Fájó vereség

Helyszín: Károlyi István Ált. Isk. és Gim – 1041 Bp Erzsébet

Játékvezetők: Szilágyi Tamás, Győri Ferenc, vb elnök: Szabari Já

Nézők száma: zárt kapus

Mérkőzés időpontja: 2020-11-08 10:30:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Kiss Lenke KA/A 16 15 21 25 77
Óbudai Kaszások U14 Leány 17 19 17 20 73

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: Babay-B. 8, Horváth A., Mahmoud , Csicsvári 6, Csocsán 8, Kronavetter 8, Rompos 1, BOBVOS 11, Bene, Sterbenz 4, Kerékgyártó, CZIRKOS 27

1. félidő

A második fordulót a pandémiahelyzet miatt sajnos csonkaforduló lett. Minket nem érintett a változás így mind a két meccsünket le tudtuk játszani. Elsőre a Kiss Lenke csapata ellen mérkőztünk meg. Aki ismeri ennek a párharcnak a múltját az tudhatta, hogy pikáns összecsapás várható.
Az első negyedben felváltva estek a kosarak, hol itt, hol ott. Támadásban sok féle szituációból szereztünk kosarat. A kék sárgák leginkább a mi hibáinkat kihasználva jutottak el gyűrűig. Rengeteg eladott labdánk volt, ezek elkerülésén még sokat kell dolgoznunk. Végül 1 pontos előnnyel mi zártuk az etapot.
A második ötösünk még kreatívabb támadójátékkal rukkolt elő, öröm volt nézni az összjátékokat. Védekezésben azonban nem tudtunk túl lépni saját puhaságunkon, illetve egy-két csúnya eladott utáni leindítás kosárral közel maradtak vendéglátóink

2. félidő

A harmadik negyedben hol egyik, hol másik csapatnak voltak kisebb futásai, de összeségében a játékunk kicsit lassabb lett, és körülményesebb. Ellenfelünk a mi hibánkat és súlybeli fölényét jól használta ki, ezzel a 10 perc végére 1 pontra jöttek fel.
A negyedik negyedben is sokáig tartottuk az előnyünket, szinte végig mi vezettünk, egészen a 9. percig. A 10. percben is volt még nálunk vezetés végül két darab 2+1-el egy 6-0-s futással zárták le a meccset ellenfelünk.

Összegzés

Fájó vereség a mai. Aki ismeri a történteket az tudja hogy miért és mennyire. Szeretném magunkban keresni a hibákat és megtalálni nem a többi mérkőzést befolyásoló dologgal foglalkozni. 40 eladott labdát sikerült összehoznunk (az ellenfél 42), ami elfogadhatatlan! Védekezésben nem volt könnyű dolgunk hiszen átlagban egy 15 kg hátrányban biztos voltunk. Ennek ellenére mezőnyben, ahol lett volna esély megállítani őket nem kapartunk eléggé. Visszarendeződésünk pedig néha még a Manchester Unitedénél is tragikusabb volt. A lepattanóharcot is elbuktuk így 12 mezőnydobással többet dobhatott a hazai csapat. A negyedik negyedre szétesett a csapatjátékunk, ami addig extrán működött. Az egyenlítésért szánt támadásunknál pedig a megbeszéltek szöges ellentétét hajtottuk végre (megint).
Fájó vereség… Csak bízni tudok benne, hogy a visszavágón lesz tartásunk és keményen beleállunk a küzdelembe. Hogy mindenkit zavar ez a vereség és, hogy mindenkit fűt a visszavágás vágya. Januárban kiderül, reméljük a bajnokság folytatódik! Hajrá Kaszások!

Hasonló tartalmak

  • A legutóbbi fordulóban sikerült megszereznünk első győzelmünket a Honvéd/B csapata ellen, bár mindkét oldalon hiányzott több kulcsjátékos is! Most is több játékosunk segítette a bajnokságban előrébb jutó U14-es csapatunkat, ellenfelünk viszont „nagyot nőtt” és az eddigi legerősebb keretével vágott neki az utolsó fordulónak. Nagy meglepetés nem született,…