Ennél többre is képesek vagyunk

Kaszás Boys

Helyszín: Lázár Ervin Általános Iskola Tornaterme

Játékvezetők: Matóczay Bálint, Rabi B. Panna

Nézők száma: 35

Mérkőzés időpontja: 2018-11-17 14:20:00

Csapatok 1 2 Félidei büntető 3 4 Végeredmény
Ziccer Tigrisek 15 8 7 18 4 52
Kaszás Boys 10 11 8 6 7 42

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Kaszás Boys: Mityók 1, Neszmélyi 6, Körtvélyessy 3, Demeter-Nyitrai, Tóth 9, Páll 4, Paár 1, Herczeg 7, Borsányi 7, Székely 3, Daróczi, Halász 1.

1. félidő

A forduló szerencsétlen kiírásának okán már ment a mérkőzés, mikor a terembe értem. Jácint bácsi vezényletével kezdtek a fiúk a Ziccer Kosársuli kosarasai ellen. Mikor bekapcsolódtam, 0:2 volt az eredmény, tehát azért sok mindenről nem maradtam le. 🙂 Az ellenfél két magas, erősebb játékosának nehezen találtuk az ellenszerét, 0:6 volt, mikor időt kértünk. A védekezésünk feljavulása nagyobb iramot táplált a támadásainkba, a hatodik percre sikerült kiegyenlítenünk. Az utolsó két percre újra visszaesett a védekezésünk, így öt pontos hátrányba kerültünk. A második negyedben lelkesen és lendületesen kosárlabdáztunk, de túl sokat hibáztunk ahhoz, hogy megfordítsuk az eredményt, ennek ellenére bizakodó voltam a végeredményt illetően.

2. félidő

A büntetőzés remekül sikerült, nyolc találatunk azért különösen értékes, mert mindössze négy U12-es korú fiú volt a csapatban, a többiek még mini palánkra edzenek. Sajnos azonban eddig tartott az örömünk, a második félidőben nem sikerült szintet lépünk. Sőt, inkább visszaléptünk. A harmadik negyed a rengeteg védekezésbeli hibáért volt fájó, aminek köszönhetően 13 pontra duzzadt a differencia. A negyedik negyedben pedig szinte minden mellédobtunk, amit csak lehetett. Ezeknek pedig semmi köze az összeszokottsághoz, egyéni tényezők döntöttek.

Összegzés

Hiába tűntünk csapatszinten képzettebbek ellenfelünknél, nem tudtuk ezt igazán megmutatni, bebizonyítani. A Tigrisek teljesen megérdemelten nyerték meg a mérkőzést. Meg kell értenie minden csapattagnak, hogy gyakorolni, tanulni jövünk ide elsősorban, de végig törekedni kell a maximális odafigyelésre és teljesítményre. Mindenkinek a saját szintjén. A játék alapja pedig a védekezés!

Hasonló tartalmak

 • Majdnem 2 hónapig nem játszottunk a serdülő bajnokságban, vártuk a fordulót! Persze addig se ültünk tétlenül, mert volt min javítanunk és az utóbbi időszak ilyen szempontból nagyon jól sikerült. A kadett korosztályban vitézkedve nagyon hasznos tapasztalatokat gyűjtöttünk és úgy érzem, ez most megtérült.

  A kaposvári együttes fizikailag…

 • A végeredmény 63 – 57 oda. Az idei szezon legjobb játéka volt ez, de még messze van az a szint amit szeretnénk elérni. Daru ismét húzó ember volt…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2023-11-27 Kezdés: 19:10

 • Görcsösen kezdtünk. A támadásainknak nem volt ritmusa, védekezésben pedig rendre könnyű kosarakat engedélyeztünk ellenfelünknek. Az első negyedet leszámítva azonban elégedett vagyok a srácokkal. Ha nem is játszottunk tökéletes…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2023-11-25 Kezdés: 09:00

 • A végjáték nagyon értékes tapasztalatot hozott a csapatnak, viszont jobb munka kell a mérkőzés egészében védekezésben.

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-11-25 Kezdés: 15:00