EYBL II.: Nehéz kezdés után értékes teljesítmény

Helyszín: Wloclawek, Lengyelország

Játékvezetők: Darusz Nejman, Jakub Borkiewicz

Nézők száma: 30

Mérkőzés időpontja: 2020-01-17 16:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Rátgéber Kosárlabda Akadémia 33 23 14 24 94
Kadett I. (ffi) 4 8 12 19 43

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

DOBOSSY 6, ORBÁN 10, Koloszár 6, Dócs 5/3, SAFRANKA 14/3
CS: Varsányi, Chabot, Csocsán, Korompay, Léh 2, Korpás, Katona

1. félidő

A hazai rendezésű első forduló után, a lengyelországi Wloclawekben került sor az EYBL második fordulójára. Azt előre tudtuk, hogy a sorsolás szeszélye folytán Óbudán könnyebb ellenfeleket kaptunk, itt Lengyelországban jobbára nálunk jóval erősebb csapatok ellen lépünk pályára.
Elsőre a magyar bajnokság legnagyobb esélyesével, az immáron kiemelt akadémiai titulust is elnyerő pécsiekkel mérkőztünk. Vasali péntekre virradóra harcképtelenné vált, így nem tarthatott velünk és is nehezítette dolgunkat, hogy a hajnali kelés és a repülőgép 2 órás késése miatti majd’ félnapos utazás után szinte épphogy beestünk a mérkőzésre.
A meccs első percei arról szóltak, hogy a pécsiek 208-as afrikai légiósa kénye-kedvére zsákolta át a döbbenten álló játékosainkat, amúgy is az első negyedben szinte semmilyen ellenállást nem tudtunk kifejteni. A Rátgéber-akadémisták előző nap már játszottak egy könnyű 50 pontos mérkőzést, játékban voltak, ez nagyon kijött az elején.
A második negyedtől a James már nem játszott – amit ezúton is köszönünk, – innentől kezdve kezdtünk éledezni, fokozatosan játékba lendülni.

2. félidő

Nagyon értékes második félidőt játszottunk! Ahogy a negyedek eredménye is mutatja, partiban voltunk a nagyon jó szerkezetű, jó játékosállományú, jó kosárlabdát játszó pécsiekkel. Mindenki pályára került, elég sokat játszott és a gyengébbre sikerült első játékrész után bizonyítottuk, hogy egy ilyen erős, eddig veretlen ellenfél ellen is tudunk jó teljesítményt nyújtani!

Összegzés

Ennél könnyebb bemutatkozást is el tudtunk volna képzelni, de ha már így alakult, némi akklimatizálódás után keményen beleálltunk a meccsbe és a találkozó alatt folyamatosan fejlődve, hasznosan tudtuk kitölteni a játékperceket.

Hasonló tartalmak

 • Nagyon büszke vagyok a csapatra, hiszen ez egy nagyon nehéz mérkőzés volt! Kifejezetten erős ellenfél ellen, országos döntőhöz hasonló hangulatban, igazi csapatmunkával sikerült kiharcolni a továbbjutást!

  Bajnokság: Serdülő OB - Alapszakasz

  Időpont: 2023-01-23 Kezdés: 18:30

 • Kiváló teljesítmény minden játékos részéről, hatalmas koncentráció és akarat volt ma a jellemző ránk, igyekszünk ezt állandósítani.

  Bajnokság: U20 Nemzeti Bajnokság

  Időpont: 2023-01-22 Kezdés: 13:00

 • Nagyon jó tapasztalat volt a mai, remélem azok, akik alapvetően kisebb szerepben vannak a junior/A csapatban szépen belenőnek a meghatározó játékos lét cipőjébe.

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-01-21 Kezdés: 11:00

 • A téli szünet végén rendeztük a harmadik ÓMK fordulót, mely attól volt izgalmas, hogy a csapatok nem igazán tudtak rá "készülni", hiszen legutóbb Karácsony előtt volt lehetőségük közösen gyakorolni. Ezúttal tehát mindenkinek egy picit a már "elmélyült tudását" kellett megcsillogtatnia, nem is csalódtunk senkiben!