Év végi javítás

Helyszín: CamuGo Sportlab Kosárlabda Csarnok

Játékvezetők: Gaál István Tamás, Lövei László, Kruk Melinda

Nézők száma: zárt kapus

Mérkőzés időpontja: 2020-12-30 18:30:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Pénzügyőr Sportegyesület 24 14 9 16 63
Óbudai Kaszások KA 24 20 17 18 79

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése 

Óbudai Kaszások: PUSZTA 12/6, ROSEMOND 20/9, Vas-Teplán, VARGA 21, Horváth 5

Cs: KOVÁCS 12/3, Bencsik 7/3, Bea 2, Vigh, Konta, Hegedűs O., Safranka

1. félidő 

Rövid karácsonyi pihenő után, ismét mérkőzés várt csapatunkra az új év előtt. Ezúttal a Pénzügyőrhöz látogatott csapatunk. Rosemond triplájával kezdődött a mérkőzés, amire egyből érkezett egy hazai zsákolás. Két perc után 7-7 volt az állás, ezután a hazai csapat átvette a vezetést. Szoros csata alakult ki már a mérkőzés elején, csapatunk nem tudott ellépni ellenfelétől. Ami ki is tartott az első negyed végéig, ekkor 24-24-es állást mutatott az eredményjelző. A második negyedben elején kicsit beragadt csapatunk, ezt pedig kihasználta a Pénzügyőr és már 6 ponttal is vezettek. Ekkora viszont összekapta magát csapatunk és bravúros hajrával sikerült megfordítani ezt a játékrészt, amit végül 6 ponttal sikerült megnyerni.

2. félidő 

A második félidőt jól kezdtük. 5 perc után már 11 pontos volt a differencia két csapat között. Agresszív védekezésünk csupán 9 pontot engedett a hazai csapatnak, a támadójátékunk pedig összeállt és 17 pontot sikerült szereznünk ebben a negyedben. Az utolsó játékrész megint hullámvölgyeket hozott csapatunknak.  Védekezésünk fellazult és könnyű kosarakat kaptunk. Ezzel hagytuk zárkózni ellenfelünket. Támadásban pontatlanok voltunk, sokszor elszórtuk a labdákat, de így is sikerült 18 pontot szereznünk ebben a játékrészben. De összességében sikerült így is magabiztos győzelmet aratnunk az év utolsó mérkőzésén, ezzel megőrizve első helyünket a tabellán.

Összegzés 

Sok pontatlansággal játszottunk ezen a mérkőzésen. Hosszú hónapon vagyunk túl és egy rövid pihenő után, még új év előtt kellett lejátszani a mérkőzést. Nehezen indultunk el, de a második negyedben már szépen összeállt a játékunk. A második félidőben 13 labdát adtunk el, ez nagyon sok pláne ha hozzátesszük az első félidei 5-öt. ezen még nagyon jókat kell javítani. Most jön egy kis pihenő, aztán elkezdjük a készülést a következő mérkőzésekre!

Fotó: Felkai Gergely

Hasonló tartalmak

 • Utolsó fordulónkat a már jól ismert Zrínyi Gimnázium parkettáján vívhattuk meg. Nagyon rég játszottunk lány csapat ellen így kifejezetten örültünk, hogy végre ilyen ellenféllel találtuk szembe magunkat.

  Kihasználva, hogy ellenfelünk duplázott jó ritmusban kezdtünk, szép add és fuss játékokból szereztük a kosarakat. A negyed második felére azonban…

 • Az első és az utolsó negyed hibátlan volt. A mérkőzésnek ezt a két fázisát 28 ponttal nyertük meg. Nagy kár azért, ami a meccs másik felében történt. Azt…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2024-04-16 Kezdés: 18:00

 • A szövetség drasztikus döntése – egyben a történtek alapján sokak által inkorrektnek tartott visszasorolásunk után az alsóházban kezdhettük a „B” döntőbe jutásért való harcot. Ez az ellenfeleinknek sem jelentett jót.

  Szerencsére a Csapat hozzáállásán és a játékunkon nem volt észrevehető a fentebb történtek negatív hatása! Jól álltunk…

 • A 7. forduló első mérkőzését a MAFC Grosics csapata ellen játszottuk. Fontos volt, hogy győztesként hagyjuk el a pályát, mert akkor az utolsó fordulóban a Pest megyei Bajnokság 2. helyezettjével játszunk. Nagyiramú tempót diktáltunk az első perctől, aminek meg is lett az eredménye. Sok könnyű kosarat sikerült…