EYBL II.: Szinte a legtöbbet hoztuk ki magunkból

Helyszín: Wloclawek, Lengyelország

Játékvezetők: Kamil Ciesielski, Jakub Witwicki

Nézők száma: 50

Mérkőzés időpontja: 2020-01-18 19:30:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Next Step Academy 27 23 35 25 110
Kadett I. (ffi) 13 21 12 21 67

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: DOBOSSY 11, Varsányi 4, ORBÁN 15/9, KOLOSZÁR 22/3, DÓCS 10/3,
CS: Korompay 2, Chabot 3/3, Csocsán, Léh, Katona, Korpás

1. félidő

A nagyváradiak elleni 2 órás, nagy tempójú, kiélezett meccs után aznap este még várt ránk egy újabb embert próbáló feladat. Az olasz Next Step Academy gárdája volt az ellenfelünk, amely 5 délszláv légiós mellet, egy 206-os afrikai magas emberrel a soraiban lépett pályára. A „taljánoknak” ráadásul aznap nem is volt mérkőzése, így kipihenten vártak ránk.
A rotációnk tovább szűkült, hiszen a két utolsó mérkőzésen Safrankára sem számíthattunk.
Bátran és jól kezdtünk, Orbán triplája után 13-11 vezetett ellenfelünk a 6. percben. Ám ekkor a cserékkel megbomlott az addig kiegyensúlyozott játékunk, és a negyed végére 14 ponttal megléptek az olaszok.
Abamo, ellenfelünk legjobbja leült a második negyed elején és ezt kihasználva egy minden igényt kielégítő 12-0-s futást produkáltunk és újfent 2 pontra közelítettünk! Ekkor visszatért a pályára a légiós srác és a vezérletével megint megugrottak a Genovától nem messze fekvő Rapallóból érkező Ligúr-tengerpartiak.

2. félidő

A harmadik negyedben már nem tudtunk kellő ellenállást kifejteni, nem tudtuk tartani fizikálisan sokkal erősebb ellenfelünket, így nyílt az olló.
De nem estünk szét és a negyedik negyed utolsó 5-6 percében még valahonnan erőt merítve, Koloszár klasszis teljesítményével közelebb férkőztünk.

Összegzés

A nagy különbséget borítékolni lehetett, az olaszok a hozzánk hasonló ellenfeleket is lesimázták. De, 15-20 percig még így, egy fárasztó meccsel a lábunkban is, partiban tudtunk lenni velük és a különbséget kis túlzással a 31 pontot dobó, a palánkok alatt egyeduralkodó afrikai srác jelentette.
A körülményekhez képest ez egy jó meccsünk volt, ugyan sok a 110 kapott pont, de, a két csapat fizikális paramétereit összehasonlítva, érthető.

Hasonló tartalmak

 • Nagy örömmel töltött el bennünket, hogy a főtáblára jutottunk -teljes egészében- fiatal serdülő csapatunkkal! Rajtunk kívül ezt mindössze 5 csapat mondhatja el magáról az országban: 3 kiemelt akadémia és 2 további akadémia!!!

  Tudtuk, hogy nem lesz könnyű, ellenben nagyon nehéz lesz ???? ???? viszont ez kitűnő tapasztalatot…

 • 1. mérkőzés   

  Jó ismerősünk, a Vasas/B csapata ellen kezdtük meg a főtáblás szereplésünket a hétvégén. (ez volt a két csapat 4 mérkőzése a szezonban) Mivel tudtuk, hogy a legjobbjaik az A csapattal vannak vidéken, úgymond „kötelező” győzelemre készültünk. Az első félidőben fej-fej mellett haladtak a csapatok,…

 • Fontos téttel bírt ez a találkozó. Győzelem esetén, a csoportunk 3. helyén juthattunk tovább, vereség esetén, csak a 4. helyen és rosszabb esélyekkel várhattuk volna a további küzdelmeket.…

  Bajnokság: OKB Országos Főtábla

  Időpont: 2023-01-28 Kezdés: 10:45

 • Hazai pályán meg tudtuk verni a Meafc csapatát, de tisztában voltunk vele, hogy idegenben ez bizony bravúr lenne. Kifejezetten jó meccset játszottunk, egészen az utolsó pillanatig megvolt az…

  Bajnokság: OKB Országos Főtábla

  Időpont: 2023-01-25 Kezdés: 16:00