Fiú U11: Küzdős, bátor játék az idősebbek között!

Az U12-es bajnokság második fordulójában két lány csapattal találtuk szemben magunkat. Tudtuk, hogy egyik mérkőzésen sem lesz könnyű dolgunk, mivel a lányok nagy része egy évvel idősebb volt nálunk, ráadásul ebben a korban egyébként sem meglepő, hogy ők előrébb tartanak a növésben. Tehát valahogy kompenzálnunk kellett a fizikális hátrányt, én azt kértem a fiuktól, hogy ezt kemény, pörgős védekezéssel és bátor támadással tegyük. Az első mérkőzés kezdetén, a Törekvés csapata ellen ez remekül működött is, csak egyetlen probléma volt, hogy a gyűrűbe nem igazán tudtunk betalálni…jól működött a védekezés, sok labdát szereztünk, voltak jó helyzeteink, de végén a befejezése a legtöbbször hiba csúszott. Ez a tendencia sajnos a 2. negyedre is igaz volt, így összesen 8 pontot tudtunk összekaparni az első félidőben. A harmadik negyedben viszont elkezdtek beesni a dobások, először Máté törte meg a jeget egy két jó ziccerrel, aztán KH. Bazsi vette át a stafétát mind védekezésen, mind támadásban. A negyed végére sikerült 7 pontra faragni a 12 pontos hátrányt. A második alakulatunk dobóformája is megérkezett a kezdeti szenvedés után, az utolsó játékrészben az eddig is jól működő védekezéseket sikeres támadásokkal tudtuk lezárni. A végjátékban pedig Alex clutch kosarai győzelmet jelentettek számunkra! Reméltem, hogy az első meccsen sikerült bedobnunk magunkat, és ott tudjuk folytatni a Kiss Lenke lányai ellen a második mérkőzésen, ahol abbahagytuk. Sajnos ez nem így lett, inkább az előző meccs kezdetét idéztük, nem használtuk ki jól a helyzeteinket, viszont a kölökös lányok még olyannyira sem tudtak mit kezdeni az agresszív védekezésünkkel, mint első ellenfelünk. A második negyedtől kezdve szerencsére jöttek a pontok is, a harmadik negyedben többnyire Somától, a negyedikben pedig öt játékosunk is betalált, aminek nagyon örülök, hiszen ez is megerősíti, hogy csapatként tudunk sikeresek lenni! Az egyéni teljesítmények közül, ezen a mérkőzésen Győr Balué kiemelendő, jó védekezésével rengeteg labdát szerzett nekünk, és sok kéksárga kosártól kímélt meg minket. A támadó oldalon pedig szépen bevonta a társakat a játékba! Gratulálok a csapatnak a két győzelemhez, de főleg a mutatott játékhoz! Nagy öröm számomra, hogy az egy évvel idősebbek között is álltuk a sarat és bátran kosaraztunk! Valamint, hogy a két mérkőzésen összesen 16 játékosunk is pályára tudott lépni! Csak így tovább, Hajrá Kaszások!

 

2022. november 12., 9:00 – Kocsis Sándor Sportközpont

ÓBUDAI KASZÁSOK BOYS – Török Sasmadarak 43:41 (4:10 4:9:{5:6} 14:9; 16:7)

Kaszások: GYŐR 9, NAGY 6, Héczei 2, Balázs 5, Merkl 3, Jakab 1, Kiss-Hindulák, Királyi-Kárpáti 3, Dörfler 1, Vecseri 2, Debreczeni 2, BOGNÁR 11,

 

Második mérkőzés:

2022. novemer 12., 11:30 – Kocsis Sándor Sportközpont

KöLöKöS Lányok – ÓBUDAI KASZÁSOK BOYS 34:45 (3:6; 9:10;{5:5} 9:8; 8:16)

Kaszások: Győr 1, Nagy 3, Soós 2, Merkl, KIS-HINDULÁK 8, Kulin, TEMESI 5, Vecseri 5, Debreczeni, FIZESAN 4, BOGNÁR 15,

 

 


Hasonló tartalmak

 • Hosszú hétvége van mögöttünk, amelyet egy szerdai Kőbánya elleni rangadó és egy hétvégi Országos forduló követ. Mindenkire nagy szükség lesz, hiszen 8 nap alatt 5 meccset játszunk, amely…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-25 Kezdés: 11:00

 • Ellenfelünknek gratulálok a kemény játékhoz, de magunknak is győzelemhez. Tanulásgos lesz remélem a mérkőzés fegyelem és figyelem szempontjából. Szülőknek köszönjük a szurkolást!

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 16:30

 • Lassan kezdtünk, de sikerült felpörögni, melegítésünket komolyabban kell vennünk, a védő teljesítmény azonban megsüvegelendő!

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 12:00