Fiú U12/A: Dupla thriller

Korosztályos bajnokságunk negyedik fordulójában a szezon eddigi legnehezebb feladata várt ránk: két egymást követő mérkőzésen legyőzni a két legnagyobb riválisunkat Budapesten. A MAFC-cal kezdtünk, mondhatni szokásosan az első pillanattól az utolsóig óriási küzdés folyt a két csapat között, de azt kell mondjam, hogy sajnos megint az újbudai együttes volt akaratosabb a lepattanók és a szabad labdák terén. Ennek okán hiába játszottunk szépen és voltak jó védekezéseink az első félidőben, a rengeteg ajándék labda, amit ellenfelünknek lepattanóból engedélyeztünk meccsben tartotta őket. A második negyedben egyértelműen mi voltunk a jobbak, és erre sikerült rátennünk a félidei büntetőkkel. 12 pontos előnnyel fordultunk a második félidőre, amit gyakorlatilag egy az egyben vissza is adtunk a piros-fehér mezeseknek. 11-0-s futással kezdték a 3. negyedet, aztán sikerült észbe kapnunk és innentől egy egál negyedet játszani. Az utolsó felvonást szintén a MAFC kezdte jobban és az utolsó percig vezetett is. Balázs Marci, Noel és Bertin fontos kosarai tartottak meccsben minket ez idő alatt, majd az utolsó percben egálnál ellenfelünknek több esélye is volt lezárni a mérkőzést, végül négy másodperccel a vége előtt egy kihagyott dobást követően Bertin száguldott végig a pályán, rakott fel egy ziccert 3 ember gyűrűjében, ami a dudaszó pillanatában esett be a kosárba!

A drámai első meccs után nagyjából 5 percünk volt összeszedni magunkat és kezdeni a következő összecsapást a kipihent Honvéd ellen. Ebben a tekintetben abszolút látszott a különbség a két csapat között, sokkal energikusabban játszottak a piros mezesek, mi pedig igyekeztünk fáradtan is tartani a ritmust, Hamzah és Balu szépen irányított az első negyedben, Bazsi pedig jó százalékkal fejezte be a helyzeteit, de ismét sokat hibáztunk a saját palánkunk alatt. A második negyedben főképp Berti hozta a pontokat, védekezésünk viszont tovább romlott, 22 pontot kaptunk ebben az etapban. A félidei büntetőkön is látszott a merülés, összesen két pontot sikerült összehoznunk, amivel a 13. kerületiek át is vették a vezetést a második félidő előtt. A harmadik negyedben egyik csapat sem tudott ellépni a másiktól így a döntés az utolsó negyedre maradt. Ha még eddig nem lett volna elég az izgalomból és a kiélezett végjátékból, az utolsó 8 percben tízszer (!) változott a vezető csapat kiléte. Nálunk Balázs Marci villant ismét a ”crunch time”-ban, aztán a Bertin labdaszerzését és ziccerét követően túl hamar örültünk, hogy ismét győztes kosarat szerzett. Ellenfelünk bedobásból leindított minket, így újfent náluk volt az előny. Volt egy végső dobásunk a győzelemért, de ezúttal az égiek nem álltak mellénk, talán nem véletlenül.

Két egy labdás mérkőzést játszottunk egymás után, ami rendkívül kimerítő volt mindenki számára, de úgy gondolom az ilyen mérkőzésekért éri meg ezt a játékot nézni/játszani! Az első mérkőzésen többnyire nem nekünk állt a zászló, mégis mi nyertünk, a második mérkőzésen fordítva élhettük meg ugyanezt. Azonban azt gondolom, hogy mai teljesítményünk alapján abszolút megérdemelt eredmények születtek, és ami a legfontosabb, hogy a következő körben is a legerősebb csoportban fejlődhetünk tovább, remélhetőleg hasonló, de mér kicsit magasabb színvonalú mérkőzéseken! Ellenfelinknek gratulálok a remek mérkőzésekhez!

Hajrá Kaszások!

Első mérkőzés:

2024. január 13. 15:30 – Darázsfészek Kosárlabda Csarnok

ÓBUDAI KASZÁSOK/A – MAFC Grosics 62:60 (8:13 20+7 : 6+4; 8:19; 19:8)

Kaszások: Wanjau-Kachubi 7, KONECSNYI 18, GYŐR 7, FARKAS 8, BALÁZS 8, FEKETE 7, Méhes 2, Helfer, Temesi, Dalloul 2, Német 2, Kiss-Hindulák 1,

 

Második mérkőzés:

2024. január 13. 17:00 – Darázsfészek Kosárlabda Csarnok

Budapesti Honvéd SE/A  – ÓBUDAI KASZÁSOK/A 69:68 (14:15 22+5 : 22+2; 11:12; 17:17)

Kaszások: WANJAU-KACHUBI 10, KONECSNYI 31, GYŐR 6, Farkas 3, BALÁZS 7, Fekete, Méhes, Helfer, Temesi, Dalloul, Német, KISS-HINDULÁK 11,


Hasonló tartalmak

 • Hosszú hétvége van mögöttünk, amelyet egy szerdai Kőbánya elleni rangadó és egy hétvégi Országos forduló követ. Mindenkire nagy szükség lesz, hiszen 8 nap alatt 5 meccset játszunk, amely…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-25 Kezdés: 11:00

 • Ellenfelünknek gratulálok a kemény játékhoz, de magunknak is győzelemhez. Tanulásgos lesz remélem a mérkőzés fegyelem és figyelem szempontjából. Szülőknek köszönjük a szurkolást!

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 16:30

 • Lassan kezdtünk, de sikerült felpörögni, melegítésünket komolyabban kell vennünk, a védő teljesítmény azonban megsüvegelendő!

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 12:00