Fáradtan…

Helyszín: B. Nagy Pál (Véső úti) Sportcsarnok (5000 Szolnok

Játékvezetők: Pál-Szabó Sándor János, Fenyvesi Zénó

Nézők száma: 0

Mérkőzés időpontja: 2021-05-01 17:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Szegedi KE/A 26 14 19 15 74
Óbudai Kaszások U14 Leány 17 15 14 19 65

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: BABAY-B. 10, CZIRKOS 30, Horváth H, Horváth A., MAHMOUD 8/3, Csicsvári 2, Csocsán 3/3, Kronavetter 7, Bobvos, Bene 2, Sterbenz 3 , Kerékgyártó

1. félidő

Először is szeretném megköszönni mind a 3 csoportellenfelünknek, hogy sportszerűen belementek abba, hogy egy fél órával toljuk a kezdést.
Sajnos a pihenés így is kevés volt, és itt inkább a szövetség felé tenném fel azt a költői kérdést, hogy volt e már valaha olyan, hogy egy U14-es, A döntőért menő tornán, nem volt csúszás? Miért 1 óra 45 perc ráhagyással játszanak a csapatok? Ezt a hétvégét mind a négy csapat erre szánja, miért kell összezsúfolni a programot? És minden ilyen utánpótlás fordulón ugyanezekkel a problémákkal találkoznak a csapatok évek óta…

Ólomlábakon mozogtunk, fejben tompák voltunk, nem tudtunk felpörögni. Mint kés a vajon úgy rohant át rajtunk a Szeged első ötöse. A 17 dobott pontunk nem rossz, de 26-ot semmilyen körülmények közt nem lehet kapni. Lili 4 faultot ütött be, ami szintén nem segített.
Reméltem, hogy a második ötösünk kicsit, jobban pörög, de most ez nem jött be. 13 pontos előnyre tett szert a Szeged, amit végül 8-ra tudtunk lefaragni.

2. félidő

Voltunk már rosszabb helyzetbe is idén, ahhoz, hogy megtudjuk fordítani a mecset mindenféleképp javítanunk kellett a lepattanózásunkon. mert az valami kritikán aluli volt.

Nem úgy folytatódott a mérkőzés ahogy szerettük volna, nem tudtunk átlépni fáradtságunkon, nem tudtunk átlendülni a holtponton. Sokszor úgy néztünk ki a pályán, mint akik saját hullájukat vonszolják. Erre rátett még egy lapáttal, hogy a kékmezesek kőkeményen letámadtak, agresszivitásuk pedig ma kifizetődött. 17 pontos előnybe is kerültek a harmadik negyedben.

A negyedik negyedbe kipontozódott ellenfelünk legjobbja, akivel nem igazán tudtunk mit kezdeni védekezésben, ez egy minimális lendületet adott, amivel be tudtunk jönni 10 pont alá, de nem volt erőnk megfordítani a mérkőzést.

Összegzés

A legnehezebb sorsolást, kaptuk. Kezdésnek a hazai csapat, utána pedig minimális pihenővel jött a következő meccs. Lehet ha az első meccset behúzzuk bekerülünk egy olyan lelki állapotba, hogy nincs fáradtság, nincs fájdalom és megcsináljuk. De ez nem jött össze. Az egetverően nagy küzdés elmaradt tőlünk, de a heti 3-4-szer 1 óra edzéssel, nem bírtuk ezt a terhelést. Ha hozzátesszük, hogy mindössze 21 lepattanót szereztünk a mérkőzésen és pocsékul büntetőztünk, még egész jól is néz ki az a 9 pontos különbség… Ezen változtatni kell majd.

Hasonló tartalmak

 • Utolsó fordulónkat a már jól ismert Zrínyi Gimnázium parkettáján vívhattuk meg. Nagyon rég játszottunk lány csapat ellen így kifejezetten örültünk, hogy végre ilyen ellenféllel találtuk szembe magunkat.

  Kihasználva, hogy ellenfelünk duplázott jó ritmusban kezdtünk, szép add és fuss játékokból szereztük a kosarakat. A negyed második felére azonban…

 • Az első és az utolsó negyed hibátlan volt. A mérkőzésnek ezt a két fázisát 28 ponttal nyertük meg. Nagy kár azért, ami a meccs másik felében történt. Azt…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2024-04-16 Kezdés: 18:00

 • A szövetség drasztikus döntése – egyben a történtek alapján sokak által inkorrektnek tartott visszasorolásunk után az alsóházban kezdhettük a „B” döntőbe jutásért való harcot. Ez az ellenfeleinknek sem jelentett jót.

  Szerencsére a Csapat hozzáállásán és a játékunkon nem volt észrevehető a fentebb történtek negatív hatása! Jól álltunk…

 • A 7. forduló első mérkőzését a MAFC Grosics csapata ellen játszottuk. Fontos volt, hogy győztesként hagyjuk el a pályát, mert akkor az utolsó fordulóban a Pest megyei Bajnokság 2. helyezettjével játszunk. Nagyiramú tempót diktáltunk az első perctől, aminek meg is lett az eredménye. Sok könnyű kosarat sikerült…