Elszalasztott lehetőség

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Kruk Melinda, Szőts Dávid

Nézők száma: 30

Mérkőzés időpontja: 2022-03-06 15:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
NKA Pécs/B 19 18 22 14 73
Óbudai Kaszások U18 12 16 14 21 63

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Dobossy 4, Varsányi 8, Forró 9, Dócs 15, Orbán 11/3
CS: Chabot 4, Korompay 2, Patrik-Pirk 7/3

1. félidő

Szinte futószalagon jönnek egymás után a mérkőzések az országos bajnokság rájátszásában. A pécsiek második számú csapatát két győztes mérkőzéssel és egyre javuló teljesítménnyel a hátunk mögött vártuk vasárnap délután, megvolt az okunk arra, hogy önbizalommal lépjünk pályára. Győzelemre készültünk, bár tudtuk, hogy ez nagyon kemény dió lesz, az alsóházi alapszakaszt veretlenül abszolváló baranyaiak ellen. Természetesen az NKA Pécs/B nem egy átlagos „B” garnitúra, ezek a srácok serdülőben még korosztályuk meghatározói voltak, csak azóta rettenetesen megerősödött a csapatuk, fiatal juniorjaik, a 2005-öseik meg éppenséggel ezüstérmesek voltak a tavalyi U-16-os országos bajnokságban.
Nem és nem akart beindulni a gépezetünk. Persze, az elején még nem aggódtunk, még akkor sem, amikor a pécsiek sokadik extra triplája is célt ért az első negyed végén, 12-19-re alakítva az állást. Innen még egyenlíteni tudtunk, de amikor a lassan, enerváltan mozgó, sok ki nem kényszerített hibát vétő csapatunk újra komolyabb hátrányba került a félidőre, már érződött, hogy itt komoly akadályokba ütköztünk.

2. félidő

Továbbra sem tudtunk jól teljesíteni, ég és föld volt a csütörtöki fehérvári és a mostani teljesítményünk között, akkor sokkal frissebben, gyorsabban mozogtunk. A harmadik negyed közepén a baranyaiak futottak egy jó sorozatot és ezzel már 15 ponttal vezettek, ami még nőtt is az utolsó negyed előtt.
Nyilvánvalóan nem adtuk fel, megpróbáltunk mindent, és láss csodát a fiúk valahonnan merítettek még erőt, 17 pontos hátrányból megkezdtük a felzárkózást. Öt percig nem kaptunk gólt, bejöttünk 6 pontra, de akkor a pécsieknek, jellemzően az egész mérkőzésre, valahogy becsorgott egy szerencsés dobásuk, míg a miénk kipördült. Majd újra 10 pont fölé kúszott a különbség és innen már nem volt kérdés a győztes kiléte.

Összegzés

A játék képe alapján teljesen megérdemelten nyertek a végig előnyben kosarazó vendégek. Mi nem tudtuk hozni magunkat, nem akadt ma jó teljesítmény a csapatunkban, gyengén dobtunk, és nagyon sok volt az eladott labdánk is. Egyértelműen a frissesség hiányzott a játékunkból, ebben az is benne volt, hogy 3 nappal ezelőtt sokat kivett belőlünk az idegenbeli Alba-meccs.
Egy ilyen sorozatterhelésnél becsúsznak gyengébb teljesítmények! Rá kell éreznünk erre a szerda-szombat ritmusra, ahhoz, hogy megfelelő állapotban tudjunk rendre pályára lépni!
Nagy lehetőséget szalasztottunk most el, de bőven lesz még lehetőségünk a javításra!

Hasonló tartalmak

 • Hosszú hétvége van mögöttünk, amelyet egy szerdai Kőbánya elleni rangadó és egy hétvégi Országos forduló követ. Mindenkire nagy szükség lesz, hiszen 8 nap alatt 5 meccset játszunk, amely…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-25 Kezdés: 11:00

 • Ellenfelünknek gratulálok a kemény játékhoz, de magunknak is győzelemhez. Tanulásgos lesz remélem a mérkőzés fegyelem és figyelem szempontjából. Szülőknek köszönjük a szurkolást!

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 16:30

 • Lassan kezdtünk, de sikerült felpörögni, melegítésünket komolyabban kell vennünk, a védő teljesítmény azonban megsüvegelendő!

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 12:00