Feltett kézzel léptünk pályára

Helyszín: Károlyi István Ált. Isk. és Gim – 1041 Bp Erzsébet

Játékvezetők: nincs megadva

Nézők száma: 30

Mérkőzés időpontja: 2019-11-10 10:30:00

Csapatok 1 2 Félidei büntető 3 4 Végeredmény
Budapesti Honvéd Sólymok 34 28 5 20 23 110
U12 Dűlői Kaszások 10 5 5 14 16 50

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Dűlői Kaszások: DEMETER-NYITRAI 6, Eke 1, Halász 5, Hili 3, Koncz 2, Kovács-Barcza 1, Körtvélyessy 2, KRONAVETTER 2, Kun -, NÉMETH 22, Starcz 2, Székely 4,

1. félidő

A 2. forduló első mérkőzésén a Honvéd első számú csapatával mérhettük össze a tudásunkat. A héten betgeségek és egyéb problémák is nehezítették a felkészülésünket, de remémykedtem abban, hogy képesek leszünk tisztesen helyt állni az A csoportból érkező csapat ellen. Sajnos ennek ellentétjeként kezdődött e mérkőzés a második percben már 8-0 volt oda. Egy időkéréssel lassítani tudtuk a vérzést, elállítani azonban nem. Támadásban voltak bíztató dolgok, 4 játékosunk is betalált ebben a negyedben, védekezésben viszont képtelenek voltunk bármiféle ellenállásra, így fölényesen nyerték a negyedet a piros mezesek agresszív letámadásuknak és 8-as játékosuk bravúros megoldásainak köszönhetően. A második negyedben sajnos ugyanolyan szétszórtan és puhányan kosárlabdáztunk, nem voltunk hajlandóak felvenni a kesztyűt ennek erdménye egy hasonló arányban elvesztett negyed lett.

2. félidő

A büntető vonalról 5-en találtak be, ahogyan ez ellenfél oldalán is, így sajnos ebből sem tudtunk erőt meríteni a továbbiakra. A második félidőben tovább folytatódott a kálváriánk. Hiába beszéltük többször is, hogy min kéne változtatni, néhány villanáson kívül árnyékai voltunk önmagunknak. Az utolsó negyedben azonban mutattunk bíztató dolgokat, ami lélektanilag fontos vot, hiszen volt még egy mérkőzésünk, amely előtt valahogy ki kellett kecmeregnünk a gödörből, amibe ezen a meccsen kerültünk.

Összegzés

Nehéz egy ilyen nagy arányú vereség után mit mondani. Ekkora képesseégbeli különbség biztosan nincsen a két csapat között, azonban hozzáállás és mentalitás szempontjából példát vehetünk ellenfelünkről, aki 50 pontos előny tudatában is úgy játszott és küzdött minden labdáért mintha az életük múlna rajta. Nyilván egy, a kezdetekben eldőlt mérkőzésen nehéz lelkesen és tűzzel kosárlabdázni, főleg a hátrányban lévő csapatnak, de azt nagyon sajnáltam, hogy nem volt bennünk annyi büszkeség és kurázsi, hogy megmutassuk, hogy mi nem pofozógépnek jöttünk ide. Viszont voltak szép akcióink, főleg támadásban, ezt igazolja, hogy 10-en is eredményesek tudtak lenni mezőnyből és védekezésben is sikerült egyszer-kétszer hatástalanítani a honvéd legjobb játékosait is. Azonban amíg ezeket csak alkalmanként tudjuk megcsinálni, addig ne várjuk, hogy bármi esélyünk is lesz a hasonló csapatok ellen. Ezekből kell több, első sorban az edzéseken, hiszen ha ott nem találkozunk hasonló irammal és felfogással, fegyvertelenek leszünk a mérkőzéseken. Nem tudok mást mondani, csak hogy fel a fejjel, tanuljunk ebből a meccsből és gondoljunk rá az edzéseken, amikor nem úgy dolgozunk, ahogy kéne! Hajrá Kaszások!

Hasonló tartalmak

 • Most több meghatározó játékosunkat is nélkülöznünk kellett, de ez egyben jó kínálkozó lehetőség volt mindenkinek, aki ott lehetett! Sajnálom, hogy a kitűzött apróbb céljainkat sem értük el – a hitetlenségünk miatt semmi sem jött össze. Semmilyen ellenállást nem tanúsítottunk.

  Vasárnap sokkal értékelhetőbb mérkőzést játszottunk. A meccs nagyobb…

 • Az első három negyed játéka gratulációt érdemel, nagyon markáns teljesítményt nyújtottunk védekezésben, a támadó oldalon mutatott 40% os távoli dobások pedig extra, kár az utolsó negyedért!

  Bajnokság: U20 Nemzeti Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 19:15

 • Hatalmas gratuláció a srácoknak, nagyon mélyről jöttünk fel a harmadik negyedben. Ki kell emelnem egy játékost, Marossy Barni közel egy év után tért vissza sérülésből, ezen a mérkőzésen…

  Bajnokság: Országos Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 10:00

 • Fiatal csapatunkra ismét komoly megmérettetés várt. A Budapest Basket hazai pályán is megvert minket, ráadásul igen meggyőző fölénnyel. Idegenben sem lehettek tehát merész elvárásaink. A célunk továbbra is…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 15:30