Elfáradtunk

Helyszín: CAMUGO SportLab Kosárlabda Csarnok (1117. Bp. Huny

Játékvezetők: Nagy István, Hartai Tamás

Nézők száma: zárt kapus

Mérkőzés időpontja: 2020-12-30 17:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Budafok-PSE U20 22 14 11 18 65
Óbudai Kaszások KA U20 14 20 5 18 57

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: Hegedűs M. 2, VAS-TEPLÁN 11/3, Hegedűs O. 9, DÉNES 10, SAFRANKA 12
Cs: Bencsik 9, Konta 2, Orbán 2, Varsányi, Dobossy, Dócs, Csocsán

1. félidő

Nehezen indult a mérkőzés. A csapat nem tudott felpörögni a feldobásra, 2 perc után pedig már 7-1-es hazai vezetést mutatott az eredményjelző. Itt viszont magához tért csapatunk és Vas-Teplán-Hegedűs duó pontjaival sikerült egy pontra zárkózni. Itt viszont megint ellépett a Budafoki csapat és az utolsó percben szerzett kosarakkal 22-14-el zártuk ezt a negyedet. A második játékrészben próbáltunk zárkózni ellenfelünkhöz. De amikor két pont volt már csak a különbség valahogy sehogy sem tudtunk kosarat szerezni. Így mindig ellépet pár ponttal a Budafok és mi zárkóztunk. AZ utolsó percekben ki-ki meccs alakult ki és Bencsik kosarával 36-34-es eredménnyel zártuk az első félidőt.

2. félidő

A második félidő nem kezdődött jól. Sok labdát elszórtunk, eladtunk. Nem tudtuk befejezni támadásainkat, sokszor lejárt a támadóidő. Védekezésünk nem volt elég agresszív, nem tudtunk nyomást helyezni ellenfelünkre, ők pedig éltek a lehetőséggel és kiépítettek 10 pontos előnyt ez alatt a rossz peridódusunk alatt. Ekkor viszont mind a két csapat pontatlanul kosárlabdázott és 3 percig egyik csapat sem tudott a hálóba találni. AZ utolsó játékrészben próbáltunk 10 pont alá kerülni, ami sikerült is de ezek után nem tudtuk meglépni a következő lépcsőfokot. Ma védekezést váltottunk és egész pályán kergettük eladott labdába ellenfelünket. Vas-Teplán és Dénes pontjaival pedig 5 pontra zárkóztunk. További kemény védekezéssel és az említett duó kosaraival már csak 3 volt a különbség. Innentől kezdve pedig már nem volt esélyünk, elfáradtunk, a Budafok pedig le tudta zárni a mérkőzést.

Összegzés

Nagyon nehezen kezdtük meg mérkőzést, egyszerűen képtelenek voltunk felpörögni. A mérkőzés elején kiépített előny próbáltuk végig ledolgozni. Voltak jó peridósaink, de leginkább nem ezek jellemezték a mérkőzést. Nagyon sok labdát adtunk el, ami fordulók óta probléma. Jobban meg kell becsülnünk a labdát és higgadtabban kosárlabdázni. Ma jobban játszott az ellenfél, megérdemelték a győzelmet. Búslakodni nincs sok időnk, sok fontos mérkőzést játszunk.

Hasonló tartalmak

 • Serdülő csapatunk jelentősebb változáson ment keresztül a tavalyi évhez képest, sok fiatal játékos csatlakozott és többen távoztak csapatunkból. Ennek fényében kezdtük meg az augusztus felkészülést. A célunk a selejtezőig egy olyan egységes harcias csapat kialakítása, ahol egy csapatként küzdve sikerrel vehetjük az első „akadályt” és be tudunk…

 • Nagyon fiatal junior csapatunkkal szerettük volna azt a célt elérni, hogy bejussunk az országos főtáblára, de erre még jelenleg nem álltunk készen. Három mérkőzést játszhattunk ezen a hétvégén, ahol az erőviszonyokat ismerve tudtuk, hogy az első szombathely elleni mérkőzésen nagy esélyünk van győzni. Sajnos a mérkőzésen rengeteg…

 • Még két nappal a hétvége előtt sem alakult valami kecsegtetően az állapotunk; a fél csapatunk betegséggel küszködött. Végül majdnem teljes kerettel, de azt nem mondhatnám, hogy 100%-os állapotban utaztunk a szegedi selejtezőnkre.

  Szerettünk volna olyan teljesítményt nyújtani, hogy a felsőházba jussunk - a legjobbak közé. Úgy érzem,…

 • Szeptemberben már második sejetező procedúráján is túljutott az U18-as gárda, ahol sikeres szereplésünknek köszönhetően kivívtuk az Országos Bajnokságban való részvételt.

   

  Szombat reggeli indulás, és egy OSE elleni derbi várt ránk Szombathelyen, mint első megmérettetés.

  A mérkőzést részünkről hullámzó első negyed, és nagyon hatékony második jellemezte, ennek…