Fiú U11/R: Látszik a fejlődés

Ismét kakaskukorékolásra ébredhettünk vasárnap reggel, hogy megmérettessünk az U11-es bajnokság B csoportjában, ahol első ellenfelünk a Vasas lány csapata volt. Mindkét csapat álmosan kezdte a meccset, főleg mi. A hetedik percben még csak két pont árválkodott a nevünk mellett az eredményjelzőn, ellenfelünknek viszont már 10-et is engedtünk. Szerencsére még ebben a negyedben felébredtünk, először Héczei úr rázta meg a harangokat, aztán Noel és Dalloul kolléga is csatlakozott. A második felvonásban fej-fej mellett haladt a két csapat, a mi szekerünket főképp a Farkas-Méhes kettős tolta. A negyed vége azonban nem sikerült jól, figyelmetlenek voltunk mindkét oldalon, így a Vasas fordulhatott előnnyel a második félidőre, hozzáteszem a büntetőkkel sikerült kozmetikáznunk. A támadásunkkal a továbbiakban sem volt nagy problémánk, jól ment a gyors, indításokra alapuló játék, mégha a befejezés nem is mindig sikerült tökéletesen. Védekezésben azonban nem mindig volt meg a kellő keménység bennünk, aminek okán a lányok első vagy második szándékból, könnyű kosarakat dobhattak. Az utolsó etapban egy Farkas Marci vezette végső rohammal visszajöttünk 2 pontra is, de sajnos hiányzott az a kis plusz, hogy megfordítsuk a meccset.

A második összecsapásunk egyből követte az elsőt a Kőbányai Darazsak ellen. Sajnos nem sikerült megmutatni, hogy mi a sárgamezesekkel ellentétben már leküzdöttük az álmosságot. Részünkről ismét gyenge, 10:1-es kezdés oda. Azonban újfent magunkra találtunk még a nyitó negyedben, és ledolgoztuk a nagy lemaradásunkat Zozó, Zümi és Márk kosaraival. Ellenfelünk a második negyedre hagyta legponterőseb emberét, akit nem igazán tudunk megállítani még faultok árán sem, igaz szerintem ennél nagyobb ellenállást is kifejthettünk volna. Támadásban nálunk nem egy személyes volt a hadsereg, szépen találtuk meg az üres embereket, ennek köszönhetően Mór, Noel és Marci is betalált, így sikerült meccsben maradunk. A második félidőre kicsit megvariáltuk a négyeseket, ami úgy tűnt be is jött. A Vecseri, Virág, Méhes, Farkas négyes állva hagyta a kőbányaiakat, és Mór is aktívan szállt be a padról mind támadásan, mind védekezésben. A negyedik negyedben pedig Dalloul Márk kapta meg a feladatot, hogy őrizze ellenfelünk 10-esét. Márk lábfájása ellenére is remekül végrehajtotta a feladatot, így reálisesélyünk volt megfordítani a meccset, azonban az előző negyedben ellőttük az összes puskaport, ebben az ötösben nem volt senki, aki támadásban elő tudott volna lépni, így dobott pontok híján megpecsételődött a sorsunk. A meccs végére az eredmény tudatában és valószínűleg a fáradtság miatt kiengedtünk, így a végeredmény a Darazsak számára igencsak hízelgően mutatott.

Sajnálom, hogy nem sikerült ma győzelemmel távozunk egyik mérkőzésről sem, de nem vagyok szomorú, mert szépen játszottunk és sokat tanulhatunk az ilyen szoros meccsekből! Támadásban abszolút látszott, hogy sokat léptünk előre, védekezésben volt hiányérzetem, de majd azon is dolgozunk tovább. Hajrá Kaszások!

Első mérkőzés:

2022. december 18., 8:00 – Darázsfészek Kosárlabda Csarnok

Római Kaszások – Vasa Amazonok 51:55 (13:13; 10:14;{5:3} 9:15; 14:10)

Kaszások: HÉCZEI 5, Madacsay 2, Dalloul 5, FEKETE 11, Méhes 6, FARKAS 17, Merkl 1, Virág 1, Vecseri 3, Jakab,

 

Második mérkőzés:

2022. december 18. 9:15 – Darázsfészek Kosárlabda Csarnok

Kőbányai Darazsak – RÓMAI KASZÁSOK 60:45 (16:12; 18:10;{8:3}7:19; 11:1)

Kaszások: Héczei, MADACSAY 6, Dalloul 4, Fekete 3, MÉHES 13, FARKAS 8, Merkl 1, VIRÁG 3, VECSERI 7, Jakab,

 

 

 


Hasonló tartalmak

 • Hosszú hétvége van mögöttünk, amelyet egy szerdai Kőbánya elleni rangadó és egy hétvégi Országos forduló követ. Mindenkire nagy szükség lesz, hiszen 8 nap alatt 5 meccset játszunk, amely…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-25 Kezdés: 11:00

 • Ellenfelünknek gratulálok a kemény játékhoz, de magunknak is győzelemhez. Tanulásgos lesz remélem a mérkőzés fegyelem és figyelem szempontjából. Szülőknek köszönjük a szurkolást!

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 16:30

 • Lassan kezdtünk, de sikerült felpörögni, melegítésünket komolyabban kell vennünk, a védő teljesítmény azonban megsüvegelendő!

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 12:00