Fiú U11: Jó játékkal 2 győzelem!

A Gyermek Bajnokság 3. fordulójához érkeztünk. Nagyon összeszedetten kezdtük el a mérkőzést. A tanult és kért dolgokat jól csinálták meg a srácok, aminek köszönhetően sok helyzetet tudtunk kialakítani az első félidőben. Igaz van bennem hiányérzet, mert sok helyzetet ki is hagytunk, de szomorkodni egy pillanatig se kell. Védekezésbe sikerült keményítenünk, és mindösszesen 5 pontot engedni az ellenfélnek. Itt is van még mit csiszolni, de jó úton vagyunk. A második félidőit is ott folytattuk, ahol az elsőt abbahagytuk. Jó védekezés, könnyű helyzetek. Sokszor nagyon jól helyezkedtünk és 3-4 passzból kosárig jutottunk. Védekezésben is gyorsan kapcsoltunk, és sok labdát tudtunk szerezni. A felesleges csapkodást, hátulról odanyúlást el kell felejteni, és egyre gyorsabbnak kell lennünk, hogy a támadót megelőzzük. Egy magabiztos győzelmet tudtunk megszerezni.

Jól kezdtük a mérkőzést és végig fent tudtuk tartani a lendületet. Persze voltak hibáink, de sokat már a következő támadásban kitudtunk javítani. Meg kell tanulnunk gyorsan játszani, de mellette koncentráltan. Persze ez idő, de jó úton haladunk. Gratulálok a győzelemhez srácok!!!

 

Gyermek Bajnokság 3. forduló

2023.12.09. szombat

Zrínyi Miklós Gimnázium, 1108 Budapest, Mádi u. 17.

Kaszás Boys – Budai Aranysakálok 51-11

(12-1, 11-4 [3-2] 14-2, 11-2)

Játékvezetők: PORKOLÁB MERCÉDESZ ANETT, BÍRÓ BRIGITTA

SMOHAI 14, NEMES 10, Ciráki 6, Győre 6, Gulyás 5, Korfanti 5, Kozák 2, Onczay 2, Lakatos 1, Gerhardt 0, Mózes 0, Jankovics 0

 

A második mérkőzésünket a Darázslányok ellen játszottuk. Sikerült lendületesen kezdeni a mérkőzést, de nem akkora intenzitással ahogyan én szerettem volna. Megint a nehezét megcsináltuk és a végén nem figyeltünk oda, és nem tudtuk mindegyik üres helyzetünket bedobni. Védekezésben sem voltunk elég kemények és a lányok ezt kihasználva be is dobták a helyzeteiket. Megint lusták voltunk védekezni, és csapkodtunk. A második félidőre sikerült változtatunk és egy nagy rohammal ellépni az ellenfelünktől. Végre odafigyeltünk a védekezésre, a labdát figyelte mindenki és vártuk a megfelelő pillanatot, hogy megszerezhessük. 2-3 passzból már a gyűrűnél voltunk. Egy lassabb félidő után jött egy összeszedettebb félidő. Nagyon sok szép megoldást láttam ma vissza a srácoktól. Sok olyan helyzetünk volt amikor le se ütöttük a labdát és 3-4 passzból oldottuk meg a kosárszerzést. Emellett szép 1-1-ek is voltak, és végre lepattanókból is sikerült pontokat szerezünk. Így végül ennek a meccsnek is győzelem lett a vége, amit a srácok megérdemeltek. Készülünk tovább és már várjuk a következő fordulót! Hajrá Kaszások!!!

 

Kőbányai Darázslányok – Kaszás Boys 30-52

(4-10, 9-12 [5-6] 4-18, 8-6)

Játékvezetők: PORKOLÁB MERCÉDESZ ANETT, BÍRÓ BRIGITTA

Smohai 9, Győre 8, Korfanti 7, Gulyás 6, Onczay 5, Nemes 4, Lakatos 4, Gerhardt 3, Ciráki 3, Digruber 2, Mózes 1, Kozák 0

 

 


Hasonló tartalmak

 • Hosszú hétvége van mögöttünk, amelyet egy szerdai Kőbánya elleni rangadó és egy hétvégi Országos forduló követ. Mindenkire nagy szükség lesz, hiszen 8 nap alatt 5 meccset játszunk, amely…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-25 Kezdés: 11:00

 • Ellenfelünknek gratulálok a kemény játékhoz, de magunknak is győzelemhez. Tanulásgos lesz remélem a mérkőzés fegyelem és figyelem szempontjából. Szülőknek köszönjük a szurkolást!

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 16:30

 • Lassan kezdtünk, de sikerült felpörögni, melegítésünket komolyabban kell vennünk, a védő teljesítmény azonban megsüvegelendő!

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 12:00