Ennél több van bennünk

Helyszín: Darázsfészek Kosárlabda Csarnok – 1104 Budapest,

Játékvezetők: Szőts Dávid, Steiner Máté

Nézők száma: 40

Mérkőzés időpontja: 2020-01-25 11:00:00

Csapatok 1 2 Félidei büntető 3 4 Végeredmény
Budafoki Békák 10 16 6 22 16 70
U11 Dűlői Kaszások 8 4 4 5 6 27

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Dűlői Kaszások: Ács 3, BÁNDI 2, Egri -, Földes -, HIDVÉGI 6, LUKÁCS 5, Somlyódy 2, Szabó 3, Sztojka 1, Ujhelyi 1, ZHU 4,

1. félidő

Mi pihenőből érkeztünk a Kenguru Kupa 4. fordulójának második mérkőzésére, míg ellenfelünk Honvéd legyőzése után egyből velünk nézett farkasszemet. A meccs elején kellemes csalódás ért bennünket, hiszen az a csapat, aki átrohant a minket helyben hagyó Honvédon csak kereste magát, amit csak részben tudtunk kihasználni. Igaz, Vince, Donát és Geri kosaraival mi vezettünk az elején, de nem voltunk mi sem igazán élesek, sokkal jobban el lehetett volna húzni a megtorpanó feketemezesektől. A negyed végére sajnos magukra találtak és a vezetést is átvették, így sajnos nem sikerült megnyernünk a negyedet. A második játékrészt mi kezdtük hasonlóan, ahogy a budafokiak az elsőt, nem igazán találtuk az emberünket, lassan rendeződtünk, ennek eredményeképp be is termeltek 18 pontot a negyedben, amire Erik és Luki csak 1-1 kosárral tudott válaszolni.

2. félidő

A félidőben mindkét csapat 4 böntetőt értékesített, ez által változatlan maradt a két csapat közti különbség, pedig már egész szép dobásokat engedtünk el, még egy kis gyakorlás és biztosan jobb százalékkal fogunk tüzelni a vonalról! A második félidőben a fekete mezesek már nem tették meg azt a szívességet, hogy olyan szétszórtan kezdjenek, mint az elsőben, igaz, mindkét csapat sokat hibázott, de ők akarták jobban labdákat, a lepattanókért és a szabad labdákért is harcosabban mentek, mint mi. Ennek köszönhetően a harmadik negyedben húsz pont fölé juttott ellenfelünk, mi pedig fejben és testben egyarán kezdtünk elfogyni. A fizikális és mentális fáradtság a negyedik negyedben jött ki igazán, ekkor már alig sikerült valami olyasmit produkálni a pályán, amit az edzéseken tudatosan gyakorlunk. Zsombi, Erik és Luki kosarai már csak kozmetikázni tudtak az eredményen, a meccs elején úgy tűnt tudunk egy jó meccset játszani a Békákkal, de sajnos a fáradtság és a rutintalanságunk papírforma vereséget eredményezett.

Összegzés

A nagy arányú vereségek ellenére nem mondanám, hogy csalódott vagyok a látottaktól. Sokan most először szerepeltek az első csapatban, ráadásul az eddigi legerősebb ellenfeleink ellen. Valamint hiányzott több domináns játékosunk, tehát azok is új helyzetben találták magukat, akik már öltöttek magukra dűlői mezt, mivel most nekik kellett vezetniük a csapatot. E tekintetben Luki, Vince és Doni játéka nagyon tetszett, remélem a jövőben is hasonlóan bátran fognak kosarazni! A második meccsre Kornél pálfordulását is kiemelném, szépen küzdött az első meccsen nyújtottak után. Azonban mindenki másnak is jár a dícséret, mert mindenkinek volt olyan momentuma, amivel igazolta, hogy helye van a csapatban, ezt igazolja, hogy mindenki pontot tudott szerezni legalább az egyik mérkőzésen. Viszont ahhoz, hogy a hasonló képességű csapatok ellen tisztesen hely tudjunk állni, nem elég egyszer-kétszer bátornak, okosnak és határozottnak lenni, egy egész meccsen keresztül így kéne játszani. Ezen fogunk dolgozni az edzéseken, úgyhogy fel a fejjel srácok és higgyük el, hogy több van bennünk! Hajrá Kaszások!

Hasonló tartalmak

 • Majdnem 2 hónapig nem játszottunk a serdülő bajnokságban, vártuk a fordulót! Persze addig se ültünk tétlenül, mert volt min javítanunk és az utóbbi időszak ilyen szempontból nagyon jól sikerült. A kadett korosztályban vitézkedve nagyon hasznos tapasztalatokat gyűjtöttünk és úgy érzem, ez most megtérült.

  A kaposvári együttes fizikailag…

 • A végeredmény 63 – 57 oda. Az idei szezon legjobb játéka volt ez, de még messze van az a szint amit szeretnénk elérni. Daru ismét húzó ember volt…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2023-11-27 Kezdés: 19:10

 • Görcsösen kezdtünk. A támadásainknak nem volt ritmusa, védekezésben pedig rendre könnyű kosarakat engedélyeztünk ellenfelünknek. Az első negyedet leszámítva azonban elégedett vagyok a srácokkal. Ha nem is játszottunk tökéletes…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2023-11-25 Kezdés: 09:00

 • A végjáték nagyon értékes tapasztalatot hozott a csapatnak, viszont jobb munka kell a mérkőzés egészében védekezésben.

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-11-25 Kezdés: 15:00