Előremutató teljesítmény

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Hartai Tamás, Ntasis Lazaros

Nézők száma:

Mérkőzés időpontja: 2021-05-08 13:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Budafok 16 10 20 17 63
Óbudai Kaszások U18 31 19 26 27 103

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: KOROMPAY 8/6, VARSÁNYI 7/3, SAFRANKA 26/6, DÓCS 19, ORBÁN 8
CS: CHABOT 8, DOBOSSY 9/3, SZABADOS 6, CSOCSÁN 1, VERMES 7, KOLOZSVÁRI 4, LÉH

1. félidő

Két veretlen csapat találkozott a Budapest-bajnokságban, és az eddigi eredmények alapján mindkét csapat kiemelkedett a mezőnyből. Jó meccsre, rangadóra készültünk a korábbiakhoz képest jócskán megerősödő budafokiak ellen, akikhez elsősorban a Mafctól érkeztek meghatározó játékosok az utóbbi időben.

Magas szerkezettel kezdtünk, ami jól is működött. Gyorsan elléptünk a vendégektől, akik 11-0 után szerezték első pontjaikat. Kevés hibával, pontosan játszottunk, agresszívak voltunk, uraltuk a palánk alatti területet. A budafokiak nagyon nehezen tudtak csak a gyűrűnk közelébe kerülni, kiszorítottuk őket, kintről kényszerültek próbálkozni, az elején kevés sikerrel. A cserék és a szerkezet váltásunk sem vetette vissza csapatunkat, így a negyed végére már 15 pont különbség volt a csapatok között.
Jó volt nézni, hogy mennyire egységesek voltunk, ma nem volt gyenge pontja együttesünknek, pedig újfent olyan összetételben játszottunk, mint még korábban egyszer sem a szezon során. Folyamatosan magas szinten teljesítettünk, ez tette lehetővé, hogy a szünetig elértük az 50 pontot és komoly differencia alakult ki a két csapat között, a játék minőségében, valamint az eredményben is.

2. félidő

A második játékrészben már előfordult egy-két apróbb hullámvölgyünk, de gyorsan orvosolni tudtuk ezeket, kijavítottuk a hibáinkat. Továbbra is próbálgattuk a különböző szerkezeteket és a teljes, 12-es rotáció mellett is folyamatosan növelni tudtuk az előnyünket. A végén a 100-at is megdobtuk és egy nem várt, nagy különbségű győzelemnek örülhettünk.

Összegzés

Egy nagyon előremutató teljesítmény volt az egész mérkőzés, jelzésértékű, hogy ilyen összetételben technikai téren, taktikailag és mentálisan is mennyire egységesek voltunk. Hatalmasat léptünk előre a múlt heti produkciónk után, 2005-öseink remekül illeszkedtek be és most egy igazi nagy betűs csapatot láthattunk a pályán. Ez így nagyon biztató a jövőre nézve!

Hasonló tartalmak

 • Utolsó fordulónkat a már jól ismert Zrínyi Gimnázium parkettáján vívhattuk meg. Nagyon rég játszottunk lány csapat ellen így kifejezetten örültünk, hogy végre ilyen ellenféllel találtuk szembe magunkat.

  Kihasználva, hogy ellenfelünk duplázott jó ritmusban kezdtünk, szép add és fuss játékokból szereztük a kosarakat. A negyed második felére azonban…

 • Az első és az utolsó negyed hibátlan volt. A mérkőzésnek ezt a két fázisát 28 ponttal nyertük meg. Nagy kár azért, ami a meccs másik felében történt. Azt…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2024-04-16 Kezdés: 18:00

 • A szövetség drasztikus döntése – egyben a történtek alapján sokak által inkorrektnek tartott visszasorolásunk után az alsóházban kezdhettük a „B” döntőbe jutásért való harcot. Ez az ellenfeleinknek sem jelentett jót.

  Szerencsére a Csapat hozzáállásán és a játékunkon nem volt észrevehető a fentebb történtek negatív hatása! Jól álltunk…

 • A 7. forduló első mérkőzését a MAFC Grosics csapata ellen játszottuk. Fontos volt, hogy győztesként hagyjuk el a pályát, mert akkor az utolsó fordulóban a Pest megyei Bajnokság 2. helyezettjével játszunk. Nagyiramú tempót diktáltunk az első perctől, aminek meg is lett az eredménye. Sok könnyű kosarat sikerült…