Fiú U11/R: Feljutottunk az A-csoportba!

Elérkezett a Kenguru Bajnokság 4. fordulója, ahol, ha nyerünk két mérkőzést akkor feljutunk az A csoportba. A srácokon érződött, hogy nagyon szeretnék megmutatni a tudásukat. Az első mérkőzést a BEAC Vizslák csapata ellen játszottuk. Kicsit álmoskásan kezdődött a mérkőzés. Mindig volt válasz a dobot kosarainkra, míg védekezésben nem tudtunk koncentrálni megfelelően. A második negyedben végre ébredeztünk és sikerült a megbeszélteket, végrehajtani, aminek sok-sok könnyű kosár lett a vége. Védekezésben is sikerült váltanunk, és szoros közeli védekezésűnknek is köszönhető a 20 dobott pont. Alakulnak a büntető dobásaink, de a jövőben ezt ki kell maximálisan használnunk.

A második félidő igazán kemény játékot mutatott. A lányok minden labdára vetőtek, rámartak, mi sokszor meg csak néztük. De ennek ellenére is sikerült a tanultakat betartani, és odatenni magát mindenkinek, és sikerült csapatként győznünk. Gratulálok a BEAC csapatának, igazán harcos csapat. Gratulálok srácok a győzelemhez, megérdemeltétek. Még sok mindenben fejlődnünk kell, de egy nagyon jó úton haladunk előre.

 

A második mérkőzésünket a Kéksárga Zsiráfok ellen játszottuk. A srácok talpa alatt már nagyon izzót a talaj a szünetben és már nagyon pájára akartak lépni. Megbeszéltük, hogy miket szeretnék visszalátni, és ki mire figyeljen. Szerettünk volna minél pörgösebb, lendületesebb kosárlabdatát játszani, ami szerintem sikerült is. A srácok jó döntéseket hoztak a pályán. Hogy ha üres társ volt előttük megpasszolták, hogy ha dobásig tudták vinni akkor elvitték. Védekezésben is sikerült feljebb kapcsolnunk, és sok labdát szereztünk belőle, amikből sikerült rendezetten indulnunk. Mindegyik negyedet sikerült megnyernünk, de az utolsóban kiszakadt a pontzsák, és 37 pontig meg sem álltunk.

Az ellenfélnek szeretnék gratulálni mert egy kis szünet után egyből játszottak velünk, és csere nélkül küzdöttek a végéig.

A fiúk ma is bizonyították, hogy megérdemlik, az A csoportba való feljutást. Mindent megtettek és megtesznek ezért. Ez még nem a végcél. Dolgozunk tovább, hogy fejlődjünk. Már nagyon várjuk a következő fordulót! Hajrá Kaszások!!!

 

Kenguru Bajnokság 4. forduló

2024.01.20. szombat

BEAC Vizsák – Római Kaszások 48-66 ( 11-12, 11-20 [5-8] 9-12, 12-14)

Játékvezetők: Borsos Balázs, Porkoláb Mercédesz Anett

FARKAS 15, CIRÁKI 13, Gerhardt 9, Smohai 7, Onczay 5, Györke 4, Fülöp 3, Digruber 3, Győre  2, Madacsay 2, Mózes 2, Sovány 1

 

 

Játékvezetők: VASS DÁVID ÁRON, KUTRIK ANDREA

Római Kaszások – Kéksárga Zsiráfok (27-8, 18-6 [6-5] 27-7, 37-13)

FARKAS 21, CIRÁKI 19, ONCZAY 17, SMOHAI 16, GYŐRE 11, Mózes 7, Gerhardt 6, Digruber 6, Madacsay 5, Lakatos 4, Fülöp 2, Demeter 1


Hasonló tartalmak

 • Hosszú hétvége van mögöttünk, amelyet egy szerdai Kőbánya elleni rangadó és egy hétvégi Országos forduló követ. Mindenkire nagy szükség lesz, hiszen 8 nap alatt 5 meccset játszunk, amely…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-25 Kezdés: 11:00

 • Ellenfelünknek gratulálok a kemény játékhoz, de magunknak is győzelemhez. Tanulásgos lesz remélem a mérkőzés fegyelem és figyelem szempontjából. Szülőknek köszönjük a szurkolást!

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 16:30

 • Lassan kezdtünk, de sikerült felpörögni, melegítésünket komolyabban kell vennünk, a védő teljesítmény azonban megsüvegelendő!

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 12:00