EYBL II.: Nehéz kezdés után értékes teljesítmény

Helyszín: Wloclawek, Lengyelország

Játékvezetők: Darusz Nejman, Jakub Borkiewicz

Nézők száma: 30

Mérkőzés időpontja: 2020-01-17 16:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Rátgéber Kosárlabda Akadémia 33 23 14 24 94
Kadett I. (ffi) 4 8 12 19 43

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

DOBOSSY 6, ORBÁN 10, Koloszár 6, Dócs 5/3, SAFRANKA 14/3
CS: Varsányi, Chabot, Csocsán, Korompay, Léh 2, Korpás, Katona

1. félidő

A hazai rendezésű első forduló után, a lengyelországi Wloclawekben került sor az EYBL második fordulójára. Azt előre tudtuk, hogy a sorsolás szeszélye folytán Óbudán könnyebb ellenfeleket kaptunk, itt Lengyelországban jobbára nálunk jóval erősebb csapatok ellen lépünk pályára.
Elsőre a magyar bajnokság legnagyobb esélyesével, az immáron kiemelt akadémiai titulust is elnyerő pécsiekkel mérkőztünk. Vasali péntekre virradóra harcképtelenné vált, így nem tarthatott velünk és is nehezítette dolgunkat, hogy a hajnali kelés és a repülőgép 2 órás késése miatti majd’ félnapos utazás után szinte épphogy beestünk a mérkőzésre.
A meccs első percei arról szóltak, hogy a pécsiek 208-as afrikai légiósa kénye-kedvére zsákolta át a döbbenten álló játékosainkat, amúgy is az első negyedben szinte semmilyen ellenállást nem tudtunk kifejteni. A Rátgéber-akadémisták előző nap már játszottak egy könnyű 50 pontos mérkőzést, játékban voltak, ez nagyon kijött az elején.
A második negyedtől a James már nem játszott – amit ezúton is köszönünk, – innentől kezdve kezdtünk éledezni, fokozatosan játékba lendülni.

2. félidő

Nagyon értékes második félidőt játszottunk! Ahogy a negyedek eredménye is mutatja, partiban voltunk a nagyon jó szerkezetű, jó játékosállományú, jó kosárlabdát játszó pécsiekkel. Mindenki pályára került, elég sokat játszott és a gyengébbre sikerült első játékrész után bizonyítottuk, hogy egy ilyen erős, eddig veretlen ellenfél ellen is tudunk jó teljesítményt nyújtani!

Összegzés

Ennél könnyebb bemutatkozást is el tudtunk volna képzelni, de ha már így alakult, némi akklimatizálódás után keményen beleálltunk a meccsbe és a találkozó alatt folyamatosan fejlődve, hasznosan tudtuk kitölteni a játékperceket.

Hasonló tartalmak

  • Egy 4 csapatos Basket Girls tornára kaptunk meghívást, ami nagyon jó gyakorlási és tapasztalat szerzési lehetőségnek bizonyult a következő kenguru fordulóig.

    Pár nappal a torna előtt lemondta a programot a pécsi csapat, majd alap embereink közül hárman betegek lettek. Fiatalokkal egészítettük ki a csapatot, mert lemondani nem…

  • Előzetesen számítani lehetett arra, hogy a DEAC ellen egy újabb izgalmas – megjósolhatatlan végkimenetelű mérkőzés vár ránk, de a hazai pálya inkább a debreceniek esélyét növelte. Ennek megfelelően kezdődött az összecsapás és a hazai csapat magabiztosan, lendületesen és agresszívan kezdett. Eltelt egy kis idő, mire felvettük a…

  • U12 Fiú
  • Gratulálok a csapatnak a győzelemhez, igaz versenysport szempontból sok értelme nem volt az összecsapásnak, de gyakorlásnak és önbizalomszerzésnek hasznos volt, illetve örültem, hogy a srácok végig komolyan vették…

    Bajnokság: U12 Budapesti Régió

    Időpont: 2024-03-24 Kezdés: 16:00