Fiú U12: Nyögvenyelős első a Serdülők között

Nyögvenyelős első győzelem a Serdülő bajnokságban

Első mérkőzésünket a Kiss Lenke KS velünk egyidős, U12-es csapatával játszottuk az 1-2 évvel idősebbek bajnokságában. Abból a szempontból ideális volt ez a párosítás, hogy az ellenfél legalább nem volt ismeretlen, ha már minden más igen. A 6-os labda, a távolabbi büntetővonal és a korosztályos szabályok is láthatóan némi zavart okoztak a fejekben és ilyenkor hajlamosak vagyunk minden mással foglalkozni csak a játékkal nem. Az első negyedben nem igazán találtuk magunkat, nem voltunk energikusak és határozottak, így nem is tudtunk sikeresek lenni támadó oldalon, a védekezésünk viszont legalább rendben volt. A második negyedünk viszont elsöprően kezdett és dominanciáját az egész negyedben meg tudta tartani, így sikerült egy, ezen a mérkőzésen nagynak mondható előnyt kiépíteni. A páratlan negyedünk szekere a harmadik játékrészben még jobban akadozott, mint az elsőben, azonban ez nem csak az ő számlájukra írható fel, hiszen ahogy jöttek vissza a kölökös fiúk a meccsbe, kezdtem beforgatni mindenkit, de senki nem volt, aki támadásban ebben a negyedben a csapat élére tudott volna állni, a védekezésünk viszont továbbra is rendben volt, így nem engedtük sokkal közelebb ellenfelünket. A negyedik negyedben aztán hátul jött a rövidzárlat, és amíg táadásban Balu és Bazsi vezérletével eredményesek tudtunk lenni, gyakorlatilag majdnem mindenből sikerült kosarat kapnunk. A végjátékban ét is vette a vezetést a KLKS, de Zigi büntetőjével hosszabításra tudtuk menteni a meccset. Ekkor már ellenfelünk is a legjobb ötösével igyekezett megnyerni a mérkőzést, de nagy örömömre mi voltunk higgadtabbak és összeszedettebbek a túlórában, így sikerült megnyernünk a mérkőzést!

Gratulálok a győzelemhez! Bár nem játszottunk jól, ami főleg a támadójátékunkra igaz, mindenképp pozitívum, hogy egy szoros meccsen, kiélezett végjátékban helyén volt a szívünk és az eszünk, amiből lehet építkezni a jövőt illetően! Remélhetőleg a további mérkőzések alatt sikerül megszoknunk ezen bajnokság sajátosságait is, és csak magunkkal és a kosárlabdával fogunk foglalkozni!

2023. november 23. 16:30 – Kaszás Csarnok

ÓBUDAI KASZÁSOK/D – Kiss Lenke KA 47:41 (7-10; 14-3; 4:6; 12:18; 10-4;)

Kaszások: GYŐR 9, Nagy, Merkl, Oláh 1, Méhes 4, BALÁZS 6, Temesi, KULIN 2, KISS-HINDULÁK 13, Soós 1, Bognár 2, NÉMET 9,

JÁTÉKVEZETŐK ÉS MKOSZ ELLENŐR:
SZILÁGYI ZSOLT JÓZSEF, GODA LÁSZLÓ


Hasonló tartalmak

 • Hosszú hétvége van mögöttünk, amelyet egy szerdai Kőbánya elleni rangadó és egy hétvégi Országos forduló követ. Mindenkire nagy szükség lesz, hiszen 8 nap alatt 5 meccset játszunk, amely…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-25 Kezdés: 11:00

 • Ellenfelünknek gratulálok a kemény játékhoz, de magunknak is győzelemhez. Tanulásgos lesz remélem a mérkőzés fegyelem és figyelem szempontjából. Szülőknek köszönjük a szurkolást!

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 16:30

 • Lassan kezdtünk, de sikerült felpörögni, melegítésünket komolyabban kell vennünk, a védő teljesítmény azonban megsüvegelendő!

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 12:00