EYBL II.: Szinte a legtöbbet hoztuk ki magunkból

Helyszín: Wloclawek, Lengyelország

Játékvezetők: Kamil Ciesielski, Jakub Witwicki

Nézők száma: 50

Mérkőzés időpontja: 2020-01-18 19:30:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Next Step Academy 27 23 35 25 110
Kadett I. (ffi) 13 21 12 21 67

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: DOBOSSY 11, Varsányi 4, ORBÁN 15/9, KOLOSZÁR 22/3, DÓCS 10/3,
CS: Korompay 2, Chabot 3/3, Csocsán, Léh, Katona, Korpás

1. félidő

A nagyváradiak elleni 2 órás, nagy tempójú, kiélezett meccs után aznap este még várt ránk egy újabb embert próbáló feladat. Az olasz Next Step Academy gárdája volt az ellenfelünk, amely 5 délszláv légiós mellet, egy 206-os afrikai magas emberrel a soraiban lépett pályára. A „taljánoknak” ráadásul aznap nem is volt mérkőzése, így kipihenten vártak ránk.
A rotációnk tovább szűkült, hiszen a két utolsó mérkőzésen Safrankára sem számíthattunk.
Bátran és jól kezdtünk, Orbán triplája után 13-11 vezetett ellenfelünk a 6. percben. Ám ekkor a cserékkel megbomlott az addig kiegyensúlyozott játékunk, és a negyed végére 14 ponttal megléptek az olaszok.
Abamo, ellenfelünk legjobbja leült a második negyed elején és ezt kihasználva egy minden igényt kielégítő 12-0-s futást produkáltunk és újfent 2 pontra közelítettünk! Ekkor visszatért a pályára a légiós srác és a vezérletével megint megugrottak a Genovától nem messze fekvő Rapallóból érkező Ligúr-tengerpartiak.

2. félidő

A harmadik negyedben már nem tudtunk kellő ellenállást kifejteni, nem tudtuk tartani fizikálisan sokkal erősebb ellenfelünket, így nyílt az olló.
De nem estünk szét és a negyedik negyed utolsó 5-6 percében még valahonnan erőt merítve, Koloszár klasszis teljesítményével közelebb férkőztünk.

Összegzés

A nagy különbséget borítékolni lehetett, az olaszok a hozzánk hasonló ellenfeleket is lesimázták. De, 15-20 percig még így, egy fárasztó meccsel a lábunkban is, partiban tudtunk lenni velük és a különbséget kis túlzással a 31 pontot dobó, a palánkok alatt egyeduralkodó afrikai srác jelentette.
A körülményekhez képest ez egy jó meccsünk volt, ugyan sok a 110 kapott pont, de, a két csapat fizikális paramétereit összehasonlítva, érthető.

Hasonló tartalmak

  • Idén a kadett csapattal elsődleges célunknak az országos főtáblára való került tűztük ki. Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű dolgunk, hisz a csapat nagy részben átalalkult. Első meccsünket a Csata DSE fiatalabb tehetséges csapatával játszottuk. Igazi első meccs volt, sok izgulással és pontatlanággal. Az első félidőben meghatározó volt…

  • Bár innen is a továbbjutás és a 32-es főtáblára kerülés volt a célunk, meg kell jegyeznünk, hogy a legnehezebb csoportba kerültünk a sorsoláskor. Elenfeleink az előző szezonban „A” döntőben szereplő csapatok voltak, mi mégis hittünk benne, hogy tovább tudunk jutni. Volt olyan mérkőzés, ahol a tisztes helytállás…

  • Serdülő csapatunk jelentősebb változáson ment keresztül a tavalyi évhez képest, sok fiatal játékos csatlakozott és többen távoztak csapatunkból. Ennek fényében kezdtük meg az augusztus felkészülést. A célunk a selejtezőig egy olyan egységes harcias csapat kialakítása, ahol egy csapatként küzdve sikerrel vehetjük az első „akadályt” és be tudunk…

  • Nagyon fiatal junior csapatunkkal szerettük volna azt a célt elérni, hogy bejussunk az országos főtáblára, de erre még jelenleg nem álltunk készen. Három mérkőzést játszhattunk ezen a hétvégén, ahol az erőviszonyokat ismerve tudtuk, hogy az első szombathely elleni mérkőzésen nagy esélyünk van győzni. Sajnos a mérkőzésen rengeteg…