Fiú U12: Nem szorongattuk meg az idősebb Kőbányát

U12 Fiú

Helyszín: Darázsfészek Kosárlabda Csarnok

Játékvezetők: Szabó István, Bíró Brigitta

Nézők száma: 18

Mérkőzés időpontja: 2022-11-26 11:30:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Zsíros Akadémia Kőbánya 27 24 15 28 94
Óbudai Kaszások U12A 4 4 17 1 26

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: Zentai P 4, Orosz P, Dévai M 2, Pál S, Sándor F, Richter P, Zöllner K, Balpataki B, JÁNOSI G 8, PATAKI B 6, Ollai P, Köcse K,

1. félidő

A Serdülő B bajnokság 2. fordulójában egy kemény ellenfél várt ránk, hiszen a Zsíros Akadémia növendékei 2009 és 2010-es születésűek voltak, ráadásul játékerőben is előrébb jártak mint korábbi ellenfelünk. Látszódott, hogy az eddig megszokott sebesség nem lesz elég az erősebb kőbányai srácok ellen, nehezen tudtunk helyzetbe kerülni indítások után, felállt játék ellen pedig még szokatlan volt ilyen védekezés ellen játszani. Nem sikerült sebességgel elszakadnunk és 1-1-ben sem volt meg a kellő robbanékonyságunk, a besegítések után pedig hiányzott a labda nélküli mozgás, illetve nem mertük a serdülő fiúk között bevállalni a testi kontaktokat. Első félidőben Bubu egyéni alakításai mellett Bence tudott eredményes lenni.

2. félidő

A második félidőre célként tűztük ki, hogy ne engedjünk könnyű kosarat ellenfelünknek, és hogy felállt védelem ellen több passzal játszunk. A történethez hozzá tartozik, hogy a második félidőre mintha kezdtek volna fellazulni a srácok és bátrabban kezdtünk kosarazni, amelynek az eredményé egy nagyszerű 3. negyed lett, amelynek az eredménye 15 -17 ide, ráadásul Zentai Péter, Pataki Benedek, Bence, Dévai Máté és Jánosi Gergő is eredményes tudott lenni. Az utolsó játékrészben ketten hősiesen kipontozódtak ( Máté és Fülöp), majd igyekeztünk mindenkinek a lehető legtöbb játéklehetőséget biztosítva játszani. Végeredmény 94 -26 oda.

Összegzés

Az első fordulóban meglepően sima győzelmet arattunk egy nálunk rutintalanabb csapat ellen, így valószínűleg meglepetésként ért minket, hogy erősebb, képzett ellenfél ellen lépünk pályára. Nem elvárható, hogy 1, vagy 2 évvel idősebbek ellen felvegyük sebességben és magasságban a versenyt, de fontos, hogy ezeken a meccseken megpróbáljunk a tőlünk telhető legnagyobb tudással játszani, még ha az sokszor nem vezet eredményre. Tanulságos 40 perc volt, örülök, hogy a második félidőre többen is felkötötték a nadrágot és nem riadtak vissza. Következőnek már több rutinnal vágunk nekik a hasonló összecsapásnak.

Hasonló tartalmak

 • Hosszú hétvége van mögöttünk, amelyet egy szerdai Kőbánya elleni rangadó és egy hétvégi Országos forduló követ. Mindenkire nagy szükség lesz, hiszen 8 nap alatt 5 meccset játszunk, amely…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-25 Kezdés: 11:00

 • Ellenfelünknek gratulálok a kemény játékhoz, de magunknak is győzelemhez. Tanulásgos lesz remélem a mérkőzés fegyelem és figyelem szempontjából. Szülőknek köszönjük a szurkolást!

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 16:30

 • Lassan kezdtünk, de sikerült felpörögni, melegítésünket komolyabban kell vennünk, a védő teljesítmény azonban megsüvegelendő!

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 12:00