Fiú U12: Nem sikerült nyerni az A csoportban

Két hét telt el a legutóbbi U12-es forduló óta, amikor sikerült visszakerülnünk az A csoportba, hogy az utolsó pontszerző szakaszban eldőljön, hogy a 2.,  vagy 3. alapszakasz helyet sikerül megszereznünk.

A Vasas ellen kezdtünk a fordulót, ahol kiemelt cél volt, hogy ne engedjük el az ellenfelünket a mérkőzés elején, mert rengetegszer megtettük már ezt az év során. Nagyon koncentráltan kezdett a Zentai Péter vezette 5-ös és folyamatosan fej-fej mellett haladt a két csapat a negyed végéig. Szépen járt a labda nálunk, senki sem akart feleslegesen labdát vezetni és 5 játékos is eredményes volt! Sajnos védekezésben a visszarendeződésünk nagyon hektikus volt, és a védő lepattanókért sem mentünk eléggé agresszívan, de így is egál eredményt értek el a srácok. A második negyed eleje úgy alakult, ahogy elterveztük. Bence, Fülöp és Bertin kosaraival 7 pontos előnyünk is volt már a negyed felénél, ám ezután ellenfelünk egy 11-0-ás rohanással vissza vette a vezetést. Sajnos elkezdtünk görcsösen játszani és már nem volt meg az a labda járatás mint az első negyedben. A félidei büntetőknél ellenfelünk bizonyult jobbnak, így 5 pontos hátránnyal fordultunk. A harmadik negyedben folytatódott a görcsösség, amelyből nem tudott kilábalni az 5-ös, így ellenfelünk 17 pontra meglépett a negyed végére, és hiába a záró negyed dicséretes küzdelme ( 22 -14 ide) sajnos 8 pontnál közelebbre nem tudtunk feljönni, így a Vasas nyerte meg a mérkőzést 73 – 64-re.

A második meccsünkön csak nagyarányú győzelem esetén szerezhettük volna meg a második helyet, de mindenképpen célunk volt, hogy javítsunk az első meccs teljesítményén. A megkevert 5-ös sajnos első negyedben nem tudott mit kezdeni ellenfelünk fizikai fölényéval, így 20-3-ról kellett elkezdenünk visszakapaszkodni. 19 pont volt a legnagyobb különbség, ahonnan Daru, Bertin és Máté kosaraival sikerült félidőre faragnunk a hátrányunkból 13 pontra, de nagy szerepe volt ebbe a melóba Bubunak is, aki fegyelmezett védekezésével segítette a csapatot. Félidőben most pontosabbak voltunk (12/7) így ismét 1 ponttal közelebb kerültünk ellenfelünkhöz. Továbbra is jó lendülettel játszottunk, és Máténak sikerült ellenfelünk magasabb játékosaival felvenni a versenyt védekezésben, így Bence vezetésével, valamint Jánosi Geri, Máté és Hamza kosaraival már 10 pont alatt zártunk a harmadik negyedet. Bertin, ULG és Bubu kosaraival két perccel  a vége elött 2 pont is volt közte, azonban a végjátékban sok hibával játszottunk, így nem sikerült megfordítani a mérkőzést már.

Gratulálok Vasasnak és MAFC csapatának győzelemhez, magunknak pedig, hogy nem adtuk fel egyik meccset sem. Nagyon szélsőséges teljesítményekre vagyunk képesek védekezésben és támadásban is, de amikor megy a szekér az parádés tud lenni. Sok kosarat kaptunk indításokból, amin változtatni kell, illetve több passzal és labda nélküli mozgással kell játszanunk. Bertin és Bence egyéni teljesítménye mellett Hamza, Máté és Bubu tudott meghatározó lenni most, de ahhoz, hogy ezekből a párharcokból győztesként jöhessünk ki, többeknek kell stabilabb teljesítményt nyújtani. 3 hét múlva keresztjáték vár ránk a Jamboree-ra kijutásért, addig igyekszünk javítani a hibáinkon.

A szülőknek ismételten köszönjük a szurkolást és a támogatást!

2023 március 25. 09:00 – Darázsfészek Kosárlabda Csarnok (1104 Budapest, Harmat utca 88.)

Vasas Akadémia U12 – Óbudai Kaszások / A 73 – 64 (16 – 15, 18-16, b: 6-4, 19-7, 14 – 22)

Kaszások: KONECSNYI B 13, Zentai P P 6, Pataki B 2, Dévai M 2, Udvardi- L G 5, Dalloul M 1, Sándor F 4, BALPATAKI B 15, Ollai P 3, Daróczi G 8, Hamza A 5, Jánosi G 3, Pál S

2023 március 25. 09:00 – Darázsfészek Kosárlabda Csarnok (1104 Budapest, Harmat utca 88.)

Óbudai Kaszások/ A – MAFC Gabányi 55 – 58 (3 – 20; 16 -12; b: 7 – 6, 14 – 10, 15:10)

Kaszások: KONECSNYI B 15, Zentai P 1, PATAKI B 2, DÉVAI M 9, UDVARDI – L G 4, Dalloul M 1, Sándor F, BALPATAKI B 10, Ollai P, Daróczi G 5, Hamza A 4, Jánosi G 5, Pál S 1


Hasonló tartalmak

 • Hosszú hétvége van mögöttünk, amelyet egy szerdai Kőbánya elleni rangadó és egy hétvégi Országos forduló követ. Mindenkire nagy szükség lesz, hiszen 8 nap alatt 5 meccset játszunk, amely…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-25 Kezdés: 11:00

 • Ellenfelünknek gratulálok a kemény játékhoz, de magunknak is győzelemhez. Tanulásgos lesz remélem a mérkőzés fegyelem és figyelem szempontjából. Szülőknek köszönjük a szurkolást!

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 16:30

 • Lassan kezdtünk, de sikerült felpörögni, melegítésünket komolyabban kell vennünk, a védő teljesítmény azonban megsüvegelendő!

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 12:00