Elfáradtunk a másodikra

Helyszín: Kocsis Sándor Sportközpont – 1107 Budapest, Bihari

Játékvezetők: Konta Csanád, Brunner Brunó

Nézők száma: zárt kapu

Mérkőzés időpontja: 2021-10-16 11:00:00

Csapatok 1 2 Félidei büntető 3 4 Végeredmény
Zuglói Sasok Herman 7 9 4 15 12 47
Óbudai Kaszások U11 9 2 7 9 6 33

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Győr 2, Grósz 1, Rottler 1, DRÓCZI 8, Orosz 1, JÁNOSI 10, Zentai 7, Udvardi-Lakos, Kiss-Hindulák 1, Sussmann 1, Bognár 1,

1. félidő

A második meccsünket pihenő nélkül játszottuk a Zuglói Sasok csapta ellen, akik szintén legyőzték a MAFC csapatát, így tudtuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk. Az első mérkőzés végjátéka és eufóriája még látszott rajtunk az első negyedben, hiszen bátran és nagy kedvvel kosaraztunk. Főképp Jánosi és Daróczi Gergő tolta a szekeret, de Máté és Pali védekezése is kellett, hogy 2 ponttal vezessünk a második negyedre fordulva. Ez a felvonás azonban nem rólunk szólt, nagyon nem ízlett nekünk a Sasok hol túlzottan agresszív, hol pedig távolságtartó védekezése. Szemmel láthatóan meg voltunk zavarodva és nem igazán sikerült jó döntéseket, hoznunk, rádobásunk is alig volt a sok eladott labda miatt. A félidei büntetőkkel tudtunk kozmetikázni, hetet vágtunk be és ezzel 3 ponttal közelebb férkőzni ellenfelünkhöz a második félidő előtt.

2. félidő

Csupán két ponttal vezetett az ellenfél, így bőven volt még esélyünk megordítani a meccset, de sajnos egyre inkább látszott rajtunk, hogy ez a második meccsünk zsinórban. A harmadik negyed elején még tudtuk tartani a lépést, főképp Jánosi Geri pontjainak köszönhetően, de a negyed végére elfogyott az üzemanyag. Nem bírtuk sem a futó- sem az ugróversenyt védekezésben az indításoknál és a lepattanóknál, így nyolc pontra duzzadt a hátrányunk az utolsó 10 percet megelőzően. Peti a negyed elején úgy tűnt megtalálta a rést a fekete mezesek pajzsán és az első percben 4 pontot is szerzett, de sajnos ezzel nem sokkal kerültünk közelebb, mert a lepattanókra és a szabad labdákra továbbra is a Sasok csaptak le hamarabb. A játékrész végén Peti sérülése volt az utolsó koporsószög, ezt követően a figyelmünk és az energiánk is teljesen elfogyott. Ezt ellenfelünk kihasználta, így a meccs végére 10 pont fölé nőtt a különbség.

Összegzés

Sajnálom, hogy nem sikerült ezt a meccset is megfordítani, de szemmel látható volt, hogy egyelőre nem bírunk két egymást követő mérkőzésen ( – sőt még egy teljes mérkőzésen sem) kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani. Ezzel semmi baj nincs, hiszen ez az első szezonunk, az első rendes bajnokságunk, tehát idővel ez javulni fog, ha az edzéseken és a további meccseken teszünk érte. Hát tegyünk érte! Eddzünk és dolgozzunk tovább, és legközelebb talán meglesz a második meccs is! Hajrá Kaszások!

Hasonló tartalmak

 • Majdnem 2 hónapig nem játszottunk a serdülő bajnokságban, vártuk a fordulót! Persze addig se ültünk tétlenül, mert volt min javítanunk és az utóbbi időszak ilyen szempontból nagyon jól sikerült. A kadett korosztályban vitézkedve nagyon hasznos tapasztalatokat gyűjtöttünk és úgy érzem, ez most megtérült.

  A kaposvári együttes fizikailag…

 • A végeredmény 63 – 57 oda. Az idei szezon legjobb játéka volt ez, de még messze van az a szint amit szeretnénk elérni. Daru ismét húzó ember volt…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2023-11-27 Kezdés: 19:10

 • Görcsösen kezdtünk. A támadásainknak nem volt ritmusa, védekezésben pedig rendre könnyű kosarakat engedélyeztünk ellenfelünknek. Az első negyedet leszámítva azonban elégedett vagyok a srácokkal. Ha nem is játszottunk tökéletes…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2023-11-25 Kezdés: 09:00

 • A végjáték nagyon értékes tapasztalatot hozott a csapatnak, viszont jobb munka kell a mérkőzés egészében védekezésben.

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-11-25 Kezdés: 15:00