Ellentétes stílusok, ellentétes félidők

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Pohánka Balázs, Tóth Kitti

Nézők száma: zárt kapus

Mérkőzés időpontja: 2020-11-26 18:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Bajai KK 7 14 12 16 49
Óbudai Kaszások U18 18 20 15 18 71

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA:
KONTA 10/6, Varsányi 7, Vasali 4, Safranka 8, Csocsán
CS: DOBOSSY 12, Bulyovszky 4, Szántó 5/3, Chabot 4, ORBÁN 17/9, Sebők, Léh

1. félidő

Az eddigi eredmények alapján nekünk állt a zászló a mérkőzés előtt, pláne, hogy itthon játszhattunk. A bajaiak előző nap egy kiélezet meccset nyertek meg a Jászberény ellen, így arra is számítani lehetett, hogy frissebbek leszünk. Túlterheltségre amúgy sem panaszkodhatunk mostanában, a héten is mindössze 1 órában tudtunk teremben készülni…
Mindkét csapatnál voltak hiányzók, a vendégek mindössze 8 játékossal érkeztek. Rögtön az első pillanattól kezdve megpróbáltunk rájuk nagy nyomást helyezni és ez többnyire sikerült is az első félidő folyamán. Ellenfelünk nehezen tudott kibontakozni, alig kaptunk kosarat, a probléma ott volt, hogy mi is pontatlanok voltunk elöl, főleg az első negyed első felében. A félidőre azért már így is komolyabb előnnyel rendelkeztünk.

2. félidő

Nyilván, nem vagyunk jó erőállapotban a mostani helyzetben és bár sűrűn cseréltünk, már csak periódusokban tudtunk akkora sebességgel, agresszivitással játszani, mint az első félidőben. Nem voltunk elég élesek sem, volt olyan szakasza a második játékrésznek, amikor felelőtlenül sok labdát eladtunk, nagyon hullámzóvá vált a teljesítményünk.
Két perccel a vége előtt, egy híján 30 pontos vezetésünknél, kár volt kiengedni, de a bajaiakat is dicséri, hogy utolsó erőtartalékaikat is mozgósítva ők szerezték az utolsó 7 pontot.

Összegzés

Két ellentétes stílusú csapat találkozott. Végig zóna ellen játszottunk, ami nagyon jó gyakorlási lehetőséget jelentett. Mi meg egész pályán űztük-hajtottuk vendégeinket, ami azért, főleg a második félidőben lehetett volna hatékonyabb!
Mindenki nagyjából ugyanannyit játszott és most ez is cél volt, már csak arra való tekintettel is, hogy másnap 7 játékosunk utazott Tiszaújvárosba az U-20-as, valamint NB I-es mérkőzésekre.
Orbán, annak ellenére, hogy kisebb sérülés miatt nem edzett a héten, nagyon sokat tett hozzá támadásban, de védekezésben főleg a mérkőzés első részében sokszor lemaradt az emberéről, amikből rendre kosarakat kaptunk. Kiemelhető még Konta is, aki bár nem töltött sokat a parketten, amikor pályán volt, pontosan és hasznosan játszott. Dobossy jó százalékkal célzott, örömteli a ponterős teljesítménye. Persze, mindenki igyekezett, de összességében a közepesnél alig valamivel teljesítettünk jobban.

Hasonló tartalmak

 • Az összeszedettebb teljesítmény produkáló budaörsiek megérdemelt sikert arattak az ezúttal fáradtnak, enerváltnak tűnő óbudaiak felett.

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2022-05-04 Kezdés: 18:00

 • Védő oldalon dicséret illeti a lányokat, mert az első negyedet leszámítva végig 1 kosáron tartottuk az ellenfelünket, viszont a támadó oldalon megint nagyon sok ziccert hagytunk ki amik…

  Bajnokság: U12 Budapesti Régió

  Időpont: 2022-04-30 Kezdés: 12:00

 • Ízelítőt kaptunk abból, hogy egy komolyabb szinten játszó csapat, könyörtelenül kihasználja a hibáinkat, ha mi nem vagyunk elég figyelmesek és koncentráltak. Megtapasztaltuk milyen az mikor, ha nem hajlítjuk…

  Bajnokság: U12 Budapesti Régió

  Időpont: 2022-04-30 Kezdés: 13:20

 • Nagyjából a maximumot hoztuk ki ebből a meccsből, jó mérkőzést játszottunk, így elégedettek lehetünk. Jó lett volna védekezésben nyomást helyezni az ellenfélre, letámadni, de 6-7 játékossal ez nem…

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2022-05-01 Kezdés: 18:00