Fiú U11: Egy álmos, egy összeszedett

A II. forduló első mérkőzését az MTK Budapest lányok ellen játszottuk. Nagyon álmosan, pontatlanul kezdtük a mérkőzést, de még így is vezetni tudtunk 8-4-re. A második negyedben az ellenfél 11-es számú játékosára nem találtuk meg az ellenszert. Nem tudtuk megakadályozni, hogy kosarat szerezzen. vagy helyzetik eljusson. Így a félidő eredménye 22-15, ami egyáltalán nem rossz. A kihagyott helyzeteinknek, hogy ha csak a felét bedobjuk döntetlennel zártuk volna az első játékrészt.

7 db büntetőt sikerült értékesítenünk, amivel közelebb tudtunk férkőzni az ellenfélhez.

A második félidőre végre elkezdtünk ébredezni, és szép akciókat kialakítani. De még mindig pontatlanul fejeztük be a helyzeteket így nem nagyon tudtunk faragni a hátrányunkból. Az utolsó negyedben Mór sikeresen védekezett a 11-es játékoson, így jóval kevesebb pontot tudott szerezni. De sajnos ez sem volt elég ahhoz, hogy megfordítsuk az eredményt.

Meg kell tanulunk egy kora reggeli mérkőzésen is felpörögni az első perctől. Mindegyik csapatban lesz 1 kimagasló játékos, ha nem több. A feladat őt megfogni. Sajnos ma nem igazán tudtuk ezt megoldani, egyedül Mór volt, aki megnehezítette az életét. Másnak is csúszik a pálya, nem lehet erre fogni, hogy lépéshibákkal álltunk meg. Meg kell tanulnunk alkalmazkodni minden körülményhez. Az első félidőből tanultunk, és felejthető is volt. A másodikhoz pedig gratulálok mert tudtak a srácok megújulni, és küzdeni.

 

Gyermek Bajnokság II. forduló

Időpont: 2023. november 18. – szombat

Helyszín: Lázár Ervin Általános Iskola Tornaterme, 1041 Budapest, Erzsébet u. 31.

 

MTK Budapest – Kaszás Boys 44-30 ( 8-4, 18-7 [3-7] 11-9, 8-4)

Játékvezetők: GYŐRI FERENC, FULAI BÁTOR SZEBASZTIÁN

Győre 7, Smohai 6, Mózes 6, Ciráki 4, Gerhardt 2, Korfanti 1, Onczay 1, Jankovics 1, Gulyás 1, Lakatos 1, Nemes 0, Madacsay 0

A második mérkőzésünket a Ziccer Tigrisek ellen játszottuk. Az elején itt sem tudtunk megfelelően felpörögni. A helyzeteink megvoltak, de egyszerűen ma nem tudtok azokat bedobni. Az első negyed, mint egy jó focimeccs 4-1 el zárodott. A második negyedben magunkra találtunk és a tanultak alkalmazásával könnyű gyors kosarakat tudtunk szerezni. A 20 pontunk nem csak a támadásunknak, hanem a kemény védekezésünknek is köszönhető. Sok labdát szereztünk ennek köszönhetően.

A második félidőben végre mindenki magára talált, és szép játékokat bemutatva kosárlabdáztunk. Örülök, hogy csapatként tudtunk változni és játszani. Mert megmutattátok, hogy tudtok ti igy is játszani.

Igaz, hogy egy évvel idősebbek ellen játszunk, de nekünk ez csak a javunkra fog válni. A Kenguru Bajnokságba nagyon előnyünk lesz ezeknek a mérkőzéseknek a tapasztalatait, keménységét átvinni, alkalmazni. Kifogunk még kapni, remélhetőleg nem sokszor, de a vereségből sokat tanulhatunk.

Ma, aminek nagyon örültem, hogy képesek voltak a srácok megváltozni a szünet alatt, és összeszedetten kosárlabdázni. Hajrá fiúk, hajrá Kaszások!!!

Kaszás Boys – Ziccer Tigrisek 46-18 ( 4-1, 13-7 [7-7] 8-6, 14-2)

Játékvezetők: FULAI BÁTOR SZEBASZTIÁN, MESZLÉNYI-BODNÁR ZOLTÁN

SMOHAI 15, MADACSAY 10, Nemes 5, Onczay 4, Gerhardt 2, Jankovits 2, Mózes 2, Lakatos 2, Győre 1, Korfanti 1, Gulyás 1, Ciráki


Hasonló tartalmak

 • Hosszú hétvége van mögöttünk, amelyet egy szerdai Kőbánya elleni rangadó és egy hétvégi Országos forduló követ. Mindenkire nagy szükség lesz, hiszen 8 nap alatt 5 meccset játszunk, amely…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-25 Kezdés: 11:00

 • Ellenfelünknek gratulálok a kemény játékhoz, de magunknak is győzelemhez. Tanulásgos lesz remélem a mérkőzés fegyelem és figyelem szempontjából. Szülőknek köszönjük a szurkolást!

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 16:30

 • Lassan kezdtünk, de sikerült felpörögni, melegítésünket komolyabban kell vennünk, a védő teljesítmény azonban megsüvegelendő!

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 12:00