Elbukott lepattanó csata

Helyszín: Gabányi Sportcsarnok

Játékvezetők: Sancilo Alexis, Nagy László

Nézők száma: 0

Mérkőzés időpontja: 2021-05-16 10:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
MAFC 14 17 17 19 67
Óbudai Kaszások U16 18 15 13 13 59

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: Balogh 5,Kolozsvári 30/6 Marossy, Dulic 2, Kocsis 6
Cs: Márton 5, Michel 7, Zádor , Lontay 1, Kiss 3,

1. félidő

Az előző hét után újra a MAFC csapata ellen játszottunk, de ezúttal a Regionális kadett bajnokságban. Előző héthez hasonlóan most is azon játékosainkkal vetettük bele magunkat a küzdelembe, akik eddig kevesebb lehetőséghez jutottak, továbbá több 2006-os játékos is komolyabb szerepet kapott a mérkőzésen. Nehéz mérkőzés várt ránk, mivel ellenfelünk nem csak magasságilag nőttek fölénk, hanem sajnos fizikálisan is. Az első negyedben nagyon fegyelmezetlenek voltunk mind támadásban mind védekezésben. Sokat kapkodtunk védekezésben, rendre rossz döntéseket hoztunk az ellenfél letámadásainál. Hiába gyakoroltuk a héten többször is a megfelelő helyezkedést (továbbá az opciókat) a letámadás ellen, ez sajnos a mérkőzésen alig köszönt vissza. Védekezésben rendre elcsúsztak a besegítések, kizárások alig voltak. Ellenfelünk rendre próbálkozhatott 2-3 szándékból. Félidőben a hibák ellenére és Kolozsvári egyéni villanásainak köszönhetően tartottuk a lépést.

2. félidő

Nem tett jót a szünet a csapatnak. Hiába beszéltük át, hogy milyen hibákra kéne oda figyelni, legyünk továbbra is alázatosak és figyeljünk a kizárásokra, sajnos ez nem történt meg. A harmadik negyed közepétől kezdve belementünk egy adok-kapokba a védekezésünk szétesett, támadásban a szép csapatjátékot felváltotta az egyéni megoldások teljes katyvasza. Nincs mit szépíteni egyre jobban kezdtünk elfogyni fizikálisan és az eddig sem sziporkázó támadásaink még inkább kezdetlegesek lettek. Szinte már alig járt a labda, rossz lehetőségekből akartunk kosarat szerezni, többnyire fejetlenül törtünk befele leszegett fejjel. Védekezésben ellenfelünk akkor szedett támadó lepattanót mikor akart. Büntető dobások után rendre visszaszedték a labdát és büntették azt kosárral. Sajnos a végjátékban teljesen elfogytunk és ez megpecsételte a sorsunkat.

Összegzés

Egy héten belül a második mérkőzésünket játszottuk a MAFC ellen. Ezen a mérkőzésen lehetett már látni előrelépést akaratban, de ez pontossággal és eredményességgel csak nagyon kevésszer párosult. A lepattanó csatát nagyon csúnyán elbuktuk az egész mérkőzés folyamán. Besegítő védekezésünk többnyire csődöt mondott és ahogyan haladtunk előre a mérkőzés folyamán egyre többször a visszazárással is gondok akadtak, amikből sok könnyű kosarat kaptunk. Kolozsvári támadásban nyújtott egyéni extrája kellett nagyon, hogy végig mérkőzésbe tudjunk maradni, de tőle egy ilyen mérkőzésen nem csak támadásban, hanem védekezésben, továbbá jó támogatónak is kellene lennie, aki segíti a csapattársait és biztatja őket!! Tetszett továbbá ZÁDOR bátor játéka, ami főleg védekezésben látszódott! Az ilyen alázatos, testi épséget se kímélő harciasság kell mindenkitől, hogy eredményesek legyünk! Hajrá Kaszások! Folytatás hétvégén

Hasonló tartalmak

 • Nagyon vegyesek az érzések ezután a győzelem után. Az eredmény nem mutatja, de nagyon megszenvedtünk ezért a győzelemért. Nagyon amatőr hibákkal tartottunk partiba ellenfelünket, akik köszönték is a…

  Bajnokság: U20 Nemzeti Bajnokság

  Időpont: 2021-10-17 Kezdés: 16:00

 • Csak ismételni tudom önmagam. A csapat nagy részének technikailag rengeteget kell fejlődnie védekezésben és támadásban is. Az alapokhoz vissza kell nyúlni és újra lefektetni azokat.

  Bajnokság: Országos Serdülő Bajnokság

  Időpont: 2021-10-16 Kezdés: 17:00

 • Két-három játékos jó játéka kevés egy serdülő alapszakasz mérkőzés megnyeréséhez. Az alapoktól kell elkezdeni az építkezést. A játék minden szegmensében fejlődnünk kell.

  Bajnokság: Országos Serdülő Bajnokság

  Időpont: 2021-10-16 Kezdés: 12:30