Ez a meccs nem a védekezésről szólt

Helyszín: Kocsis Sándor Sportközpont – 1107 Budapest, Bihar

Játékvezetők: Szőts Dávid, Ntasis Lazaros

Nézők száma: 0

Mérkőzés időpontja: 2021-04-10 12:45:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Miskolci SI Vadmacskák/A 18 18 21 20 77
Óbudai Kaszások U14 Leány 12 18 27 24 81

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: BABAY-B. 14, CZIRKOS 40/3, Horváth H 2, Horváth A., MAHMOUD 13/6, Csicsvári 3, Csocsán 4, Kronavetter 5, Bene, Kerékgyártó

1. félidő

Nem volt könnyű hét mögöttünk, végül sikerült elmennünk a második főtábla fordulóra. Első ellenfelünk a miskolci lányok voltak, akiket már egyszer magabiztosan vertünk. Ellenfelünk fizikálisan sokkal nagyobb volt, de képzettségben és gyorsaságban nálunk volt az előny.

A negyedik percig fej-fej mellett haladt a két csapat, majd a sárgamezesek több kosarat is szereztek úgy, hogy nem tudtunk rá válaszolni, ezzel 6 pontos előnyre tettek szert. Legtöbb kosarunkat második esélyből, illetve 1-1 elleni védekezésünk hiánya miatt kaptuk.

Ez a második negyedre se változott, ugyan támadásban léptünk előre, védekezésben nem sikerült. Ráadásul fault gondba kerültünk, amit a miskolciak nagyon okosan használtak ki.

2. félidő

A második félidőtől azt vártam, hogy hátul szigorítunk, támadásban felgyorsulunk, s gyorsan megfordítjuk majd a meccset. Sajnos ebből nem sok valósult meg… A támadásunk jobb lett, Pankával nem sok mindent tudott kezdeni az ellenfél, de védekezésben még mindig sok második esélyt engedtünk. A tizedik percben újra átvettük a vezetést, de végül döntetlennel mehettünk az utolsó tíz percre.

A momentum nálunk volt, de nem tudtunk élni vele így végig egál körüli eredmény volt. Nyolcszor változott a vezető kiléte, és hatszor volt döntetlen. Végül a legeslegjobbkor koncentráltunk oda, a 8-9-ik percben mentünk egy 8-0-t és ezzel eldöntöttük a meccset.

Összegzés

Sokkal nehezebben sikerült nyernünk, mint azt előzetesen vártuk. Ellenfelünk pont abban volt erős, amiben mi gyengélkedtünk ma, a lepattanózásban. Kár, hogy nem volt statisztika kíváncsi lettem volna az adatokra. Egyéni védekezésünk is kifejezetten gyenge volt ma, annyira, hogy a segítő nem tudott odaérni a befejezésekre. Támadásban sem volt könnyű dolgunk, ellenfelünk a kartávolságnál messzebb volt, betömörülve, viszont amikor sebességgel dolgoztunk rendre ott volt a helyzet. Egyénileg három embert emelnék ki ezen a meccsen, elsőnek Pankát akinek a 40 pontja (20/17 büntetővel) magáért beszél. Mellette Kinga és Nóci is többet villant támadásban. Az első győzelem, ha nehézkesen is de összejött! Hajrá Kaszások!

Hasonló tartalmak

 • Május utolsó hétvégéjén került megrendezésre a serdülő lányok Országos B Döntője, ahova 7. kiemeltként kerültünk. Nagy elánnal készültünk erre a hétvégére és meglepetést szerettünk volna okozni. Az első meccsünket a 2. kiemelt Gödi Gólyákkal játszottuk, akikkel a szezon során azidáig egyszer találkoztunk, ahol vereséget szenvedtünk. Az első…

 • U12 Fiú
 • A játék képe alapján abszolút elégedett vagyok a csapattal, jó mentalitásban és önzetlenül kosaraztunk. Az első félidős téglagyárért kár, de örültem neki, hogy a második félidpre tudtunk javítani…

  Bajnokság: U12 Budapesti Régió

  Időpont: 2024-06-01 Kezdés: 11:45

 • Gratulálok ellenfelünk a győzelemhez, a srácaimnak pedig az ezüstéremhez. Igazából 1 mérkőzésen múlott az arany sorsa, ha előre az ember tudja a bajnokság kiírását lehet máshogy áll ott…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-05-26 Kezdés: 14:00