Elfáradtunk, de zsebben a második is!

Helyszín: Tüske csarnok – 2. terem

Játékvezetők: Hartai Tamás, Zádeczki Donát

Nézők száma: 30

Mérkőzés időpontja: 2019-01-19 11:30:00

Csapatok 1 2 Félidei büntető 3 4 Végeredmény
Budapest Honvéd Bakáts 5 7 7 8 6 33
Dűlői Kaszások 17 12 5 10 8 52

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Dűlői Kaszások: Baracsi 3, Császár L., Császár M. 3, Demeter-Nyitrai 2, HALÁSZ 7, Kovács-Barcza 2, KÖRTVÉLYESSY 9, Krajcsovich 5, Kun, NÉMETH 9, Starcz, SZÉKELY 12

1. félidő

Pihenő nélkül következett a forduló második mérkőzése a Honvéd Bakáts csapata ellen. Az előző meccs sokat kivett belőlünk, főképp mentálisan fáradtunk el, ez abszolút látszott ennek a meccsnek a kezdetén is. Az 5. perc után 5:4-re vezetett a nálunk kisebb és képzetlenebb játékosokból álló piros mezes csapat. Ekkor egy időkérés után összekaptuk magunkat és nem is engedtünk több pontot ellenfelünknek a negyedben, míg mi 13-at termeltünk az első játékrész második felében! A második alakulat ugyanebbe a hibába esett, náluk 6 perc telt el a 2.negyedből, mire észbe kaptak és elkezdtek fegyelmezetten támadni és védekezni. Végül ezt a negyedet is sikerült megnyernünk egy 10-0-ás futásnak köszönhetően. A félidőben az előző mérkőzéshez hasonlóan, 5 büntetőt sikerült a helyére küldeni, ezúttal Joni, Ati, Jázmin, Misi és Levi volt sikeres a vonalról, járt a pacsi nekik!

2. félidő

A második félidő előtt reméltem, hogy fejenként egy lejátszott negyed után már mindenki megérkezett a mérkőzésbe és nem követjük el azokat a hibákat, mint amiket az elsőben. Örömömre ez így is történt, védekezésben sokkal összeszedettebbek voltunk támadásban pedig a negyed első öt percének mindegyikében be tudott találni valaki! Ezután a srácok úgy gondolhatták, hogy ennyi elég is, ugyanis a 3. játékrész további részében nem dobtunk több kosarat, ellentétben ellenfelünk 15-ösével, aki többször is betalált. A negyedik felvonásban továbbra is uraltuk a mérkőzést különösebb erőfeszítés nélkül, így szorosan ugyan, de ezt a negyedet is, ahogyan a mérkőzést is sikerült megnyernünk.

Összegzés

Látszott, hogy nem tett jót, hogy a két mérkőzést egymás után kellett lejátszanunk. Ennyit még szemmel láthatóan nem bírunk egyhuzamban odafigyelni, ezt az is bizonyítja, hogy első ellenfelünk ezt a csapatot kétszer ennyivel tudta legyőzni. De hogy is bírnánk, amikor még egy mérkőzésen belül is vannak hullámvölgyeink. Persze nem elvárható, hogy ennyi idősen teljesen kiegyensúlyozottan tudjunk lejátszani két meccset, de minél jobban törekedni kell rá! Hiszen ezt az összecsapást ugyan sikerült megnyernünk, de lehet, hogy a feljebbi csoportokban velünk egy súlycsoportú csapatok ellen kevés lesz, ha csak egy fél meccset bírunk odafigyelni. Nem akarom, hogy a negatív hangvétel uralkodjon egy 20 pontos siker beszámolójában, de mint tudjuk egy edző soha sem lehet teljesen elégedett. Természetesen büszke vagyok a srácokra, lányokra, két győzelemmel zártuk a fordulót, amiért meg is dolgoztunk az elmúlt két hónapban! Nagy örömmel tölt el, hogy a pontok is szépen eloszlottak, ezzel is igazolva, hogy mindkét alkalommal csapatként tudtunk győzedelmeskedni! Gratulálok, mindenki hozzátett a csapat diadalához! Csak így tovább, hajrá Kaszások!

Hasonló tartalmak

 • Serdülő csapatunk jelentősebb változáson ment keresztül a tavalyi évhez képest, sok fiatal játékos csatlakozott és többen távoztak csapatunkból. Ennek fényében kezdtük meg az augusztus felkészülést. A célunk a selejtezőig egy olyan egységes harcias csapat kialakítása, ahol egy csapatként küzdve sikerrel vehetjük az első „akadályt” és be tudunk…

 • Nagyon fiatal junior csapatunkkal szerettük volna azt a célt elérni, hogy bejussunk az országos főtáblára, de erre még jelenleg nem álltunk készen. Három mérkőzést játszhattunk ezen a hétvégén, ahol az erőviszonyokat ismerve tudtuk, hogy az első szombathely elleni mérkőzésen nagy esélyünk van győzni. Sajnos a mérkőzésen rengeteg…

 • Még két nappal a hétvége előtt sem alakult valami kecsegtetően az állapotunk; a fél csapatunk betegséggel küszködött. Végül majdnem teljes kerettel, de azt nem mondhatnám, hogy 100%-os állapotban utaztunk a szegedi selejtezőnkre.

  Szerettünk volna olyan teljesítményt nyújtani, hogy a felsőházba jussunk - a legjobbak közé. Úgy érzem,…

 • Szeptemberben már második sejetező procedúráján is túljutott az U18-as gárda, ahol sikeres szereplésünknek köszönhetően kivívtuk az Országos Bajnokságban való részvételt.

   

  Szombat reggeli indulás, és egy OSE elleni derbi várt ránk Szombathelyen, mint első megmérettetés.

  A mérkőzést részünkről hullámzó első negyed, és nagyon hatékony második jellemezte, ennek…