Fiú U12: Kijutottunk az Országos Döntőre

Az U12 8. fordulóján az ’’A’’ csapatunk a Közép Fiú és Vegyes Régiós Jamboreen vett részt, ahol a tét az év végi országos rendezvényre való kijutás volt. Legutóbbi alkalommal eldőlt, hogy 3.helyen fejezzük be az alapszakaszt, így a 10. régió (Pest megye) 2. helyzete ellen harcolhatjuk ki a kvalifikációt.

A négycsapatos kis tornán, első ellenfelünk a BKG Szigetszentmiklós csapata volt. A mérkőzésen cél volt, hogy felpörgessük a védekezésünket és az első perctől kezdve agresszívan támadjuk a labdát, támadásban pedig szerettük volna, ha a passz opciókat előtérbe tudjuk helyezni. Rengeteg labdaszerzéssel és gyorsindítással kezdtük a mérkőzést és sikerült 37 dobott ponttal befejeznünk az első 8 percet. A többi negyed már nem sikerült ennyire pont gazdagra, de igyekeztünk fenntartani a tempót a mérkőzés végig, így eljutni 112 dobott pontig. Ellenfelünk is megérdemli a dicséretet, hiszen a mérkőzés haladtával egyre több helyzetet sikerült kialakítaniuk.

A régiós ’’ döntőt” a Darazsak ellen játszottuk, akiknél most nem lépett pályára a pontkirályuk Tóth- Cseri Dani, de tudtuk, hogy így is erős játékerőt képviselő csapatról van szó. Az első negyed csöndesen kezdődött, mind két csapat nehezen kapta el a játék ritmusát. Nálunk Zentai Peti és Bubu tűnt ki védekezésben, és járultak hozzá nagyban ahhoz, hogy 4 kapott ponttal zárjuk a negyedet 10 dobott ellenében. A második 8 percben több pont esett mind két oldalon. Nálunk Bertin, Fülöp és Máté között oszlottak meg a pontok, míg ellenfelünk főleg büntetőből volt eredményes. Sajnos nem védekeztünk kellő fegyelemmel egészpályán, későn akartuk megállítani ellenfelünket, így sok faultot ütöttünk be a festéken belül.  Félidőben 7 büntetőt értékesítettünk, így tovább sikerült növelni az előnyünket és 31-18-ról folytattuk a játékot. A harmadik negyedben sikerült sebességet váltanunk és harcosságunknak köszönhetően 26 dobott pontig meg sem álltak a fiúk. Kiemelkedő volt Bubu támadó és védő játéka, illetve Daru 10 dobott pontja, de mindenki hozzá járult a pontgazdag játékrészhez. Az utolsó negyedben sem álltak meg a srácok és a remek védekezésünkből kiindulva sikerült 72 dobott pontig eljutni.

Gratulálok a Csapatnak a mentalitáshoz, ami egész nap jellemző volt ránk, de főleg az eddigi 8 fordulóhoz, amellyel kivívtuk a lehetőséget, hogy az országos rendezvényért játszhassunk. 5 jó játékerőt képviselő csapat van Budapesten, akik közül bárki képes lehet megverni bárkit, és ez még szebbé teszi ezt a teljesítményt.

Nagyon izgatottan várjuk a május végi záró tornát, addig pedig igyekszünk egyénileg és csapatszinten is javítani a hibáinkat. Addig még 3 Budapesti Serdülő B meccsünk van, ami jó lehetőség lesz a számunkra a fejlődésre.

A Szülőknek ismét köszönjük a támogatást és a szurkolást! J

 

2023. április 16. – Darázsfészek Kosárlabda Csarnok (1104 Budapest, Harmat utca 88.)

Óbudai Kaszások/A – BKG PRIMA SZIGETSZENTMIKLÓS U12  112-21  (37–4, 27-3 , b: 7-4, 21-6, 20-4)

Kaszások: KONECSNYI B 17, DÉVAI M 17, Pál S, Jánosi G 4, BALPATAKI B 13, ZENTAI P 12, DARÓCZI G 14, Sándor F 8, Ollai P 7, Pataki B 6,  Udvardi- L G 5, Aziz H 9,

Óbudai Kaszások/A – Kőbányai Darazsak/A 72- 35 (10-4, 14-10, b: 7-4, 26-13, 15-4)

Kaszások: PATAKI B 9, Udvardi-L G 1, DARÓCZI G 12, DÉVAI M 9, Balpataki B 3, SÁNDOR F 9, KONECSNYI B 8, ZENTAI P 7, Jánosi G 6, Ollai P 3, Aziz H 3, Pál S 2,


Hasonló tartalmak

 • Hosszú hétvége van mögöttünk, amelyet egy szerdai Kőbánya elleni rangadó és egy hétvégi Országos forduló követ. Mindenkire nagy szükség lesz, hiszen 8 nap alatt 5 meccset játszunk, amely…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-25 Kezdés: 11:00

 • Ellenfelünknek gratulálok a kemény játékhoz, de magunknak is győzelemhez. Tanulásgos lesz remélem a mérkőzés fegyelem és figyelem szempontjából. Szülőknek köszönjük a szurkolást!

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 16:30

 • Lassan kezdtünk, de sikerült felpörögni, melegítésünket komolyabban kell vennünk, a védő teljesítmény azonban megsüvegelendő!

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 12:00