Fiú U11: Nagyon jól kezdtük el 2024-et!

Elérkezett a 4. forduló a Gyermek Bajnokságban. Az első mérkőzésünket a Vasas Bolhák ellen játszottuk. Sok idő telt el mióta mérkőzést játszottunk így a srácok már nagyon izgatottan várták, hogy újra a pályára léphessenek és megmutassák, hogy miket tanultak meg az edzéseken. Nem kezdtünk rosszul mert tudtunk kosarakat szerezni akár gyorsindításokból vagy felállt támadásokból. Viszont a kért, tanult dolgokat nem láttam sokszor precízen végrehajtva. Most ez még belefért, de egy másik meccsen már nem fog. Az első félidőben még egész sok kosarat sikerült dobnunk, viszont a másodikban már sok dobásunk maradt ki. Ennek ellenére is sikerült győznünk. Egy mérkőzésnyi szünetünk volt és utána játszottunk az MTK Budapest lányaival, akikkel már játszottunk és szerettünk volna most visszavágni.

 

A második mérkőzésünket az MTK Budapest csapata ellen játszottuk. Tőlük a 2. fordulóban kikaptunk 44-30-ra, így mindenképp szerettünk volna visszavágni nekik. A srácoknak nem is kellett mondani, hogy ez egy visszavágó, mert pontosan tudták, hogy most szeretnék megmutatni, hogy mennyit fejlődtek azóta. Nagyon jól kezdtük el a mérkőzést. Szoros védekezés, rendezett indítások, amikből könnyű kosarakat tudtunk szerezni. Sikerült ezen a mérkőzésen végre precízen végrehajtani a tanult dolgokat. Így az első negyedet 16-5 re fejeztük be. A második negyedben tudtuk, hogy az a lány fog játszani, aki az egyik legügyesebb játékos náluk. A feladat adott, meg kell fogni, és hibára kényszeríteni. a tűz még mindig égett a srácokban, és ezt a feladatot SZISZNEK sikerült is megvalósítania. Egy perc nyugtot se hagyott neki, mindig ott volt közel hozzá. Igaz ezt a negyedet ők nyerték, de még így is mi voltunk előnyben. A srácokon érződött, hogy ezt a mérkőzést csak is a Kaszások hagyhatják el győztesként. A 3. negyedet sikerült ugyan olyan lendületesen elkezdeni mint az előző kettőt. Koncentráltunk a passzokra, jó helyekre időben futottunk, bátran játszottunk, keményen védekeztünk, és rendeződtünk. Ez a negyed eléggé pontgazdagra sikerült, mert 17-14 lett a vége a javunkra. Következett az utolsó negyed. A feladat maradt, meg kell tartanunk az előnyt, és kőkeményen védekeznünk mindenkin. És meg is lett az eredménye. A srácok megmutatták milyen is az, amikor szívvel lélekkel küzdenek a pályán egymásért. Mindig volt, aki besegített a társának. Koncentráltan játszottunk, minőségi passzokat adtunk egymásnak, jó döntéseket hoztunk a pályán. Így amit elterveztünk sikerült megcsinálnunk. Szeretném első körben kiemelni a CSAPATOT, mert ez egy igazi csapatmunka volt. Szeretném megköszönni a szülőknek a szurkolást, én magam részéről rég éreztem ilyen energiákat. És most egy játékost külön is kiszeretnék emelni az pedig Gerhardt Máté „Szisz” aki megmutatta kimagasló védekezését, hogy igen is az ellenfél legjobbját megtudja fogni. Az meg csak hab a tortán, hogy mindenki szerzett pontot a mérkőzésen.

Köszönöm srácok ezt az élményt, mert ezt nagyon jó volt edzőként végig nézni. A munka nem áll meg, készülünk tovább és már nagyon várjuk a következő fordulót. Gratulálok srácok! Hajrá Kaszások!!!

 

Gyermek Bajnokság 4. forduló

2024.01.13. szombat

Helyszín: Camugo Sportlab, 1117 Budapest, Hunyadi János út 16/2.

Vasas Bolhák – Kaszás Boys 26-44

(6-14, 7-10 [3-5] 6-10, 4-5)

Játékvezetők: KOVÁCS RÓBERT MÁRIÓ, KOVÁCS GEDEON

Madacsay 8, Smohai 7, Onczay 6, Mózes 6, Nemes 5, Győre 4, Lakatos-Zvada 3, Gulyás 2, Ciráki 1, Gerhardt 1, Digruber 1, Korfanti 0

 

Kaszás Boys – MTK Budapest 58-47

(16-5, 7-14 [6-7] 17-14, 12-7)

Játékvezetők: TÓTH OLIVÉR, MESZLÉNYI-BODNÁR ZOLTÁN

SMOHAI 12, GERHARDT 4, Mózes 9, Nemes 7, Ciráki 6, Gacsályi 5, Madacsay 4, Lakatos-Zvada 3, Jankovits 2, Győre 2, Gulyás 2, Onczay 2

 


Hasonló tartalmak

 • Hosszú hétvége van mögöttünk, amelyet egy szerdai Kőbánya elleni rangadó és egy hétvégi Országos forduló követ. Mindenkire nagy szükség lesz, hiszen 8 nap alatt 5 meccset játszunk, amely…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-25 Kezdés: 11:00

 • Ellenfelünknek gratulálok a kemény játékhoz, de magunknak is győzelemhez. Tanulásgos lesz remélem a mérkőzés fegyelem és figyelem szempontjából. Szülőknek köszönjük a szurkolást!

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 16:30

 • Lassan kezdtünk, de sikerült felpörögni, melegítésünket komolyabban kell vennünk, a védő teljesítmény azonban megsüvegelendő!

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 12:00