Extra egyéni teljesítmények, mégis csapat diadal

Helyszín: Bonyhád, Városi Sportcsarnok

Játékvezetők: Radnóti Miklós, Reisz Péter, Mintál Csaba, Ell.: Téczely Tamás

Nézők száma: 100

Mérkőzés időpontja: 2019-10-04 18:00:00

 

Csapatok 1 2 3 4 H1 Végeredmény
Knipl Kft. Bonyhádi KSE 24 15 31 18 7 95
Óbudai Kaszások KA (NB1) 15 34 25 14 8 96

 

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: ROSEMOND 10/6, ONDIMA 36/9, BENCSIK 27/15, Vígh, JENEI 4

Cs: KOVÁCS 4, VAN DER MEER 12/6, REITER 5/3, Bea.

1. félidő

Nem olyan jó előjelekkel indultunk útnak, hiszen egyik oldalról a hétfői Hepp kupa meccsen nem tudtunk kellőképen felpörögni. Magabiztos győzelem helyett kínkeservesen nyertünk a Közgáz ellen. Másik oldalról pedig nélkülöznünk kellett a kecskeméti első forduló győzelem hősét, Vámos Lacit, aki igen komoly megfázás miatt kidőlt a sorból és nem tudott a csapattal tartani. Arról nem beszélve, hogy egy olyan csapathoz látogattunk, akik tavaly még piros csoportban szerepeltek, és akkor is nagyon erősek voltak otthon és minden csapat, akinek sikerült győznie Bonyhádon megszenvedett érte… Ráadásul játékos keretét azóta komolyan megerősítették (érkezett Papp Péter Zalaegerszegről, aki irányitó poszton ezen a szinten extrának számít, Pajor Dávid, aki nagyon tehetséges fiatal játékos Paksról és továbbra is rendelkezésükre áll szintén két nagyon tehetséges játékos Paksról Pupp Bence, illetve Dorogi Gergő).

A Bonyhád nagyon jó szerkezetű, jól dobó csapat, főleg otthon, akik minden poszton magasabbak, erősebbek voltak nálunk. Sajnos a mérkőzés ennek megfelelően kezdődött. Erőltették a palánk alatti játékot, amely rendre viszonylag könnyedén sikerült is nekik, és ha nem dobták be akkor leszedték a támadó lepattanót és bedobták (6-ot szedtek az első negyedben), vagy tovább játszottak és igen jól százalékkal dobták a hárompontosokat (3/6), így 9 pontos hátrányba kerültünk a negyed végen.

Bár a második negyedben még jobban szedték a támadó lepattanókat, szám szerint hetet, mégis javult a védekezésünk. Sokkal agresszívabban védekeztünk bent és kint is, nem tudták könnyen megjátszani a magasokat a gyűrű alatt, illetve nem tudtak kintről sem jó százalékkal dobni. A támadó térfélen pedig Ondima (15/6), Bencsik (10/3), van der Meer Lóci (7/3) trió „megőrült” és elképesztő dobó százalékkal (mezőnyből 11/15 %73, 3 pontos 5/8 62%) egy 15-34-es negyedet produkáltunk, és hipp-hopp ott volt a 10 pontos előnyünk a félidő végen.

2. félidő

Teljesen nyilvánvaló volt, hogy nem hagyják ennyiben a dolgot a bonyhádiak, és kőkemény második félidő vár ránk, ahol minden eszközt bevetnek, hogy meg tudják fordítani a meccset. Ez így is történt, sokkal keményebb, agresszívabb védekezéssel jöttek ki, és óriási nyomást gyakorolták ránk, és mivel sokkal nagyobb rotációval tudtak játszani, egyre közelebb kerültek hozzánk. A negyed végén 4 pontra megközelítettek minket (70-74).

Ez a tendencia folytatódott a negyedik negyedben, de tőlünk mindig valaki más nagyon jókor dobott be egy hármast, vagy beesett egy fontos kettes, vagy éppen bedobtuk a büntetőket. Az üldözés a negyedik negyed utolsó másfél percéig tartott, ahol egy 3 pontossal 86-84 re átvették a vezetést, majd oda-vissza támadás után 88-85 volt az eredményjelző táblán, és mi jöttünk oldalról, ahol végülis egy tudatos játék után nem remegett be a Barna keze (mint sokszor a mérkőzés folyamán), és hosszabbításra sikerült menteni a mérkőzést. Ott magabiztos egy pontos előnnyel sikerült megnyerni a meccset, mert úgy érzem, hogy a lélektani előny akkor ismét nálunk volt.

Összegzés

Ezzel a győzelemmel óriási dolgot vittünk véghez, és annak ellenére, hogy 1-2-3 játékos tényleg extrát nyújtott, mégis csapat diadalnak mondanám a győzelmet, mert vannak olyan dolgok, amelyeket a statisztika nem mutat, például az egész pályás agresszív Steve védekezését, vagy 1-2 nagyon fontos lepattanóját Jenei Gergőnek (Jenő), vagy Reiter Bence (Rejci) 3 pontosát, lepattanóját, vagy Kovács Marci (Kovi) büntetőjét… Szóval mindenkinek fontos szerepe volt, aki pályára lépett és aki nem került pályára szívvel lélekkel szurkolt a csapatnak és segítette a csapatot a győzelemhez.

Csak így tovább!

Hajrá Kaszások!

Hasonló tartalmak

  • Idén a kadett csapattal elsődleges célunknak az országos főtáblára való került tűztük ki. Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű dolgunk, hisz a csapat nagy részben átalalkult. Első meccsünket a Csata DSE fiatalabb tehetséges csapatával játszottuk. Igazi első meccs volt, sok izgulással és pontatlanággal. Az első félidőben meghatározó volt…

  • Bár innen is a továbbjutás és a 32-es főtáblára kerülés volt a célunk, meg kell jegyeznünk, hogy a legnehezebb csoportba kerültünk a sorsoláskor. Elenfeleink az előző szezonban „A” döntőben szereplő csapatok voltak, mi mégis hittünk benne, hogy tovább tudunk jutni. Volt olyan mérkőzés, ahol a tisztes helytállás…

  • Serdülő csapatunk jelentősebb változáson ment keresztül a tavalyi évhez képest, sok fiatal játékos csatlakozott és többen távoztak csapatunkból. Ennek fényében kezdtük meg az augusztus felkészülést. A célunk a selejtezőig egy olyan egységes harcias csapat kialakítása, ahol egy csapatként küzdve sikerrel vehetjük az első „akadályt” és be tudunk…

  • Nagyon fiatal junior csapatunkkal szerettük volna azt a célt elérni, hogy bejussunk az országos főtáblára, de erre még jelenleg nem álltunk készen. Három mérkőzést játszhattunk ezen a hétvégén, ahol az erőviszonyokat ismerve tudtuk, hogy az első szombathely elleni mérkőzésen nagy esélyünk van győzni. Sajnos a mérkőzésen rengeteg…