Ellentétes félidők

Helyszín: Hajló utca

Játékvezetők: Nagy István, Szabó István

Nézők száma: 60

Mérkőzés időpontja: 2019-09-21 15:15:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Budapesti Honvéd/C 14 24 18 16 72
Serdülő U13 21 11 8 14 54

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA/C: NÉMETH A. 15, Sárváry 6, Horváth B. 4, Kőszeghy 3, LÜCKL 4, Orosházi, BORSÁNYI 10/6, Lovas 2, Lugossy 2, Herczeg 1, JÓJÁRT 5, Köcse 2.

1. félidő

A csoport döntőjét – az első meccsén hozzánk hasonlóan 88 ponttal nyerő – Honvéd/C ellen játszottuk, aki reggel 103:15 arányban lépett át az Újpest/B-n. A meccsünk előtt ugyanez az Újpest szoros csatában, de végül tíz ponttal legyűrte az elfáradó BLF/B-t, így körvonalazódtak az erőviszonyok.
A „taktikai megbeszélésen” alaposan kiveséztük, hogy miképpen lehet ellensúlyozni a fizikai hátrányunkat, hiszen ellenfelünk átlagban egy fejjel volt magasabb nálunk, soraiban négy olyan alkatú sráccal, amilyen nálunk csak Köcse Kristóf volt.
Most is jól kezdtük a mérkőzést, megilletődöttségnek nyomát sem lehetett látni. Sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd a – kiváló hangulatot teremtő szülők támogatása mellett – az első negyed utolsó perceiben be is daráltuk a kissé meglepett Honvédot.
A második játékrész is nagy csatát hozott. Az idő haladtával ellenfelünk egyre jobban ki tudta használni testi fölényét és mindkét oldalon ellenőrzés alatt tartotta a festéket. A 19.percben még így is vezettünk (32:30), de a nagy szünetre – egy 8:0-ás futással – már a piros mezesek mehettek előnnyel.

2. félidő

Sajnos be kell látnunk, hogy valahol a második negyed végén, vagy inkább a harmadik negyed elején megtört a játékunk, elfogyott a lendületünk és képtelenek voltunk lépést tartani a Honvéddal. A saját magunk által diktált tempó, valamint a szokatlanul nagy fizikális küzdelem eddigre teljesen felőrölt minket, és ezt követően egyre több rossz döntést hoztunk. Lekéstünk a labdákról, rengeteget faultoltunk, támadásban pedig tanácstalanul kóvájogtunk. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, ellenfelünk még nagyobb kedvvel játszott, szinte minden beesett neki, a végén csak Németh Atilla és Lückl Zsombor 1:1-ei, valamint Borsányi Botond triplái mentettek meg minket a nagyobb arányú vereségtől.

Összegzés

Az első félidő teljesen vállalható volt, sőt, jó volt látni a bátor hozzáállást a csapat részéről. Nem
érzem kudarcnak a második húsz perc szenvedését sem, hiszen a pihentebb Honvédosok nem csak
magasabbak, erősebbek, hanem egy évvel idősebbek is voltak, ami serdülőben nagyon sokat számít. Ellenfelünk szép és kulturált kosárlabdát játszott, amiért őszintén gratulálunk nekik.
Bízom benne, hogy sok ilyen építő kihívásunk lesz a szezonban és szép fokozatosan, egyre jobban
vesszük majd az akadályokat!

Hasonló tartalmak

 • Képzett, jó mentalitású csapat az Oroszlány, akik küzdeni tudásukat és mintaszerű hozzáállásukat is megmutatták nekünk. Nagyon jó meccset játszottunk és ehhez mindkét csapat kellett. Magas intenzitás volt, ezért…

  Bajnokság: OKB Országos Főtábla

  Időpont: 2023-03-22 Kezdés: 18:00

 • Most több meghatározó játékosunkat is nélkülöznünk kellett, de ez egyben jó kínálkozó lehetőség volt mindenkinek, aki ott lehetett! Sajnálom, hogy a kitűzött apróbb céljainkat sem értük el – a hitetlenségünk miatt semmi sem jött össze. Semmilyen ellenállást nem tanúsítottunk.

  Vasárnap sokkal értékelhetőbb mérkőzést játszottunk. A meccs nagyobb…

 • Az első három negyed játéka gratulációt érdemel, nagyon markáns teljesítményt nyújtottunk védekezésben, a támadó oldalon mutatott 40% os távoli dobások pedig extra, kár az utolsó negyedért!

  Bajnokság: U20 Nemzeti Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 19:15

 • Hatalmas gratuláció a srácoknak, nagyon mélyről jöttünk fel a harmadik negyedben. Ki kell emelnem egy játékost, Marossy Barni közel egy év után tért vissza sérülésből, ezen a mérkőzésen…

  Bajnokság: Országos Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 10:00