Fiú U12/A: Felvettük az A-csoport ritmusát

A Gyermek Kupa 2. fordulójában a Vasas és a Kőbánya U12-es csapata várt ránk az ’’A’’ csoportban. Tavaly területi csapattal bravúros módon egyszer már feljutottunk a legjobb 3 csapat közé, és pont e két csapat ellen lépett pályára, de akkor még, abban a felállásban nem tudtok megszorongatni őket.

A Kőbánya kezdte jobban a meccset, habár mint két gárda szokásos szombat reggeli első negyedes ébredezésén volt még. Nálunk Bubu kapott ismét külön védő feladatot az első negyedben, amelyet többször is remekül oldott meg, támadásban Bertin tudott viszont csak eredményes lenni. A második 8 perc első felében csak mi tudtunk pontot dobni, ráadásul Bence, Zentai Peti, Hamza, Márk és Daru és eredményes tudott lenni, így a félidei büntetők után már nálunk volt az előny. A harmadik játékrészben ismét Bertin vitte hátán a csapatot, mellette Fülöp tudott kosarat szerezni, illetve hiába álltak mások is a büntetővonalra, nem tudtuk értékesíteni ezeket a dobásokat. A záró negyedben továbbra is fej-fej mellett haladtak a csapatok, ellenfelünknek sikerült egyenlítenie is, azonban a vezetést nem sikerült átvenniük, így 57-53 arányban sikerült győzelemmel kezdenünk a nyitó csoportot.

A Vasas ellen pihenő után léptünk pályára. Mindig veszélyes ebben a felállásban kezdeni, egy mérkőzésből érkező csapat ellen. Ellenfelünk 2 perc alatt 10 pontnál tartott, nekünk csak ezek után sikerült eredményesnek lennünk Fülöp révén, innentől viszont percekig mi irányítottuk a játékot, majd a negyed végén megint elengedtük ellenfelünket és 14 pontos hátránnyal váltottunk 5-öst. A második negyed teljesen ellentétje volt az elsőnek. Bertin és ULG egy az egy elleni játékával tűnt ki, Dévai Máté pedig centermunkájával tudott eredményes lenni és 30- 17-re elhozni a játékrészt! A félidőt minimális hátránnyal kezdtük, és a srácok is érezték, hogy meglehet ez a meccs, és habár a negyed elején csak Bubu egyéni akcióival sikerült tartani magunkat, a negyed vége felé Bence zsinor 6 pontjával közel tudtunk maradni a Vasashoz. A záró negyedben rögtönk feljöttünk 1 pontra, majd folyamatosan tartottuk a lépést a Vasassal, a negyed felénél pedig a vezetést is sikerült átvennünk. A vége felé sajnos több helyzetünk is kimaradt, majd Hamza kipontozódása után mintha védekezésben is megzavarodtunk volna, amelynek az eredményeképpen ellenfelünknek sikerült megfordítani a mérkőzést. Sajnos ezek után már loholtunk az eredmény után és a kapkodás eredményeképpen nem a megfelelő döntéseket hoztuk támadásban, helyzeteink is kimaradtak, így végül a nagy csatából ellenfelünk jött ki győztesen. Végeredmény 73 – 70 oda.

Gratulálok a srácoknak, hiszen két kiélezett mérkőzést játszottak és sikerült megragadniuk az A csoportban, ez nagy eredmény! Még nem játszottunk egymás után kettő hasonló meccset, de a srácok bebizonyították, hogy a legjobbak közé tartoznak. Volt tartásunk, hiszen egy gyenge kezdés után is sikerült fordítanunk és egy percre sem adták fel, viszont tanulsággal szolgál az utolsó másfél perc, hogy egy pillanatig sem szabad lankadni a figyelemnek már ezen a szinten.

Köszönjük ismételten a Szülőknek a támogató hozzáállásukat és a szurkolást! J

Decemberben folytatjuk!

2022.november 12. 09:00 – Darázsfészek Kosárlabda Csarnok (1104 Budapest, Harmat utca 88.)

Kőbányai Darazsak/A – Óbudai Kaszások/A 53 : 57 (14-8; 9-15; b 2- 6; 15:15; 13:13)

Kaszások: KONECSNYI B 20, ZENTAI P 6, PATAKI B 1, Dévai M 5, Udvardi- L G, Dalloul M 2, Sándor F 2, BALPATAKI B 8, Ollai P 3, Daróczi G 3, HAMZA A 7, Jánosi G

2022.november 12. 12:00 – Darázsfészek Kosárlabda Csarnok (1104 Budapest, Harmat utca 88.)

Óbudai Kaszások/ A – Vasas Akadémia U12  70: 73 (14 – 28; 30-17; b: 7 – 5, 11-14; 15:14)

Kaszások: KONECSNYI B 21, Zentai P 5, Pataki B 4, DÉVAI M 11, UDVARDI – L G 8, Dalloul M 1, Sándor F 2, BALPATAKI B 9, Ollai P, Daróczi G 3, Hamza A 1, Jánosi G 5


Hasonló tartalmak

 • Hosszú hétvége van mögöttünk, amelyet egy szerdai Kőbánya elleni rangadó és egy hétvégi Országos forduló követ. Mindenkire nagy szükség lesz, hiszen 8 nap alatt 5 meccset játszunk, amely…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-25 Kezdés: 11:00

 • Ellenfelünknek gratulálok a kemény játékhoz, de magunknak is győzelemhez. Tanulásgos lesz remélem a mérkőzés fegyelem és figyelem szempontjából. Szülőknek köszönjük a szurkolást!

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 16:30

 • Lassan kezdtünk, de sikerült felpörögni, melegítésünket komolyabban kell vennünk, a védő teljesítmény azonban megsüvegelendő!

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 12:00