Fiú U11/R: Ez a mi napunk volt!

Bolondok napjának reggelén kezdtük meg az U11-es bajnokság utolsó előtti fordulóját a C csoportban. Első ellenfelünk a Kiss Lenke KS kéksárga zsiráfjai voltak. Sajnos a reggel nyolcas kezdés, és izgalom ismét rányomta a bélyegét a kezdésünkre. A KLKS nekiesett a torkunknak, mi pedig állva maradtunk ellenfelünk 12-0-ás belevaló kezdése után. A nyitó játékrész második felében már kezdtünk éledezni, a végén pedig már egészen bíztató támadásokat vezettünk, de kár volt így elengedni ellenfelünket az elején. Második sorunk igyekezett visszahozni a csapatot, támadásban sültek a dobások, védekezésben viszont még mindig sok volt a fegyelmezetlenség, de a hátrányunk már csak egy pont volt a végére. A büntetőkkel ellenfelünk előnye hat pontra nőtt, azonban első sorunk a harmadik negyedre megérkezett a mérkőzésre! Miután első negyedüket 8 ponttal elbukták, ezt 8 ponttal megnyerték, agresszív és kemény támadásuk és védekezésüknek köszönhetően! Az utolsó felvonást már előnnyel kezdtük és támadásban továbbra is jó formában voltunk, azonban hátul még mindig sok volt a pontatlanság, amit a Zsiráfok szinte mindig ki is tudtak használni. 28 másodperc volt hátra, amikor ellenfelünk 4 pontra lépett el, ekkor az időkérést követően megbeszéltük , hogy nem fér bele több hiba, ha nyerni akarunk. Dicséret illeti a srácokat, ugyanis ezt sikerült megvalósítani egy ilyen kiélezett helyzetben is, először Márk talált be bedobás után, majd egy sikeres csapatvédekezés után Hamza előtt volt lehetőség egy büntetőt dobni, amelyet értékesített, majd 3 másodperccel a vége előtt egy sikeres 1:1 után a vezetést is megszerezte nekünk! A KLKS-nek válaszra már nem maradt ideje, így megnyertük a mérkőzést!

A második meccset egy pihenővel a házigazda Kőbánya csapatával játszottuk, akik előző meccsükön is fáradtan, és formán kívül játszottak. A fő feladatunk az volt, hogy ne bízzuk el magunkat és valósítsuk meg azt a kemény és pörgős játékot mindkét térfélen, amelyet edzéseken is gyakorlunk. Úgy gondolom ez ezúttal sikerült is a kimerült Darazsak ellen, lehet hogy egy másik napon ennél nagyobb ellenállásba ütköztünk volna, de eredményünkből ez mit sem von le!

Gratulálok a csapatnak a két győzelemhez és a mutatott játékhoz! Az első mérkőzésen képesek voltunk hátrányból felállni és a meccs végére kijavítani a hibákat védekezésben, valamint higgadtnak maradni a kiélezett végjátékban, ami nagyon nagy dolog! A második meccsen hozzáállásunkat és kijelölt feladatok megvalósításáért jár a dicséret. Csak így tovább az utolsó fordulóban is! Hajrá Kaszások!

Első mérkőzés:

2023. április 1. 8:00– Darázsfészek Kosárlabda Csarnok

Kéksárga Zsiráfok – Római Kaszások 56:57 (16:8;4:11{9:4} 8:16;19:18)

Kaszások: WANJAU-KACHUBI 15, NAGY 2, DALLOUL 9, FARKAS 7, Fekete, MÉHES 8, Temesi 1, MADACSAY 4, Merkl 4, Vecseri, Dörfler 1, JAKAB 6,

 

Második mérkőzés:

2023. április 1., 10:30– Darázsfészek Kosárlabda Csarnok

Római Kaszások – Kőbányai Darazsak 70:33 (18:7;14:4{6:5} 12:8;20:9)

Kaszások: WANJAU-KACHUBI 17, Nagy, DALLOUL 5, FARKAS 9, FEKETE 9, MÉHES 15, Temesi 3, Madacsay 3, MERKL 3, Vecseri, Dörfler 1, JAKAB 4,


Hasonló tartalmak

 • Hosszú hétvége van mögöttünk, amelyet egy szerdai Kőbánya elleni rangadó és egy hétvégi Országos forduló követ. Mindenkire nagy szükség lesz, hiszen 8 nap alatt 5 meccset játszunk, amely…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-25 Kezdés: 11:00

 • Ellenfelünknek gratulálok a kemény játékhoz, de magunknak is győzelemhez. Tanulásgos lesz remélem a mérkőzés fegyelem és figyelem szempontjából. Szülőknek köszönjük a szurkolást!

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 16:30

 • Lassan kezdtünk, de sikerült felpörögni, melegítésünket komolyabban kell vennünk, a védő teljesítmény azonban megsüvegelendő!

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 12:00