Emlékszem Sopronban…

Óbudai Kosárlabda Akadémia (U20)

Helyszín: Krasznai Ferenc Egyetemi Sportcsarnok

Játékvezetők: Rokob Krisztán,

Nézők száma: 50

Mérkőzés időpontja: 2019-03-22 16:45:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
SMAFC U20 17 15 17 12 61
Óbudai Kosárlabda Akadémia (U20) 25 30 15 20 90

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: PINTÉR 14, Hegedűs O. 5/3, FARKAS 13/3, DÉNES 37, Schiller 12.
cs: Chabot, HEGEDŰS M. 6, Gálfalvi 1, SIMON 2.

1. félidő

A múltheti U20-as győzelmünket követően – mellyel megnyertük a csoport bajnoki címét és bejutottunk az Országos Döntőbe – egyértelművé vált, hogy a hátralévő két fordulóra már az NB1-es csapat szereplése élvez prioritást. Ennek megfelelően, szerettük volna végig kispadon hagyni azokat azokat a játékosokat, akiknek az esti felnőtt meccsre magasabb játékidőt terveztünk (Bencsik, Molnár, Ondima), míg Meleg Karcsit be se neveztük a találkozóra. A szokatlan keret tényét tovább erősítette a betegséggel ágynak esett edzőnk, Farkas Bence hiánya, továbbá Reiter távolléte és Keresztesi térdsérülése. A következő U20-as válogatott összetartásra is meghívót kapó (!) Farkas Dani újra játékra jelentkezett, de őt is csak perclimiten lehetett még bevetni. Mindezek tükrében, egy hosszú utazást követően, reálisan egy szoros csatára volt kilátás a középmezőny aljához tartozó SMAFC otthonában.
Rögtön a mérkőzés első perceiben jeleztük az ellenfelünknek, hogy nem egy lötyögős zóna meccset szeretnénk játszani, agresszív védekezéssel és magas fordulatszámú támadásvezetéssel távolodtunk a ledermedt hazaiaktól. Egy időkéréssel még rendezték soraikat, de az irányítás innentől kezdve már végig a mi kezünkben volt.
A második negyedben a hazaiak emberfogással próbálkoztak, de a különbség csak tovább duzzadt a javunkra.

2. félidő

A szünetben Gálfalvi Balázs rosszullétre panaszkodott, hamarosan kiderült, hogy lázas (!), így tovább szűkült a rotációnk. Talán ez is közrejátszott abban, hogy a harmadik negyedre lelassultunk egy picit, így a meccset feladni nem kívánó soproniak faragni tudtak hátrányukból.
A záró felvonásban újra felkeményedett a védekezésünk, sok szerzett labdánk volt, ami újra ritmust adott, így végül 30 pont körül nyertük az összecsapást. Sajnos, a mérkőzés során akadt több kosárlabdapályára nem való megnyilvánulás az ellenfelünk részéről, ami többnyire megtorolatlan maradt a játékvezetők felől. A végére – Dredd bírót játszva – kezdtük mi is elveszíteni a fejünket, úgyhogy talán nem túlzás kijelenteni, hogy a lefújást jelentő utolsó sípszó mindenkinek megváltást jelentett.

Összegzés

Tulajdonképpen simán nyertünk meg egy előzetesen szorosnak várt mérkőzést, ami annak volt köszönhető, hogy kiváló felfogásban küzdöttek a pályára lépő játékosaink. Felnőttek a feladathoz és pótolni tudták a hiányzókat. A szerepeket jól elosztották egymás között, így mindenki azt tehette, amivel segíteni tud. Több figyelemre méltó egyéni teljesítmény akadt a sorainkban, de közülük is kiemelkedik Dénes Danié, aki 37 pontot és 14 lepattanót tett ma a közösbe. Gratulálok a csapatnak és edzőinek, Bencének, Saeednak és Gergőnek!

Hasonló tartalmak

 • Serdülő csapatunk jelentősebb változáson ment keresztül a tavalyi évhez képest, sok fiatal játékos csatlakozott és többen távoztak csapatunkból. Ennek fényében kezdtük meg az augusztus felkészülést. A célunk a selejtezőig egy olyan egységes harcias csapat kialakítása, ahol egy csapatként küzdve sikerrel vehetjük az első „akadályt” és be tudunk…

 • Nagyon fiatal junior csapatunkkal szerettük volna azt a célt elérni, hogy bejussunk az országos főtáblára, de erre még jelenleg nem álltunk készen. Három mérkőzést játszhattunk ezen a hétvégén, ahol az erőviszonyokat ismerve tudtuk, hogy az első szombathely elleni mérkőzésen nagy esélyünk van győzni. Sajnos a mérkőzésen rengeteg…

 • Még két nappal a hétvége előtt sem alakult valami kecsegtetően az állapotunk; a fél csapatunk betegséggel küszködött. Végül majdnem teljes kerettel, de azt nem mondhatnám, hogy 100%-os állapotban utaztunk a szegedi selejtezőnkre.

  Szerettünk volna olyan teljesítményt nyújtani, hogy a felsőházba jussunk - a legjobbak közé. Úgy érzem,…

 • Szeptemberben már második sejetező procedúráján is túljutott az U18-as gárda, ahol sikeres szereplésünknek köszönhetően kivívtuk az Országos Bajnokságban való részvételt.

   

  Szombat reggeli indulás, és egy OSE elleni derbi várt ránk Szombathelyen, mint első megmérettetés.

  A mérkőzést részünkről hullámzó első negyed, és nagyon hatékony második jellemezte, ennek…