Első megmérettetés, jó tanulópénz

Helyszín: Simon János Sportcsarnok

Játékvezetők: Bujtor Péter, Zakár Adrienn

Nézők száma: zárt kapus

Mérkőzés időpontja: 2020-10-27 12:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Budapest Basket 23 21 19 12 75
Serdülő U13 12 9 2 4 27

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások/B: Farkas 2, MITYÓK 6, Kun, HALÁSZ 6, Starcz, Samu, ZÁDOR 8, Paár 3, Mihályi 2, Wéber

1. félidő

Legelső tétmeccse a csapatnak serdülőkként. Már a bemelegítésnél érezhető volt a csapaton az izgalom, amikor meglátták a fiúk a náluk sokkal magasabb és erősebb felépítésű ellenfelet. Tudtuk, hogy csak akkor lehet esélyünk, ha védekezésünkkel megnehezítjük az ellenfél labdafelhozatalát, mert ha közel engedjük őket a gyűrűnkhöz, ott a magasságbeli különbség az ellenfél malmára fogja hajtani a vizet. Sajnos, ahogy támadásban, úgy védekezésben sem tűntünk elég bátornak és szemtelennek. Néha-néha sikerült agresszívan védekeznünk, és ilyenkor sikerült is hibára kényszeríteni ellenfelünket és többször is sikerült labdát szereznünk. De ahhoz, hogy szoros meccset játszunk, ezt egész mérkőzésen fent kellett volna tartanunk. Támadásunk nagyon akadozott, igaz az első félidőben több pontot sikerült szereznünk köszönhetően jó 1:1 támadásainknak, viszont csapatszinten nagyon nincs még összeállva a játékunk.

2. félidő

A második félidőben kicsit bátrabban közelebb mentünk védekezésben ellenfelünk játékosaihoz, a lepattanó-csatában viszont nem sikerült jobb teljesítményt mutatnunk. Ha sikerült is hosszabb támadásra kényszeríteni ellenfelünket, kihagyott dobás után rendre visszaszedték a támadólepattanókat és könnyű kosarakat kaptunk ezekből. Támadásban elfáradtunk, elmaradtak a jó 1:1-ek, és csapatszinten nagyon sok ácsorgás volt. Hozzá kell szoknunk a labda nélküli helyezkedések alkalmazására és meg kell tanulnunk csapatszinten folyamatos mozgásban maradni. Támadó lepattanóra sajnos nem sok esélyünk volt, bár ezekért is agresszívabban elmehettünk volna.

Összegzés

Legelső tétmeccsként olyan eredmény született, ami normálisnak mondható. Rengeteg technikai hibákat vétettünk, pl. lépéshibák, nem ellenfél által kikényszerített eladott labdák, nem megfelelő helyezkedés védekezésben. Ezek is azt mutatták, hogy legtöbb játékosunk izgult, és olyan alapvető hibákat vétettünk, amiket normális körülmények között nem tennénk. Jó tanulópénz volt a mérkőzés, és annak ellenére, hogy sokkal kikaptunk, sok dolgot megtapasztaltunk, és a mérkőzés megmutatta, hogy elsősorban milyen technikai és taktikai dolgokban kell előrelépnünk. Ellenfelünknek gratulálunk a győzelemhez!

Hasonló tartalmak

 • Majdnem 2 hónapig nem játszottunk a serdülő bajnokságban, vártuk a fordulót! Persze addig se ültünk tétlenül, mert volt min javítanunk és az utóbbi időszak ilyen szempontból nagyon jól sikerült. A kadett korosztályban vitézkedve nagyon hasznos tapasztalatokat gyűjtöttünk és úgy érzem, ez most megtérült.

  A kaposvári együttes fizikailag…

 • A végeredmény 63 – 57 oda. Az idei szezon legjobb játéka volt ez, de még messze van az a szint amit szeretnénk elérni. Daru ismét húzó ember volt…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2023-11-27 Kezdés: 19:10

 • Görcsösen kezdtünk. A támadásainknak nem volt ritmusa, védekezésben pedig rendre könnyű kosarakat engedélyeztünk ellenfelünknek. Az első negyedet leszámítva azonban elégedett vagyok a srácokkal. Ha nem is játszottunk tökéletes…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2023-11-25 Kezdés: 09:00

 • A végjáték nagyon értékes tapasztalatot hozott a csapatnak, viszont jobb munka kell a mérkőzés egészében védekezésben.

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-11-25 Kezdés: 15:00