Ennél többre is képesek vagyunk

Kaszás Boys

Helyszín: Lázár Ervin Általános Iskola Tornaterme

Játékvezetők: Matóczay Bálint, Rabi B. Panna

Nézők száma: 35

Mérkőzés időpontja: 2018-11-17 14:20:00

Csapatok 1 2 Félidei büntető 3 4 Végeredmény
Ziccer Tigrisek 15 8 7 18 4 52
Kaszás Boys 10 11 8 6 7 42

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Kaszás Boys: Mityók 1, Neszmélyi 6, Körtvélyessy 3, Demeter-Nyitrai, Tóth 9, Páll 4, Paár 1, Herczeg 7, Borsányi 7, Székely 3, Daróczi, Halász 1.

1. félidő

A forduló szerencsétlen kiírásának okán már ment a mérkőzés, mikor a terembe értem. Jácint bácsi vezényletével kezdtek a fiúk a Ziccer Kosársuli kosarasai ellen. Mikor bekapcsolódtam, 0:2 volt az eredmény, tehát azért sok mindenről nem maradtam le. 🙂 Az ellenfél két magas, erősebb játékosának nehezen találtuk az ellenszerét, 0:6 volt, mikor időt kértünk. A védekezésünk feljavulása nagyobb iramot táplált a támadásainkba, a hatodik percre sikerült kiegyenlítenünk. Az utolsó két percre újra visszaesett a védekezésünk, így öt pontos hátrányba kerültünk. A második negyedben lelkesen és lendületesen kosárlabdáztunk, de túl sokat hibáztunk ahhoz, hogy megfordítsuk az eredményt, ennek ellenére bizakodó voltam a végeredményt illetően.

2. félidő

A büntetőzés remekül sikerült, nyolc találatunk azért különösen értékes, mert mindössze négy U12-es korú fiú volt a csapatban, a többiek még mini palánkra edzenek. Sajnos azonban eddig tartott az örömünk, a második félidőben nem sikerült szintet lépünk. Sőt, inkább visszaléptünk. A harmadik negyed a rengeteg védekezésbeli hibáért volt fájó, aminek köszönhetően 13 pontra duzzadt a differencia. A negyedik negyedben pedig szinte minden mellédobtunk, amit csak lehetett. Ezeknek pedig semmi köze az összeszokottsághoz, egyéni tényezők döntöttek.

Összegzés

Hiába tűntünk csapatszinten képzettebbek ellenfelünknél, nem tudtuk ezt igazán megmutatni, bebizonyítani. A Tigrisek teljesen megérdemelten nyerték meg a mérkőzést. Meg kell értenie minden csapattagnak, hogy gyakorolni, tanulni jövünk ide elsősorban, de végig törekedni kell a maximális odafigyelésre és teljesítményre. Mindenkinek a saját szintjén. A játék alapja pedig a védekezés!

Hasonló tartalmak

 • Az összeszedettebb teljesítmény produkáló budaörsiek megérdemelt sikert arattak az ezúttal fáradtnak, enerváltnak tűnő óbudaiak felett.

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2022-05-04 Kezdés: 18:00

 • Védő oldalon dicséret illeti a lányokat, mert az első negyedet leszámítva végig 1 kosáron tartottuk az ellenfelünket, viszont a támadó oldalon megint nagyon sok ziccert hagytunk ki amik…

  Bajnokság: U12 Budapesti Régió

  Időpont: 2022-04-30 Kezdés: 12:00

 • Ízelítőt kaptunk abból, hogy egy komolyabb szinten játszó csapat, könyörtelenül kihasználja a hibáinkat, ha mi nem vagyunk elég figyelmesek és koncentráltak. Megtapasztaltuk milyen az mikor, ha nem hajlítjuk…

  Bajnokság: U12 Budapesti Régió

  Időpont: 2022-04-30 Kezdés: 13:20

 • Nagyjából a maximumot hoztuk ki ebből a meccsből, jó mérkőzést játszottunk, így elégedettek lehetünk. Jó lett volna védekezésben nyomást helyezni az ellenfélre, letámadni, de 6-7 játékossal ez nem…

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2022-05-01 Kezdés: 18:00