Értékes vereség

Serdülő (női)

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Bujtor Péter, Lőrincz Erzsébet

Nézők száma: 30

Mérkőzés időpontja: 2019-02-24 16:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Zsíros Akadémia Kőbánya 9 15 15 19 58
Női Serdülő 8 10 10 23 51

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: Mahmoud, GIlicze, Hock, SZÁNTÓ, Tordai 2, CZIRKOS 14, KONTA 10, Polgári, Evellei 17/3, NAGY 1, Ulicsnik 6

1. félidő

Vasárnap délután a Kőbányával visszavágóztunk, a budapesti bajnokságban. AZ odavágón egy negyedig volt szoros a találkozó, onnantól ellenfelünk hozta a meccset.
Az első negyed eléggé pontszegénnyé sikerült, az elején a kőbányaiak találtak be, majd mi is betalálgattunk és szorosan alakítottuk a meccset.
Második negyedben is tartottuk magunkat, inkább a védekezés jellemezte mind a két oldalt. Az utolsó perc nekik sikerült jobban 5 pontot kaptunk egy perc alatt.

2. félidő

A második félidőt rosszul kezdtük, 6 pontos hátrányból negyed felére 15 lett. Egy időkéréssel rendeztük a sorokat, és kicsit visszább tudtunk jönni. Gyors támadásokat vezettünk, jó belépéseink voltak.
A negyedik negyed elején megint ott volt a kezdeményezés, ezúttal 17 pontra kúszott fel a különbség. Innen a mi perceink jöttek, védekezésben nagyot küzdöttünk, szerzett labdáinkból vagy gyors kosár lett. Vagy megbontásból leosztás ziccer. Szépen játszottunk. A meccs végén nekik jött ki jobban a lépés, 4 pontnál közelebb nem tudtunk jönni.

Összegzés

Nagyon jó, értékes meccset tudtunk játszani ellenfelünkkel. A múltkorihoz képest sokkal jobban küzdöttünk akartunk, meg is lett az eredménye. A feladatokat szépen megoldottuk, ellenfelünk nagyon magas lányát jól támadtuk 1-1-ben. Megbontásaink, belépéseink is egészen jól működtek. Az elzárás védése okozott nekünk gondot, a leváló rendre megkapta a labdát. Mi ezt még nem tanultuk, így ebből sok kosarat kaptunk. Jó kis mérkőzés volt, a vereség ellenére szerintem nagyon sokat tudtunk belőle tanulni. Hajrá Kaszások!!!

Hasonló tartalmak

  • Az első és az utolsó negyed hibátlan volt. A mérkőzésnek ezt a két fázisát 28 ponttal nyertük meg. Nagy kár azért, ami a meccs másik felében történt. Azt…

    Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

    Időpont: 2024-04-16 Kezdés: 18:00

  • A szövetség drasztikus döntése – egyben a történtek alapján sokak által inkorrektnek tartott visszasorolásunk után az alsóházban kezdhettük a „B” döntőbe jutásért való harcot. Ez az ellenfeleinknek sem jelentett jót.

    Szerencsére a Csapat hozzáállásán és a játékunkon nem volt észrevehető a fentebb történtek negatív hatása! Jól álltunk…

  • A 7. forduló első mérkőzését a MAFC Grosics csapata ellen játszottuk. Fontos volt, hogy győztesként hagyjuk el a pályát, mert akkor az utolsó fordulóban a Pest megyei Bajnokság 2. helyezettjével játszunk. Nagyiramú tempót diktáltunk az első perctől, aminek meg is lett az eredménye. Sok könnyű kosarat sikerült…

  • Az alsóház harmadik fordulójában a TFSE és a DKKA várt ránk az L2 teremben.

    Célunk volt, hogy az edzésen gyakorolt mozgásokat beépítsük a támadójátékunkba, minél többet vissza jöjjön, ezért már a bemelegítés során is erre igyekeztünk erre fektetni a hangsúlyt. A Dávid Kornél kezdte jobban a mérkőzést,…