. A KLKA csapata előző nap egy fárasztó pécsi túrán vett részt, ezt remekül kihasználva, villámrajtot vettünk. Nagyon pontosan és jól játszottunk az első 6 percben, míg ellenfelünknek szinte semmi nem jött össze, nekünk meg nagyjából minden. 19-2-t mutatott ekkor az eredményjelző. Sajnos, a cserékkel megbomlott az addig kifejezetten jó teljesítményünk, elkezdtünk hibázgatni, így az éledező vendégek közelebb tudtak férkőzni a negyed végére ( 24-14).

A második negyed kiegyenlített játékot hozott, így félidőre maradt a biztosnak nem mondható, inkább bizakodásra okot adó, előnyünk és a játékunk összképe is rendben volt.

2. félidő

A 3. negyedet is egész jól kezdtük, 13 pontra is feltornáztuk a különbséget, ám a negyed második felében nagyon lefagytunk támadásban és 5 perc alatt mindössze 2 pontra futotta erőnkből. A vendégek ekkor egy nagyon jó periódust produkáltak, olyan extra kosarakat is szereztek, ami azért nem nagyon volt benne a játékukban, így egállal fordultunk az utolsó negyedre. Ami nem volt jó ómen, mert az utolsó 4 meccsünkön elég jelentősen elbuktuk az utolsó negyedeket. Ezúttal azonban a fáradtságot legyőzte a mentális erőnk és meg tudtunk újulni a végére, ill. a hasonlóan keveset edző ellenfelünk, egy kemény, előző napi mérkőzéssel a lábában, jobban kifulladt az utolsó percekre.

Összegzés

A KLKA-specialista, Dobossy, az odavágóhoz hasonlóan ismét extrát játszott, oroszlánrészt vállalva a győzelemből. Szántó fel tudott javulni az utolsó negyedre és az ott dobott 13 pontjával, közte 3 triplával, szintén nyerőemberré lépett elő. De, egységesek voltunk és a győzelem egy jó csapatmunka, jó mentalitás eredménye. Nem olyan ördöngösség, megy ez nekünk, ha mindenki egy irányba húz!

Hasonló tartalmak

  • Utolsó fordulónkat a már jól ismert Zrínyi Gimnázium parkettáján vívhattuk meg. Nagyon rég játszottunk lány csapat ellen így kifejezetten örültünk, hogy végre ilyen ellenféllel találtuk szembe magunkat.

    Kihasználva, hogy ellenfelünk duplázott jó ritmusban kezdtünk, szép add és fuss játékokból szereztük a kosarakat. A negyed második felére azonban…

  • Az első és az utolsó negyed hibátlan volt. A mérkőzésnek ezt a két fázisát 28 ponttal nyertük meg. Nagy kár azért, ami a meccs másik felében történt. Azt…

    Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

    Időpont: 2024-04-16 Kezdés: 18:00

  • A szövetség drasztikus döntése – egyben a történtek alapján sokak által inkorrektnek tartott visszasorolásunk után az alsóházban kezdhettük a „B” döntőbe jutásért való harcot. Ez az ellenfeleinknek sem jelentett jót.

    Szerencsére a Csapat hozzáállásán és a játékunkon nem volt észrevehető a fentebb történtek negatív hatása! Jól álltunk…

  • A 7. forduló első mérkőzését a MAFC Grosics csapata ellen játszottuk. Fontos volt, hogy győztesként hagyjuk el a pályát, mert akkor az utolsó fordulóban a Pest megyei Bajnokság 2. helyezettjével játszunk. Nagyiramú tempót diktáltunk az első perctől, aminek meg is lett az eredménye. Sok könnyű kosarat sikerült…