Fiú U11/BD: Sokat érő mentalitás

Nincs új a nap alatt! Ahogy az előző kettőben, az utolsó Kenguru fordulóban is úgy alakult, hogy sajnos csak csonka csapattal tudtunk kiállni. Természetesen nem estünk kétségbe amiatt, hogy 4! meghatározó játékosunk is hiányzott, elszántan indultunk a csatába. Ilyen körülmények között elsősorban magunkra kellett figyelnünk és eredménytől függetlenül a maximumot szerettük volna kihozni ebből a helyzetből.

Részletesen nem is érdemes a történéseket boncolgatni, összességében olyan teljesítménnyel ajándékoztak meg minket a fiúk, ami sokáig emlékezetes marad! A maximumot kihozva magukból éretten, tudatosan, átgondoltan kosárlabdáztak és mindezt szinte önállóan, kevés edzői segítséggel! Amikor kellett, rohantunk, amikor kellett, meg tudtunk állni és felállt védelem ellen kombinatívan játszottunk, jól járt a labda és mindenki veszélyes volt a gyűrűre! Védekezésben most nem tudtunk akkora nyomást helyezni ellenfeleinkre, mert több gyors, jó védő mezőnyemberünk hiányzott védelmünkből, de magas szerkezetű csapatunk így is hatalmasat küzdött, fölényesen nyerve a lepatanócsatákat!

A kőbányaiak ellen ráadásul – kenguru szinten, – kifejezetten kevés eladott labdával játszottunk, és az ellenük játszott második félidei teljesítményt nehéz lesz megismételni egyhamar! Ott, talán túlzás nélkül, a korosztályunknál magasabb szinten teljesítettünk!

A Sasok ellen már a fáradtság rányomta a bélyegét a játékunkra, kevesen voltunk, így alig tudtunk cserélni. Jóval több volt a hiba a második meccsen, de azért bírtuk a tempót a gyors lábú zuglóiakkal. Az már túl szirupos, rózsaszínű történet lett volna, ha azt a meccset is megfordítjuk nagy hátrányból, amire egyébként volt is esélyünk. A hosszabbításban ellenfelünk összerakta a 4 leggyorsabb, legjobb játékosát, akik szétszedték, szétfutották a már ólomlábakon járó csapatunkat és megérdemelten nyerték meg a meccset. Jár a dicséret a Sasoknak is, mert dinamikusan, szépen kosaraztak!

Ilyen összeállításban ennél nem nagyon lehetett volna többet kihozni ebből a két meccsből, az a mentalitás, amivel a fiúk kirukkoltak, nagyon sokat ér! Le a kalappal!

 

Békási/Dűlői Kaszások – Kőbányai Darazsak 57-49 ( 8-17, 9-8, B: 5-7, 20-4, 15-13 )

BALÁZS 13, BOGNÁR 2, FIZESAN 5, HELFER 4, KORFANTI 3, KULIN 4, NÉMET 5, OLÁH 7, SMOHAI 14,

 

Zuglói Sasok Hermann – Békási/ Dűlői Kaszások 65-48  ( 7-10, 17-4, B:5-4, 8-10, 9-18, H: 19-2)

Balázs 5, BOGNÁR 6, Fizesan 1, HELFER 5, Korfanti 3, Kulin 4, NÉMET 12, Oláh 3, SMOHAI 10,


Hasonló tartalmak

 • Hosszú hétvége van mögöttünk, amelyet egy szerdai Kőbánya elleni rangadó és egy hétvégi Országos forduló követ. Mindenkire nagy szükség lesz, hiszen 8 nap alatt 5 meccset játszunk, amely…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-25 Kezdés: 11:00

 • Ellenfelünknek gratulálok a kemény játékhoz, de magunknak is győzelemhez. Tanulásgos lesz remélem a mérkőzés fegyelem és figyelem szempontjából. Szülőknek köszönjük a szurkolást!

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 16:30

 • Lassan kezdtünk, de sikerült felpörögni, melegítésünket komolyabban kell vennünk, a védő teljesítmény azonban megsüvegelendő!

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 12:00